28 Απρ 2024
READING

Toy Story | Πώς ο Buzz Lightyear συνεχίζει να βγάζει εκατομμύρια

4 MIN READ

Toy Story | Πώς ο Buzz Lightyear συνεχίζει να βγάζει εκατομμύρια

Toy Story | Πώς ο Buzz Lightyear συνεχίζει να βγάζει εκατομμύρια

Τώρα που οι Buzz, Woody και Jessie επιστρέφουν στις οθόνες μας με την κυκλοφορία του Toy Story 4, δεν είναι μόνο οι κινηματογράφοι που θα ελπίζουν σε ουρές στις πόρτες τους.

Οι έμποροι λιανικής επίσης ελπίζουν ότι η συνέχεια θα χτυπήσει και τις δικές τους πόρτες.

Πριν από εννέα χρόνια, όταν κυκλοφόρησε το Toy Story 3, οι πωλήσεις παιχνιδιών, μπλουζάκια και άλλα εμπορεύματα στο Ηνωμένο Βασίλειο ήταν μεγαλύτερες από τις εισπράξεις του box office.

Ο Buzz είναι ήδη το πιο δημοφιλές παιχνίδι των Disney Store όλων των εποχών.

Η  ταινία, η οποία κυκλοφόρησε στις 21 Ιουνίου, θα μπορούσε να δώσει ώθηση στη βιομηχανία παιχνιδιών του Ηνωμένου Βασιλείου μετά από την πτώση των ετήσιων πωλήσεων κατά 7% πέρυσι.

Όσο πιο επιτυχημένες είναι οι ταινίες, τόσο πιο πιθανό αλλά όχι πάντα να συσχετιστεί με τις πωλήσεις των παιχνιδιών.

Τα  franchises icons αποτελούν σημαντικό καύσιμο για τις πωλήσεις παιχνιδιών. Τα στοιχεία από την εταιρεία έρευνας αγοράς NPD δείχνουν ότι το 23% των πωλήσεων παιχνιδιών στο Ηνωμένο Βασίλειο πέρυσι δημιουργήθηκαν από τα franchises και σχεδόν τα μισά από αυτά αφορούσαν ταινίες.

“Το καλό για τα παιχνίδια franchise είναι ότι μπορούν να ενθαρρύνουν το παιχνίδι ρόλων και τη φαντασία και τα παιδιά μπορούν να αναπαράγουν αυτό που έχουν δει στις ταινίες.

Το Toy Story είναι ένα πρόσθετο δώρο για τους λιανοπωλητές: μια ταινία που βασίζεται σε παιχνίδια και με μια πρόσθετη δόση νοσταλγίας.

Τα παιδιά στα μέσα της δεκαετίας του 1990 όταν κυκλοφόρησε η πρώτη ταινία – το 1995 στις ΗΠΑ, το 1996 στο Ηνωμένο Βασίλειο – είναι τώρα ενήλικες και ίσως έχουν δικά τους παιδιά που θα τα πάνε να δουν την τελευταία ταινία.

Ο Paul Dergarabedian, ανώτερος αναλυτής μέσων μαζικής ενημέρωσης στο Comscore, αναφέρει ότι η νέα ταινία θα “αναζωογονήσει το ενδιαφέρον και τον ενθουσιασμό στο εμπόρευμα μεταξύ μιας ολόκληρης νέας γενιάς οπαδών”.

Η Amy Pearson, διευθυντής μάρκετινγκ στο Disney Store Europe, λέει ότι το Toy Story απευθύνεται σε φανατικούς όλων των ηλικιών. “Δεν είναι μόνο για τα παιδιά, είναι για όλους,” λέει, προσθέτοντας ότι στο Ηνωμένο Βασίλειο “είναι μακράν το μεγαλύτερο franchise icon για εμάς”.

Ακόμη και πριν από την κυκλοφορία της ταινίας, το ένα πέμπτο των πωλήσεων στα 42 Disney Stores στην Αγγλία και στο διαδίκτυο προήλθε από το Toy Story.

Ένα έτος αφιερωμένο στις ταινίες

Η Alice Enders, διευθυντής έρευνας στην Enders Analysis, αναφέρει ότι οι προσδοκίες είναι υψηλές ότι η τελευταία κυκλοφορία του Toy Story θα αποφέρει πολλά έσοδα για τη Disney και όχι μόνο στο Ηνωμένο Βασίλειο.

“Είναι μια οικογενειακή ταινία ,το χρονοδιάγραμμα προβολής είναι για τις 4 Ιουλίου, την ημέρα της Ανεξαρτησίας στις ΗΠΑ”, λέει.

Οι αναλυτές αναμένουν ότι το 2019 θα είναι ένας καλός χρόνος για τη Disney λόγω της κυκλοφορίας των ταινιών.

Η συνέχεια του Frozen προγραμματίζεται πριν από τα Χριστούγεννα, ενώ το Avengers: End Game, έχει ήδη κυκλοφορήσει.

Και οι αντίπαλοι έχουν σημαντικές κυκλοφορίες: τα Lego Movie 2 και How to Train Your Dragon 2 έχουν ήδη φτάσει στις οθόνες μας.

Ο Frederique Tutt, παγκόσμιος αναλυτής παιχνιδιών NPD, περιγράφει το 2019 ως “το έτος των ταινιών”.

Είναι ένας από τους λόγους που διστάζει να προβλέψει ότι το Toy Story 4 μπορεί να σπάσει τα ταμεία, όπως έκανε ο προκάτοχός του. Τα στοιχεία του δείχνουν ότι οι πωλήσεις παιχνιδιών από το Toy Story 3 παρήγαγαν £ 104 εκατομμύρια πωλήσεις το 2010 – σπάσιμο του τότε ρεκόρ για παιχνίδια που σχετίζεται με franchise λέει, στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Τα στοιχεία που παρείχε η Disney δείχνουν ότι το box office στο Ηνωμένο Βασίλειο για το Toy Story 3 ήταν £ 74εκ, κάτι που λέει ότι εξακολουθεί να είναι το υψηλότερο στο Ηνωμένο Βασίλειο για ταινία κινουμένων σχεδίων.

Λέει επίσης ότι περισσότερα από ένα εκατομμύριο κούκλες δράσης του Buzz Lightyear πωλήθηκαν εκείνο το έτος.

Ο Tutt υπολογίζει ότι £ 80 εκατομμύρια πωλήσεις σχετιζόμενες με παιχνίδια στο Ηνωμένο Βασίλειο θα είναι μια πολύ καλή εικόνα για τη φετινή κυκλοφορία του Toy Story. Ενώ η εβδομάδα μετά την κυκλοφορία της ταινίας αποτελεί καθοριστικό δείκτη για τις πωλήσεις, επισημαίνει ότι δεν υπάρχει πάντα άμεση συσχέτιση.

Το Frozen κυκλοφόρησε το 2013, αλλά το μεγαλύτερο έτος λιανικής πώλησής του ήταν το 2015, όταν άρπαξε το στέμμα του Toy Story 3 για πωλήσεις παιχνιδιών που σχετίζονταν με ταινίες franchise στο Ηνωμένο Βασίλειο. Αυτό από τότε έχει σπάσει και πάλι από το Star Wars.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.