20 Απρ 2024
READING

Heineken 0.0 | μπύρα-είδωλο στοχεύει στην νέα γενιά με μια νέα, υγιεινή πρόταση

4 MIN READ

Heineken 0.0 | μπύρα-είδωλο στοχεύει στην νέα γενιά με μια νέα, υγιεινή πρόταση

Heineken 0.0 | μπύρα-είδωλο στοχεύει στην νέα γενιά με μια νέα, υγιεινή πρόταση

Στις Η.Π.Α., η μπύρα ότι περιέχει 0,5% αλκοόλ και οτιδήποτε κάτω από αυτό, θεωρείται ουσιαστικά μπύρα χωρίς αλκοόλ.

Έτσι, η Heineken 0.0 είναι τεχνικά ένα απαλό προϊόν βύνης ή αλλιώς “μπύρα χωρίς αλκοόλ”.

Επίσης, πολύ λίγα παρασκευάσματα “χωρίς αλκοόλ” είναι πραγματικά μη-αλκοολούχα. Στην περίπτωση αυτή, το περιεχόμενο 0,0 είναι μεταξύ 0,002 και 3,0%, ουσιαστικά μηδενικό και ίσο ή μικρότερο από την περιεκτικότητα αλκοόλης στο χυμό πορτοκαλιού και πολλά επεξεργασμένα ψωμιά.

Σύμφωνα με την εταιρεία, θα πρέπει μα καταναλώσετε 29 λίτρα σε μία μόνο ώρα για να αυξήσετε αισθητά το επίπεδο του αλκοόλ στο αίμα σας.

“Πολλά πράγματα έχουν αλλάξει πρόσφατα”, εξηγεί ο ξεναγός στο Heineken Experience, το πρώτο ζυθοποιείο της εταιρείας στο Άμστερνταμ. Ο τρόπος που τρώμε, ο τρόπος που πίνουμε, θέλουμε τα πράγματα να είναι πιο υγιεινά. Έτσι η εταιρεία δημιούργησε αυτό που ονομάζει “μια μπύρα που έχει υπέροχη γεύση και δεν παχαίνει”.

Για να επιτευχθεί αυτό, η Heineken έπρεπε να επικαλεστεί την μακρά ιστορία της ποιότητας και της καινοτομίας που διαθέτει. Η εταιρεία ήταν μία από τις πρώτους που απομόνωσε το ασυνήθιστο στέλεχος του πολτού στη ζύμη που κατέστησε εφικτό να δημιουργηθεί αυτό που οι περισσότεροι άνθρωποι σήμερα σκέφτονται ως lager, το ελαφρύ «κίτρινο» χρώμα, σε αντίθεση με τη σκοτεινή lager του Μονάχου.

Ήταν η πρώτη εισαγόμενη μπύρα που εισήλθε στην αγορά των ΗΠΑ μετά την ποταπαγόρευση, και πιστώνεται με την επινόηση της premium κατηγορίας μπύρας στη χώρα.

Ως σήμερα, κάθε σταγόνα της μπύρας Heineken που πωλείται στις ΗΠΑ παρασκευάζεται στην Ολλανδία, ενώ σε πολλά μέρη του κόσμου, η Heineken παρασκευάζεται τοπικά συμπεριλαμβανομένου του Μεξικού, όπου επίσης διαθέτει τοπικές μάρκες και ζυθοποιίες, όπως η Tecate και η Dos Equis, και παρομοίως, όλες οι 0.0 εισέρχονται στις ΗΠΑ από τις Κάτω Χώρες.

Όμως το μεγάλο βήμα ήταν η παραγωγή της σαν κανονική μπύρα Heineken. Πολλές από τις πρώτες μη αλκοολούχες μπύρες έχουν παραχθεί χωρίς τη δημιουργία αλκοόλ, που σημαίνει ότι δεν έμοιαζαν καθόλου με μπύρα.

