20 Απρ 2024
READING

Πώς η Amazon κλωνοποίησε μια γειτονιά για να δοκιμάσει τα ρομπότ παράδοσης

4 MIN READ

Πώς η Amazon κλωνοποίησε μια γειτονιά για να δοκιμάσει τα ρομπότ παράδοσης

Πώς η Amazon κλωνοποίησε μια γειτονιά για να δοκιμάσει τα ρομπότ παράδοσης

Η Amazon γνωρίζει πολλά για τον κόσμο χάρη στα δεδομένα της τεράστιας επιχείρησης retail & e-commerce και της πλατφόρμας της.

Γνωρίζει ακόμη περισσότερο μια ζώνη 2 τετραγωνικών χιλιομέτρων της κομητείας Snohomish με ασυνήθιστες λεπτομέρειες – έως τη θέση των χορταριών που βγαίνουν από τις σχάρες της αποχέτευσης.

Το ψηφιακό αντίγραφο της εταιρείας αντικατοπτρίζει τη θέση των πεζοδρομίων και των οδοστρωμάτων σε εκατοστά και υφές όπως ο κόκος της ασφάλτου έως και σε χιλιοστά.

Αυτό το “συνθετικό” προάστιο επιτρέπει στην Amazon να δοκιμάζει το Scout χιλιάδες ή ίσως εκατομμύρια φορές κάτω από διαφορετικές καιρικές συνθήκες, χωρίς να σαρώνει την αληθινή γειτονιά με τα μπλε ρομποτάκια μέχρι να γίνει ενοχλητική.

“Τα bots μπορούν να λειτουργούν 24 ώρες το 24ωρο στην προσομοίωση,” λέει ο Sean Scott, ο εκτελεστικός διευθυντής του έργου.

Η πρακτική μοιάζει με το πώς η Waymo και άλλες εταιρείες που εργάζονται σε αυτόνομα οχήματα, επενδύουν σε προσομοιώσεις για να τεστάρουν τα μίλια που οδηγούνται σε πραγματικούς δρόμους.

Η Amazon θέλει να βοηθήσει το Scout να παραδώσει περισσότερα πακέτα, πιο γρήγορα.

Η εταιρεία δήλωσε πρόσφατα ότι θα προσφέρει στα μέλη της αμερικανικής πρωτεύουσας δωρεάν υπηρεσία επόμενης ημέρας. Τον Ιανουάριο, η Amazon δήλωσε ότι δοκιμάζει έξι από τα ρομπότ κάπου στην κομητεία Snohomish. Τώρα λέει ότι ο στόλος έχει αυξηθεί, αλλά αρνείται να πει ακριβώς.

Το στέλεχος της εταιρείας στην περιοχή, Dave Somers λέει ότι η Amazon συμβουλεύτηκε αυτόν και τον σερίφη πριν ξεκινήσει και λέει ότι υποστηρίζει το έργο, αλλά δεν γνωρίζει ακριβώς πού βρίσκονται οι δοκιμές της Amazon.

Η τεχνολογία χαρτογράφησης και προσομοίωσης της Amazon δεν είναι απλώς ένα ερευνητικό εργαλείο. Θα μπορούσε επίσης να βοηθήσει την Amazon να αναπτύξει τα ρομπότ σε νέες γειτονιές όταν είναι έτοιμα για γενική χρήση, ελέγχοντάς τα πρώτα σε προσομοιώσεις.

“Τα έχουμε δημιουργήσει έτσι ώστε να μπορούμε να κλιμακώσουμε το πρότζεκτ σε ολόκληρη πόλη”, λέει ο Scott. Μέχρι τη στιγμή που το Scout ​​να “τρέξει” σε μια νέα πόλη για πρώτη φορά, το σύστημα ελέγχου του θα έχει πιθανώς “δει” κάθε σπιθαμή της χιλιάδες φορές πριν.

Το μέγεθος της Amazon και οι βαθιές επενδύσεις στην εφοδιαστική αλυσίδα, έθεσαν το έργο της εταιρίας δυνατό.

Το Scout απαρτίζεται από έναν στόλο παράδοσης που περιλαμβάνει 40 αεροσκάφη και 30.000 φορτηγά παράδοσης.

Η εταιρεία έχει βαθιά εμπειρία με τα ρομπότ. Απασχολεί περισσότερα από 200.000 από αυτά μέσα στις λιανικές συναλλαγές για να μεταφέρει από και προς τα ράφια, να φορτώσει παλέτες και να ταξινομήσει πακέτα, μεταξύ άλλων καθηκόντων.

Ωστόσο, για να οδηγήσει με ασφάλεια γύρω από Silver Firs ή οποιαδήποτε άλλη γειτονιά, το Scout πρέπει να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις που δεν παρατηρούνται μέσα στις άκρως ελεγχόμενες αποθήκες της Amazon.

Στα πεζοδρόμια, λέει ο Scott, τα ρομπότ είναι προγραμματισμένα να επιβραδύνουν και να κατευθύνονται γύρω από ανθρώπους ή ζώα – ή να σταματήσουν αν έρθουν κοντά.

Αλλά το να κάνεις το Scout αξιόπιστα αυτόνομο, απαιτεί τη συγκέντρωση όσο το δυνατόν περισσότερων δεδομένων.

Το σύστημα ελέγχου του Scout περιλαμβάνει λογισμικό ηλεκτρονικής όρασης που επισημαίνει εικονοστοιχεία σε εικόνες από τη φωτογραφική μηχανή του ρομπότ ως γρασίδι, πεζοδρόμιο, δρόμο ή άλλα χαρακτηριστικά.

Μια έκδοση αυτού του λογισμικού που εκπαιδεύτηκε σε 400.000 χειρόγραφες φωτογραφίες της γειτονιάς σημείωσε 0,98 σε μια εσωτερική δοκιμή ακρίβειας με ένα μέγιστο σκορ 1.

Μια έκδοση εκπαιδευμένη χρησιμοποιώντας μόνο εικόνες από τον εικονικό κόσμο σημείωσε 0,94. Ο Scott λέει ότι είναι αρκετά κοντά να αποδείξει ότι ο προσομοιωτής μπορεί να βοηθήσει τον εξερευνητή να καταλάβει τον πραγματικό κόσμο.

Η πρόοδος δεν εξαρτάται εξ ολοκλήρου από τη συλλογή και την επισήμανση πραγματικών φωτογραφιών. Προβλέπει ακόμα μεγαλύτερη ακρίβεια από την εκπαίδευση με ένα συνδυασμό πραγματικών και προσομοιωμένων δεδομένων.

Ορισμένα άγνωστα σχετικά με το ρομποτικό πρόγραμμα της Amazon είναι ερωτήματα οικονομικά, όχι μηχανικά. Ο Scott λέει ότι η ομάδα του σκοπεύει να καταστήσει το Scout “100 τοις εκατό” αυτόνομο.

“Ένας άνθρωπος μπορεί να διαχειριστεί εκατοντάδες bots”, λέει. Ο λόγος ρομπότ προς άνθρωπο που καθιστά το Scout μια πρακτική επιλογή παράδοσης εξαρτάται από το πόσο συχνά χρειάζεται βοήθεια, αλλά και το οικονομικό κόστος και οι απολαβές της μεταφοράς πακέτων με χρήση ρομπότ.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.