19 Απρ 2024
READING

Η νέα καμπάνια της Birchbox προωθεί την εταιρεία στην τάση του self-care

3 MIN READ

Η νέα καμπάνια της Birchbox προωθεί την εταιρεία στην τάση του self-care

Η νέα καμπάνια της Birchbox προωθεί την εταιρεία στην τάση του self-care

Η σειρά ομορφιάς Direct-to-consumer, Birchbox, ξεκίνησε μια νέα εκστρατεία με τίτλο “You” που προωθεί το χρόνο που πρέπει κανείς να αφιερώνει για την εφαρμογή προϊόντων ομορφιάς και καλλωπισμού ως μορφή φροντίδας του εαυτού του.

Η καμπάνια διασταυρούμενων καναλιών καλεί τους καταναλωτές να δώσουν περισσότερο χρόνο για τους εαυτούς τους και προβάλλονται σε τηλεοπτικές, ψηφιακές, κοινωνικές και podcast διαφημίσεις.

Διαθέτει σποτ 60, 30 και 15 δευτερολέπτων και ένα βίντεο μανιφέστο που απεικονίζει πραγματικούς ανθρώπους να περνούν χρόνο μπροστά σε έναν καθρέφτη, μια σειρά μικρών ταινιών με τίτλο “Love Letters to You” και ένα ποίημα για την αυτο-φροντίδα που θα συμπεριληφθεί σε κάθε Birchbox τον Ιούνιο του 2019.

Η εκστρατεία έρχεται μετά από έρευνα της εταιρείας στους καταναλωτές και διαπίστωσε ότι τα δύο τρίτα των Αμερικανών δεν αφιερώνουν χρόνο για τον εαυτό τους, κυρίως λόγω υπερβολικής εργασίας ή φροντίδας για άλλους.

Η μελέτη “You-Time Study” διαπίστωσε επίσης ότι το 67% των ανθρώπων ακολουθούν το λεγόμενο “multitasking” όταν πρόκειται για την προσωπική περιποίηση – για παράδειγμα, το 58% καθαρίζει το σπίτι ενώ φοράει μάσκα προσώπου.

Ωστόσο, το 72% βλέπει την ομορφιά και τον καλλωπισμό ως αυτο-φροντίδα.

Η διεξαγωγή μιας καμπάνιας μεταξύ πολλαπλών καναλιών που περιλαμβάνει και την τηλεόραση είναι προσπάθεια ευαισθητοποίησης στον ανταγωνιστικό χώρο ομορφιάς σε μια εποχή που η Birchbox επεκτείνει την εμβέλειά της σε καταστήματα όπως τα Walgreens.

Με την αξιοποίηση της ανάγκης των καταναλωτών για στιγμές ευχαρίστησης για την καταπολέμηση της υπερβολικής εργασίας και της εξουθένωσης, η μάρκα φαίνεται να τοποθετείται ως προμηθευτής ευημερίας, με τα δεδομένα της να υποστηρίζουν την ανάγκη για προσωπικές στιγμές φροντίδας.

Η μάρκα φαίνεται επίσης να υιοθετεί μια προσέγγιση χωρίς αποκλεισμούς στην εκστρατεία “You”, η οποία θα κυκλοφορήσει το φθινόπωρο και χαρακτηρίζεται από μια ποικιλία ανθρώπων διαφόρων ηλικιών και εθνικοτήτων που θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν το χρόνο τους για να κακομάθουν τους εαυτούς τους.

Ενώ οι διαφημίσεις ομορφιάς απευθύνονται συχνά σε γυναίκες, τα νέα σποτ της Birchbox περιλαμβάνουν και άνδρες.

Η Birchbox, η οποίο επιτρέπει στους καταναλωτές να λάβουν δείγματα από όλα τα προϊόντα της, είχε μια άμεση και γρήγορη επιτυχία στην κατηγορία subscription box, συμβάλλοντας στην προσέλκυση πολυάριθμων νέων εταιρειών σε διάφορες κατηγορίες προϊόντων.

Ωστόσο, ο χώρος του subscription box έχει ανανεωθεί κάπως και η Birchbox, όπως και άλλες μάρκες DTC, έχει αρχίσει να επεκτείνει την εμβέλειά της σε άλλα κανάλια, τόσο με πωλήσεις φυσικών καταστηματων στη Walgreens και, όπως επισημαίνει αυτή η εκστρατεία, μέσω μιας πιο εκτεταμένης στρατηγικής μάρκετινγκ για να προσεγγίσει ένα ευρύτερο κοινό.

Η Birchbox έλαβε πρόσφατα επένδυση από την Walgreens, η οποία στήνει πειραματικά καταστήματα mini-Birchbox σε ορισμένα από τα καταστήματά της, καθώς ο λιανοπωλητής φαίνεται να δίνει στο τμήμα ομορφιάς του μια νέα μορφή.

Στο πλαίσιο της νέας κίνησης, η Birchbox αύξησε τις τιμές, κυκλοφόρησε μεγαλύτερα προϊόντα και προώθησε τα προϊόντα χωρίς φύλο.

Τον περασμένο μήνα, η Birchbox αποκάλυψε ότι μετονομάζει το κουτί BirchboxMan σε Birchbox Grooming, μια πιο ολοκληρωμένη πρόταση που μπορεί να διατεθεί στο εμπόριο για οποιοδήποτε φύλο.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.