26 Απρ 2024
READING

Η Nike παίζει το μεγάλο στοίχημα ποντάροντας στα αθλήματα των γυναικών

4 MIN READ

Η Nike παίζει το μεγάλο στοίχημα ποντάροντας στα αθλήματα των γυναικών

Η Nike παίζει το μεγάλο στοίχημα ποντάροντας στα αθλήματα των γυναικών

Η Nike έχει καθιερωθεί εδώ και πολύ καιρό όσον αφορά στην κοινωνική ενσωμάτωση.

Και τώρα, με το Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών της FIFA στη Γαλλία ως εφαλτήριο, το Swoosh επαναπροσδιορίζει την προσέγγισή του και ελπίζει ότι μπορεί να αλλάξει τα γυναικεία αθλήματα σε όλη τη διαδρομή, από τον απλό λαό μέχρι τους επαγγελματίες.

Κοιτώντας μπροστά, η Nike θέλει να μάθει όλος ο κόσμος ότι είναι all-in στις γυναίκες.

Το φετινό Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών έχει ήδη δείξει ότι το ενδιαφέρον για το γυναικείο παιχνίδι αυξάνεται.

Το BBC αναφέρει ότι ρεκόρ 6,1 εκατομμυρίων ανθρώπων συντονίστηκαν για να παρακολουθήσουν την Αγγλία που νίκησε τη Σκωτίας στις 9 Ιουνίου.

Ο αριθμός αυτός ήταν μικρότερος από τα 12 εκατομμύρια που παρακολούθησαν την ομάδα των ανδρών που έπαιζε στην Ελβετία το ίδιο απόγευμα .

Ομοίως, η συντριβή της Ταϊλάνδης με 13-0 από τις Ηνωμένες Πολιτείες, κατέγραψε την καλύτερη βαθμολογία για τηλεοπτική εκπομπή ποδοσφαίρου σε δίκτυο της αγγλικής γλώσσας μετά το τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου των ανδρών του 2018 στο Fox.

Η Sarah Hannah, VP GM της Nike Women στην Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική, λέει: “Το Παγκόσμιο Κύπελλο των Γυναικών είναι ένα σημείο ανατροπής όχι μόνο για το ποδόσφαιρο των γυναικών, αλλά και για το γυναικείο αθλητισμό”.

Το τουρνουά σηματοδοτεί την πρώτη φορά που η Nike έχει κάνει αφιερωμένες φανέλες για όλες τις συμμετέχουσες γυναικείες ομάδες που χορηγεί, μια πολυτέλεια που προηγουμένως προοριζόταν μόνο για την εθνική ομάδα γυναικών των ΗΠΑ.

Έχει επίσης σημάνει την έναρξη της εκστρατείας της Nike “Dream Further”, η οποία περιλαμβάνει την 10χρονη Makena Cook μαζί με μερικά από τα μεγαλύτερα αστέρια της Nike, μεταξύ των οποίων η Sara Däbritz της Γερμανίας, ο Neymar της Βραζιλίας και η Crystal Dunn των Η.Π.Α.

“Αναγνωρίσαμε ότι υπάρχει μια ευκαιρία για εμάς να κάνουμε περισσότερα. Και δεν υπάρχει καλύτερος χρόνος από τώρα για να διασφαλίσουμε πραγματικά ότι παρέχουμε και υπηρετούμε της γυναίκες ποδοσφαιρίστριες μας με τη σωστή εμφάνιση “εξηγεί η Hannah.

“Ολόκληρη η εστίασή μας ήταν η δημιουργία ειδώλων στον αθλητισμό για τα νεαρά κορίτσια μας και η έμπνευση της επόμενης γενιάς γυναικών αθλητριών”.

Ενώ οι εκστρατείες της Nike και οι γυναικείες φανέλες των γυναικών είναι μια επιχειρηματική απόφαση ενόψει της αυξανόμενης δημοτικότητας του γυναικείου ποδοσφαίρου, δημιουργούν επίσης τη βάση για μια ευρύτερη προσέγγιση των γυναικείων αθλημάτων.

