25 Απρ 2024
READING

Η Domino’s Pizza επενδύει στην τεχνολογία για τη βελτίωση της ποιότητας

3 MIN READ

Η Domino’s Pizza επενδύει στην τεχνολογία για τη βελτίωση της ποιότητας

Η Domino’s Pizza επενδύει στην τεχνολογία για τη βελτίωση της ποιότητας

Η Domino’s Pizza παίρνει στα σοβαρά ένα από τα πιο συνηθισμένα παράπονα των πελατών της, ότι η παραγγελθείσα πίτσα “δεν μοιάζει όπως θα έπρεπε”, με την τεχνολογία Pizza Checker.

Η τεχνολογία παίρνει τη μορφή ενός συστήματος κάμερας που βαθμολογεί μεμονωμένες πίτσες σε ορισμένες ιδιότητες, όπως ο όγκος και η εξάπλωση του τυριού, καθώς και η ποσότητα τυριού που χρησιμοποιείται και φέρνει ήδη αποτελέσματα σύμφωνα με τον επικεφαλής της εταιρείας για την Αυστραλία και την Νέα Ζηλανδία, Nick Knight .

“Μέχρι στιγμής, έχουν αναλυθεί περισσότερες από ένα εκατομμύριο πίτσες και υπάρχει μεγάλη γνώση που έχουμε πάρει”, δήλωσε ο Knight στους αναλυτές κατά τη διάρκεια μιας πρόσκλησης για ενημέρωση την περασμένη εβδομάδα.

“Είναι οι πρώτες μέρες, αλλά είμαι πραγματικά ευχαριστημένος με αυτό που βλέπουμε. Τα μέλη της ομάδας χρησιμοποιούν αυτή την τεχνολογία για να δώσουν μια πολύ απαραίτητη επιπλέον εστίαση στην ποιότητα των προϊόντων. “

Σύμφωνα με τον Knight, ενώ οι πελάτες μέχρι στιγμής δεν μπορούν να δουν ή να καταλάβουν ότι η πίτσα που παραλαμβάνουν έχει «ελεγχθεί», οι μετρήσεις πελατών δείχνουν ότι αντιδρούν θετικά στα αποτελέσματα.

Η τεχνολογία χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να βαθμολογήσει τις πίτσες και τελικά θα επιτρέψει στους πελάτες να έχουν μια εικόνα σε πραγματικό χρόνο για την πίτσα τους στον πάγκο και θα τους ειδοποιήσει εάν η πίτσα τους έχει αποτύχει στη διαδικασία – οδηγώντας σε μια νέα προσπάθεια, αν και είναι πιθανή αυτή η κατάσταση θα μπορούσε να οδηγήσει σε μεγαλύτερους χρόνους παράδοσης.

Η τεχνολογία είναι πλέον ενεργή σε όλα τα καταστήματα Dominos της Αυστραλίας και της Νέας Ζηλανδίας.

Κατά τη διάρκεια της πρόσκλησης την περασμένη εβδομάδα, ο Knight συζήτησε επίσης την προσπάθεια της Dominos να βελτιώσει τη συνολική υγεία της επιχείρησης του franchise μέσω της πρωτοβουλίας Operations 360, η οποία ξεκίνησε πριν από 18 μήνες.

Η πρωτοβουλία παρέχει στους δικαιοδόχους πληροφορίες σχετικά με τους κύριους παράγοντες πωλήσεων σε επίπεδο καταστήματος και δίνει στα μέλη της ομάδας επιχειρήσεων τη δυνατότητα να παρέχουν συμβουλές και εκπαίδευση σε εκείνους τους τομείς στους οποίους ορισμένοι franchisees ενδέχεται να χρειάζονται ενίσχυση.

Παρόλο που αυτό βοήθησε ορισμένους franchisees να βελτιωθούν, οδήγησε επίσης άλλους  να εγκαταλείψουν την επιχείρηση, δήλωσε ο Knight.

“Δυστυχώς, ορισμένοι franchisees δεν έχουν το πάθος ή την ικανότητα να πάνε την επιχείρησή τους σε αυτό το επίπεδο και δεν μπορούν να δουλέψουν μαζί μας”, δήλωσε ο Knight στους αναλυτές.

Για να βοηθήσουν αυτούς τους franchisees στην έξοδο τους, η Dominos έχει αγοράσει κάποια franchised καταστήματα και βραχυπρόθεσμα, θα τα τρέξει ως εταιρικά καταστήματα.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.