25 Απρ 2024
READING

Γιατί τα Zara άλλαξαν το όνομά τους από Zorba

2 MIN READ

Γιατί τα Zara άλλαξαν το όνομά τους από Zorba

Γιατί τα Zara άλλαξαν το όνομά τους από Zorba

Αναρωτηθήκατε ποτέ από πού πήρε το όνομά του δημοφιλές κατάστημα μόδας, Zara; Θεωρώντας ότι είναι μια ισπανική ετικέτα, πολλοί δεν πιστεύουν ότι υπάρχει ελληνική σχέση, αλλά το Zara στην πραγματικότητα ονομαζόταν αρχικά Zorba, καθώς ο ιδρυτής της μάρκας ήταν τεράστιος φαν της ταινίας «Zorba the Greek», αλλά έπρεπε να αλλάξει.

Σε άρθρο που δημοσίευσε η New York Times πριν από λίγα χρόνια, ο διευθυντής επικοινωνίας της Zara, ο Jesus Echevarría εξήγησε ότι το 1975, ο ιδρυτής της μάρκας, Amancio Ortega Gaona, αποφάσισε να ανοίξει ένα μικρό κατάστημα στη La Coruña της Ισπανίας και επειδή ήταν ένας τεράστιος φαν της ταινίας του 1974 “Zorba the Greek”, αποφάσισε να ονομάσει τη δημιουργία του από την ταινία.

Το κατάστημα αρχικά ονομάστηκε Zorba, ωστόσο, το όνομα είχε ήδη χρησιμοποιηθεί στην περιοχή, καθώς δύο τετράγωνα πιο κάτω, ο ιδιοκτήτης ενός μπαρ με το όνομα “Zorba” παραπονέθηκε ότι θα δημιουργούσε σύγχυση να έχουν δύο Zorba στην ίδια πόλη, το ένα να πουλά μπύρες και το άλλο, ρούχα.

Ο Gaona είχε ήδη κάνει τα καλούπια για τα γράμματα στην ταμπέλα του, οπότε ο επιχειρηματίας αποφάσισε να δουλέψει με αυτά που είχε. Με την αναδιάταξη ορισμένων από τα γράμματα, ήρθε με το νέο όνομα “Zara”.

Σήμερα, η Zara είναι μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες λιανικής πώλησης μόδας στον κόσμο, με οκτώ μάρκες Zara, Pull & Bear, Massimo Dutti, Bershka, Stradivarius, Oysho, Zara Home και Uterqüe.

Πωλούνται σε 202 αγορές μέσω ηλεκτρονικών πλατφορμών και 7000 καταστημάτων σε 96 χώρες.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.