26 Απρ 2024
READING

Η πρώτη σημαντική απόκτηση των McDonald’s, μετά από χρόνια, μπορεί να αλλάξει το παιχνίδι

4 MIN READ

Η πρώτη σημαντική απόκτηση των McDonald’s, μετά από χρόνια, μπορεί να αλλάξει το παιχνίδι

Η πρώτη σημαντική απόκτηση των McDonald’s, μετά από χρόνια, μπορεί να αλλάξει το παιχνίδι

Η αγορά τεχνολογικών startups αποτελεί την τάση για μάρκες όλων των ειδών που επιδιώκουν να οξύνουν το ανταγωνιστικό τους πλεονέκτημα και η εξαγορά της Dynamic Yield από την McDonald’s, μιας ισραηλινής startup που βοηθά τις μάρκες να εξατομικεύσουν τις προσφορές τους, θα μπορούσε να βοηθήσει τον γίγαντα του fast- food.

Μια ματιά στις δυνατότητες της McDonald’s δόθηκε σε μια πρόσφατη εκδήλωση της Dynamic Yield στην Νέα Υόρκη, όπου είναι και η βάση της πλέον.

Πάνω από 200 συμμετέχοντες από όλη τη λιανική βιομηχανία, συμπεριλαμβανομένων των Barnes & Noble και PacSun, συγκεντρώθηκαν για να μάθουν πώς θα μπορούσαν να προωθούν και να πωλούν στους καταναλωτές σε προσωπικό επίπεδο.

Βασική ομιλητής ήταν η παγκόσμια CMO της McDonald’s,  Silvia Dias Lagnado.

“Πώς εξυπηρετείτε σχεδόν 70 εκατομμύρια πελάτες κάθε μέρα και εξακολουθείτε ταυτόχρονα να διατηρείτε μια σχέση 1: 1 με τους πολύ διαφορετικούς πελάτες σας;”, ήταν το θέμα της ομιλίας της.

Η McDonald’s άρχισε να αναπτύσσει την τεχνολογία της Dynamic Yield σε 700 από τα drive-through της στις Η.Π.Α., για να μεταβάλλει τις προτεινόμενες προσφορές της ανάλογα την ώρα, τις καιρικές συνθήκες και τα στοιχεία του μενού, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της McDonald’s, Steve Easterbrook.

Η τεχνολογία θα επιτρέψει επίσης στην McDonald’s να προτείνει στοιχεία που καθιστούν τις ώρες αιχμής ευκολότερες για την κουζίνα του εστιατορίου και το προσωπικό της, από τα δεδομένα που συλλέγονται με βάση τα δεδομένα που συλλέγονται ζωντανά από τα drive-through της αλυσίδας.

Η McDonald’s έχει περίπου 38.000 καταστήματα σε περισσότερες από 100 χώρες, κυρίως franchise.

“Μακροπρόθεσμα, αυτή η τεχνολογία θα λειτουργήσει σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες μας, συμπεριλαμβανομένων των περίπτερων αυτοεξυπηρέτησης και της παγκόσμιας εφαρμογής μας για κινητά”, δήλωσε ο Easterbrook.

“Όταν το τεχνολογικό μας οικοσύστημα συνδεθεί, θα προσφέρει μια απρόσκοπτη εμπειρία παραγγελίας για τους πελάτες μας και θα επωφεληθούμε από το μέγεθος και την κλίμακά μας, ώστε να επωφεληθούμε από το γεγονός ότι είμαστε μια από τις πρώτες αλυσίδες φυσικών καταστημάτων, για να ενσωματώσουμε το λογισμικό της απόφασης στην διαδικασία παραγγελίας πελατών. “

Το “απρόσκοπτο” είναι η λέξη κλειδί εδώ.

Όταν ο συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Dynamic Yield, Liad Agmon, εισήχθη στην McDonald’s το 2017, εμφανίστηκε σε μία συνεδρίαση για να καταπλήξει την εταιρεία.

“Δημιούργησα ένα προσαρμοσμένο κιόσκι και μια προσαρμοσμένη εφαρμογή για κινητά”, θυμάται σε συνέντευξή του, προσθέτοντας ότι παράγγειλε κάτι στο ψεύτικο κινητό app και μέσω ενός γραμμωτού κώδικα QR, ολοκλήρωσε τη συναλλαγή μέσω του ψηφιακού περιπτέρου.

“Επιδείξαμε πώς συνδέσαμε το ταξίδι μεταξύ κινητού και περιπτέρου και άλλες ψηφιακές αλληλεπιδράσεις. Μπορούμε να αλλάξουμε ολόκληρη την εμπειρία του μενού, ώστε να είναι εξατομικευμένη. “

Καθώς η McDonald’s αναπτύσσει ταχύτατα τα ψηφιακά κιόσκια παραγγελιών, προωθώντας την παραγγελία και την πληρωμή μέσω κινητού τηλεφώνου και τις παραγγελίες μέσω διαδικτύου μέσω της UberEats, η έννοια του “απρόσκοπτου” είναι κρίσιμη, ώστε να βοηθήσει τη McDonald’s να κερδίσει και να κρατήσει πελάτες.

“Τα κουπόνια δεν δουλεύουν!”, σχολίασε ένας χρήστης της εφαρμογής της McDonald’s, με όνομα χρήστη Eric Nightraven. “Θα υπάρχει πάντα κάποιο πρόβλημα. Είτε με τη σάρωση, είτε με την παραγγελία μέσω κινητών τηλεφώνων ή στην παραγγελία πρόσωπο με πρόσωπο. “

Άλλοι αξιολογητές της εφαρμογής έχουν διαμαρτυρηθεί για το “πάγωμα” της εφαρμογής κατά περιόδους, για τη δύσκολη διαδικασία πρόσβασης σε προσφορές ή για προβλήματα που δεν εντοπίζουν σωστά την τοποθεσία όταν προσπαθούν να παραγγείλουν στην εφαρμογή.

Εν τω μεταξύ, η ενσωμάτωση μεταξύ της εφαρμογής για κινητά της McDonald’s και του περιπτέρου της στο κατάστημα περιορίζεται μέχρι στιγμής όταν προσπαθείτε να εξαργυρώσετε τις προσφορές που αποστέλλονται στην εφαρμογή σας και αυτή η διαδικασία απαιτεί αρκετά βήματα για να επιτευχθεί.

Σίγουρα, η McDonald’s έχει επίγνωση ότι έχει ακόμα δουλειά και ότι η ύφεση μπορεί να είναι μια μεγάλη ευκαιρία.

“Θέλουμε οι πελάτες να έχουν μια ωραία εμπειρία”, δήλωσε ο Agmon ότι ήταν η επιθυμία της McDonald στην Dynamic Yield όταν ρώτησε την εταιρεία ποιο πρόβλημα προσπαθούσε να επιλύσει. “Επενδύουμε σε ψηφιακές και κινητές συσκευές. Τι μπορεί να γίνει με αυτές σήμερα; “

Υπάρχει διχογνωμία στο κοινό όταν πρόκειται για τον αντίκτυπο της εξαγοράς. Αλλά αν γίνει σωστά, η McDonald’s, η οποία κατέγραψε το 15ο συνεχόμενο τρίμηνο ανόδου  πωλήσεων παγκοσμίως τον Απρίλιο, μπορεί να αναμένει μια ακόμη εξέλιξη στην ανάπτυξή της.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.