Η 7-Eleven ξεκινά το checkout χωρίς ταμείο στην Αυστραλία

Η 7-Eleven της Αυστραλίας έχει αφαιρέσει το φυσικό checkout από το κατάστημα στην έδρα της στη Μελβούρνη.

Τώρα, οι πελάτες μπορούν να πληρώσουν μόνο μέσω της εφαρμογής για κινητά. Στο προάστιο του Ρίτσμοντ της Μελβούρνης, το κατάστημα προσφέρει μια πιο ευχάριστη και βολική εμπειρία αγορών, δήλωσε η 7-Eleven, με περισσότερο χώρο και χωρίς ουρές στο ταμείο.

“Κανείς δεν θέλει να περιμένει, οπότε η εξάλειψη των ουρών ήταν μέρος της αποστολής για αυτό το checkout μέσω κινητού”, δήλωσε ο Angus McKay, Διευθύνων Σύμβουλος της 7-Eleven.

“Το κατάστημα φαίνεται πιο ευρύχωρο και οι πελάτες αποφεύγουν τις ουρές πληρωμής, δημιουργώντας μια εμπειρία χωρίς τριβές στο κατάστημα”, είπε.

Αντί να μεταφέρουν τα αντικείμενά τους σε κάποιο ταμείο στο μπροστινό μέρος του καταστήματος, οι πελάτες απλά σαρώνουν τον γραμμωτό κώδικα των αντικειμένων που θέλουν να αγοράσουν με μια ειδικά σχεδιασμένη εφαρμογή, πληρώνουν με μια κάρτα καταχωρημένη στο αρχείο και φεύγουν.

Το προσωπικό είναι ελεύθερο να επικεντρωθεί στο καλωσόρισμα και να βοηθήσει τους πελάτες και να προσφέρει στην αυξανόμενη ζήτηση τροφίμων του 7-Eleven, δήλωσε η εταιρεία.

Η 7-Eleven εργάζεται για την ιδέα του cashless τους τελευταίους 12 μήνες, δουλεύοντας πάνω στην εμπειρία του πελάτη και του προσωπικού και χτίζοντας την εφαρμογή.

Πρόσφατα δοκίμασε το concept παράλληλα με τις παραδοσιακές μεθόδους πληρωμής σε άλλο κατάστημα στην Exhibition Street της Μελβούρνης.

Αυτή η δοκιμή, η οποία ολοκληρώθηκε τη Δευτέρα, αποκάλυψε ορισμένους τομείς που χρειάστηκαν βελτίωση. Για παράδειγμα, το προσωπικό ήθελε καλύτερη προβολή σχετικά με το ποιοι πελάτες στο κατάστημα ψωνίζουν μέσω εφαρμογής και ποιοι όχι.

Ωστόσο, ο Stephen Eyears, επικεφαλής στρατηγικής, καινοτομίας και επιχειρηματικής ανάπτυξης της 7-Eleven, δήλωσε ότι αυτό δεν θα πρέπει να αποτελεί πρόβλημα, αφού η 7-Eleven προσφέρει μια εφαρμογή για το προσωπικό των καταστημάτων, ώστε να μπορούν να δουν ποιοι πελάτες στο κατάστημα έχουν ανοίξει την εφαρμογή scan-and-pay στα τηλέφωνά τους.

Οι πελάτες πρέπει επίσης να φορτώσουν μία selfie του εαυτού τους για να χρησιμοποιήσουν την εφαρμογή, έτσι ώστε το προσωπικό να μπορεί να τους αναγνωρίσει.

Με αυτόν τον τρόπο, το προσωπικό μπορεί να είναι σίγουρο ότι οι πελάτες έχουν πληρώσει πριν βγουν από το κατάστημα με τα ψώνια στα χέρια τους.

Άλλα καταστήματα χωρίς ταμείο, όπως το Amazon Go, αποφεύγουν εντελώς αυτό το σενάριο, προσδιορίζοντας τα στοιχεία που οι πελάτες παραλαμβάνουν από το ράφι μέσω κάμερας και αισθητήρων και προσθέτοντάς τα αυτόματα στο ψηφιακό καροτσάκι.

Ο Eyears δήλωσε ότι το 7-Eleven θα συνεχίσει να πειραματίζεται με το concept με βάση τα αποτελέσματα από τη δοκιμή του μαγαζιού του Richmond, αν και δεν υπάρχει επί του παρόντος συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για τη δοκιμή ή το πότε η εταιρεία σχεδιάζει να επεκτείνει την ιδέα αυτή σε άλλα καταστήματα.

«Αρχίζουμε να σκεφτόμαστε τι άλλο πρέπει να μάθουμε επιχειρησιακά και τι άλλο μπορούμε να κάνουμε για να ενισχύσουμε το CX. Θα μπορούσαν να υπάρξουν περαιτέρω βελτιώσεις στο σύστημα “, είπε ο Eyears.

“Δεν είναι κάτι στο οποίο θέλουμε να βιαστούμε, θέλουμε να το κάνουμε σωστά”, είπε.

Εάν η 7-Eleven επεκτείνει την ιδέα σε περισσότερα καταστήματα, ο Eyears αναμένει ότι θα είναι επιπλέον ​​από τις παραδοσιακές μεθόδους πληρωμής, και όχι ο μόνος τρόπος πληρωμής, όπως είναι σήμερα στο κατάστημα του Richmond.

Ορισμένες πόλεις στις ΗΠΑ έχουν πλέον απαγορεύσει τα καταστήματα που είναι εντελώς άνευ ταμείου, λέγοντας ότι κάνουν διακρίσεις σε βάρος των καταναλωτών που δεν διαθέτουν smartphone ή ηλεκτρονικό λογαριασμό με τους λιανοπωλητές.

Η Amazon επιβεβαίωσε στα αμερικανικά μέσα μαζικής ενημέρωσης ότι θα ξεκινήσει να δέχεται μετρητά στα καταστήματα Amazon Go που δεν διαθέτει ταμείο.

Η 7-Eleven είναι ο τελευταίος πωλητής λιανικής με δοκιμαστικά καταστήματα από την στιγμή που το Amazon Go έκανε το ντεμπούτο του στις ΗΠΑ τον Δεκέμβριο του 2016, προκαλώντας μια συζήτηση για το μέλλον της λιανικής πώλησης. Η Woolworths έχει δοκιμάσει επίσης μια εφαρμογή σάρωσης και πληρωμής στα καταστήματα της.