Η επόμενη μεγάλη ερώτηση | Τι θέλει να τρώει η Gen Z;

Οι καταναλωτικές συνήθειες των Millennials έχουν γίνει αρκετά σαφείς. Αλλά τώρα, ο κόσμος των τροφίμων εξετάζει τους νέους καταναλωτές μετά από αυτούς: την  Generation Z.

Παρόλο που τα ακριβή χρόνια είναι λίγο ασαφή, πολλοί αναλυτές χαρακτηρίζουν τη Generation Z ως ανθρώπους που γεννήθηκαν μεταξύ 1995 και 2010, πράγμα που σημαίνει ότι τα μεγαλύτερα μέλη βρίσκουν θέσεις εργασίας ή τελειώνουν το σχολείο.

Κάποιοι εξακολουθούν να ζουν στο σπίτι, άλλοι σε κοιτώνες, αλλά ένα τμήμα έχει μετακομίσει σε διαμερίσματα κολλεγίων ή στα πρώτα σπίτια τους. Και αυτά τα μέλη της Gen Z πρέπει να μαγειρέψουν ή να βρουν φαγητό από εστιατόρια.Η Susan Schwaillie, εκτελεστική διευθυντής του Ομίλου NPD, συγκαταλέγεται μεταξύ αυτών που παρακολουθούν τις διατροφικές συνήθειες της Gen Z, η οποία εκτιμάται ότι έχει αγοραστική δύναμη 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων.Γενικά, τα μέλη του Gen Z είναι συντηρητικά και κοινωνικά φιλελεύθερα, δήλωσε η Schwaillie την περασμένη εβδομάδα στο Camp Bacon, ένα ετήσιο γεγονός που πραγματοποιήθηκε από το Zingerman στο Ann Arbor του Michigan.

Είπε ότι υπάρχει μεγάλη διαφορά μεταξύ των επιλογών διατροφής που διατίθενται στη Gen Z και στις προηγούμενες γενιές. Για να βρουν χορτοφαγικά πιάτα, άλλες ομάδες έπρεπε να πηγαίνουν σε χορτοφαγικά εστιατόρια.

Αλλά καθώς τα εστιατόρια έχουν διευρύνει τα μενού τους, αυτοί οι καταναλωτές έχουν πολλές επιλογές όταν γευματίσουν. «Είναι εδώ για αυτούς, είναι μέρος της καθημερινότητας τους», δήλωσε ο Schwaillie.Και οι «Gen Z Diners» είναι πολύ πιο πρόθυμοι από τους εφήβους και τους νέους ανθρώπους του παρελθόντος να δοκιμάσουν διαφορετικά είδη κουζίνας, από ασιατικές και μεξικάνικες γεύσεις έως όσπρια και νέες μορφές φυτικού κρέατος, που δεν υπήρχαν παλαιότερα.

Όπου άλλοι νέοι της ηλικίας τους μπορεί να επέλεγαν fast food και αναψυκτικό, ο Gen Z έχει «προσαρμοστικές ιδιότητες γευστικού προφίλ» που οι ερευνητές δεν έχουν δει ποτέ πριν, λέει η Schwaillie.Συγκεκριμένα, η Gen Z εμφανίζει ένα αυξανόμενο ενδιαφέρον για τα χορτοφαγικά και τα βίγκαν, πολλά από τα οποία παραπέμπουν σε ηθικούς λόγους.Τα εστιατόρια παντού επεκτείνουν το μενού τους.

Παρά το γεγονός ότι είναι γνωστό για το πλούσιο βόειο κρέας και τα σάντουιτς, το Zingerman Deli έχει προσθέσει πολυάριθμες χορτοφαγικές προσφορές κατά τη διάρκεια των ετών, λέει ο συνιδρυτής του, Ari Weinzweig.

Πέρυσι, ο Bob Bennett, ο σεφ στο Zinderman’s Roadhouse, ανέπτυξε μια vegan Southwest Vegetable σούπα, η οποία έχει βάση γλυκοπατάτας. Και οι επισκέπτες μπορούν να ζητήσουν πιάτα που δεν υπάρχουν στο μενού, όπως ψητά λαχανικά ζυμαρικά, λέει ο Weinzweig.Η Schwaillie αναφέρει ότι οι εταιρείες παροχής υπηρεσιών τροφίμων αντιμετώπισαν έκρηξη στις πωλήσεις υποκατάστατων κρέατος τα τελευταία δύο χρόνια.

Περισσότερο από το ήμισυ του κρέατος με φυτική βάση που αποστέλλεται είναι σε μορφή μπιφτεκιού, με άλλα λόγια για να γίνει burger, λέει. Και η εικόνα εκείνων που τα δοκιμάζουν γίνεται ολοένα και σαφέστερη.

Περίπου το 14% των αμερικανικών εστιατορίων έχουν δειγματοληπτικά ένα προϊόν με φυτική βάση, όπως το Impossible Burger, το οποίο προσφέρει η Burger King στη σειρά Whopper ή μια έκδοση από το Beyond Meat, η οποία προμηθεύει brands όπως το Del Taco και τα A & W.

Αυτά τα δύο εμπορικά σήματα αντιπροσωπεύουν τα δύο τρίτα της αύξησης των προϊόντων με φυτική βάση, λέει η Schwaillie.Από τους θαμώνες εστιατορίων που τα έχουν δοκιμάσει, το 86% δεν θεωρούν τους εαυτούς τους χορτοφάγους ή βίγκαν, δήλωσε η Schwaillie.

Περίπου το 12% των Millennials χαρακτηρίζουν τους εαυτούς τους ως χορτοφάγους ή βίγκαν, το 11% των boomers, το 8% των Gen Xers και το 7% της Gen Z, ανέφερε.

Αυτή τη στιγμή ο τυπικός αγοραστής πρωτεϊνών με φυτική βάση είναι πιθανό να είναι ένα millenial ασιάτης άνδρας με εισόδημα $ 100.000 και άνω, σύμφωνα με την έρευνά της.

Όμως, καθώς οι Gen Zers μεγαλώνουν, οι προτιμήσεις του φαγητού θα γίνουν πιο έντονες.

Και, με την αύξηση του ενδιαφέροντος για τα φυτικά κρέατα, τα εμπορικά σήματα θα πρέπει να προετοιμαστούν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here