Η Hannah δηλώνει με σαφήνεια το στόχο της Nike: «Είναι πρόθεσή μας να διασφαλίσουμε ότι είμαστε η πιο ολοκληρωμένη μάρκα στον κόσμο».

Για να το πετύχει αυτό, η Hannah πιστεύει ότι η Nike χρειάζεται όχι μόνο να εμπνεύσει την επόμενη γενιά, αλλά και να της προσφέρει τα καλύτερα προϊόντα, προσαρμοσμένα στις ιδιαίτερες ανάγκες τους. “Αυτό σημαίνει να έχουμε τη σωστή ομάδα που εργάζεται για το έργο”.

“Νομίζω ότι το πιο σημαντικό είναι ότι όποιος εργάζεται στην επιχείρηση των γυναικών να έχει μια πραγματική βαθιά κατανόηση του γυναικείου καταναλωτή”, λέει η Hannah.

“Όσο περισσότερο δείχνουμε στα νεαρά κορίτσια πως μοιάζει η επιτυχία, τόσο περισσότερο εμπνέει τα μικρά παιδιά να παίζουν αθλήματα και να συμμετέχουν.

Νομίζω ότι θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε τη στρατηγική αυτή με πρόθεση τα επόμενα χρόνια, για παράδειγμα, το ποδόσφαιρο και γενικά ο αθλητισμός να γίνουν ουδέτερου φύλου».

Η Nike πιστεύει ότι μπορεί να δημιουργήσει έναν θετικό κύκλο, εμπνέοντας νέους αθλητές και βοηθώντας να αυξηθεί το κοινό στα αθλήματα των γυναικών.

Και καθώς τα γυναικεία αθλήματα εξελίσσονται και μεγαλώνουν, περισσότερα νεαρά κορίτσια θα φιλοδοξούν να είναι σαν τις γυναίκες που βλέπουν στην τηλεόραση και ούτω καθεξής.

Η κοινωνική ενσωμάτωση της Nike επεκτείνεται στον κατάλογο των σχεδιαστών και των συνεργατών της. Τελευταία, η Yoon Ahn, η Christelle Kocher, η Erin Magee και η Marine Serre επαναπροσδιορίζουν τη φανέλα ποδοσφαίρου με το δικό τους στυλ.

Πριν από αυτό, είδαμε την κυκλοφορία του “The 1 Reimagined”, ένα πακέτο αθλητικά παπούτσια με ανυψωμένες εκδόσεις των Air Force 1 και των Air Jordan 1 για τις γυναίκες.

Προχωρώντας περισσότερο από το προϊόν performance, το Air VaporMax της Cactus Plant Flea Market, που ορίστηκε ως γυναικείο αθλητικό παπούτσι, ήταν μία από τις πιο σημαντικές κυκλοφορίες της χρονιάς μεταξύ των ανδρών και των γυναικών sneakerheads.

Η Hannah πιστεύει ότι τέτοια παραδείγματα δείχνουν ότι υπάρχει μια τεράστια ευκαιρία για προϊόντα unisex, αν και πρόσθεσε: “Δεν μπορούμε να ξεχνάμε ότι υπάρχει και όντως υπάρχει πάντα ανάγκη να σχεδιαστεί κάτι ειδικά για εκείνον ή εκείνη”.

Συνεχίζει: “Σχεδιάζαμε πάντα ειδικά για εκείνον, αλλά δεν σχεδιάζαμε πάντα ειδικά για εκείνη, και είναι κάτι που θα κάνουμε πλέον όλο και περισσότερο.

Θα δείτε όλο και περισσότερο τη Nike να φροντίζει ώστε οι γυναίκες, ανεξάρτητα από το άθλημα που παίζουν, να έχουν το σωστό προϊόν για να παίζουν με αυτοπεποίθηση. “

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.