«Όταν δεν παράγεται το αλκοόλ, υπάρχει έντονη η γεύση της βύνης», δήλωσε ο Willem van Waesberghe, Global Brew Master της Heineken. «Η διαφορά είναι στην αφαίρεση του αλκοόλ, αντί να μην το αφήνουμε να δημιουργηθεί εξαρχής.»

Για να το κάνει αυτό, η Heineken παρασκευάζει την 0,0 από τα ίδια 4 συστατικά που χρησιμοποιούνται στο κανονικό πράσινο μπουκάλι, ένα από τα πιο εμβληματικά και αναγνωρίσιμα προϊόντα τροφίμων ή ποτών στον κόσμο.

Ο λυκίσκος, το κριθάρι, η μαγιά και το νερό μπαίνουν στη διαδικασία παραγωγής, προκειμένου στη συνέχεια η Heineken να χρησιμοποιήσει μια ιδιόκτητη και μυστική διαδικασία που αναπτύχθηκε για να αφαιρεθεί το αλκοόλ από τη μπύρα.

Επειδή η αφαίρεση του αλκοόλ αλλάζει τη γεύση ελαφρώς, προστίθενται φυσικά αρώματα για να αποκατασταθεί σχεδόν τελείως η γεύση.

Αν και το προϊόν βρέθηκε στα ράφια της αμερικανικής αγοράς μόλις πριν από 6 μήνες, οι πωλήσεις έχουν ξεπεράσει κάθε προσδοκία και το ίδιο συμβαίνει παντού, και ιδιαίτερα στην Ευρώπη.

Σύμφωνα με την Independent, οι πωλήσεις της εταιρείας Heineken, Heineken Light και Heineken 0.0, με εξαίρεση τις περίπου 300 άλλες μεγάλες μάρκες που έχει στην ιδιοκτησία της η εταιρεία σε όλο τον κόσμο αυξήθηκε 7,7% το 2018, τροφοδοτούμενη από την επιτυχία της Heineken 0,0 σε 38 αγορές σε όλο τον κόσμο.

Ενώ η μπλε ετικέτα είναι φανερά διαφορετική από το κλασικό λευκό και πράσινο, το χαρακτηριστικό μπουκάλι παραμένει το ίδιο, και σε ένα μπαρ, οι περισσότεροι άνθρωποι ούτε που θα παρατηρούσαν ότι πίνετε κάτι διαφορετικό, κάτι που ενδιαφέρει πολλούς.

Είναι επίσης πιθανό το ενδεχόμενο όταν κάποιος καταναλώνει μία τέτοια μπύρα πίσω από το τιμόνι ή το περπατώντας στο δρόμο, να προσελκύσει τον νόμο, αλλά είναι τελικά εντελώς νόμιμο.

Το FAQ  στο site της εταιρείας αναφέρει ότι είναι κατάλληλη για εγκύους και όσους λάμβαναν φάρμακα.

Μερικοί καταναλωτές θα την προτιμήσουν γιατί μπορεί να ακολουθούν τις δημοφιλείς δίαιτες χαμηλών υδατανθράκων, όπως η Keto, κάποιοι για τις χαμηλές θερμίδες και πολλοί για το μέτρο, αλλάζοντας την κοινή μπύρα με την 0.0 για να μείνουν νηφάλιοι.

Αλλά όποιος κι αν είναι ο λόγος για τον οποίο κάποιος μπορεί να την επιλέξει, ο λόγος να συνεχίσει να την προτιμά είναι σίγουρα η γεύση.

“Πολλοί άνθρωποι θα ήθελαν ένα ποτό σε ένα μπαρ, αλλά πίνουν ένα αναψυκτικό, επειδή πρέπει να οδηγήσουν, να πάρουν τα παιδιά από το σχολείο ή οτιδήποτε άλλο”, δήλωσε ο Waesberghe. “Την κάναμε για αυτούς.”

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.