25 Απρ 2024
READING

Η plus-size κούκλα της Nike είναι μια λαμπρή επιχειρηματική απόφαση

3 MIN READ

Η plus-size κούκλα της Nike είναι μια λαμπρή επιχειρηματική απόφαση

Η plus-size κούκλα της Nike είναι μια λαμπρή επιχειρηματική απόφαση

Η σύνδεση της Nike σχετικά με μια κούκλα plus-size μεγέθους υπογραμμίζει τον τρόπο με τον οποίο η κοινωνική ενσωμάτωση μπορεί να αποδώσει χρηματικά.

Δεδομένου ότι η Nike έκανε το ντεμπούτο της νέας κούκλας plus-size στο flagship καταστημά της στο Λονδίνο, οι έρευνες για την “Nike” και το “plus size” αυξήθηκαν κατά 387%, σύμφωνα με την εταιρεία. Τα κλικ στο Nike One Luxe Tights, τα οποία εμφανίζονται στη φωτογραφία του μανεκέν που έγινε viral και έχουν αυξηθεί κατά 200% από την αρχή αυτής της εβδομάδας.

“Τα σπουδαία θέματα όπως αυτά που βλέπουμε στη Nike συνήθως προκαλούν τεράστιες αιχμές στην αξία της μάρκας”, δήλωσε ο εκπρόσωπος της. “Η αναζήτηση ανταγωνιστικών μαρκών, όπως η Adidas και η Under Armor, πέφτουν κατά συνέπεια και αυτό συνήθως οδηγεί σε αύξηση των πωλήσεων για το συγκεκριμένο εμπορικό σήμα”.

Πολλές γυναίκες αγωνίζονται για να βρουν ρουχισμό γυμναστικής σε μεγαλύτερα μεγέθη από το 12, και οι έμποροι λιανικής πώλησης σπάνια προβάλλουν γυναίκες plus-size στο marketing.

Δεν υπάρχουν πάρα πολλά σήματα αθλητικών ενδυμάτων που προωθούν τα ενδύματα plus-size, οπότε η Nike το εκμεταλλεύεται πραγματικά αυτό και η αυξημένη συνειδητοποίηση γύρω από το θέμα των ενδυμάτων plus-size μόνο να την ανταμείψει μπορεί από την άποψη των πωλήσεων.

Η Nike ξεκίνησε τη συλλογή plus-size το 2017. Την επόμενη χρονιά, η εταιρεία πρόσθεσε κούκλες Nike Plus σε επιλεγμένα καταστήματα στη Βόρεια Αμερική, για να «προβάλει την ενσωμάτωση και να εμπνεύσει τη γυναίκα καταναλωτή», σύμφωνα με την εκπρόσωπο της Nike, Sandra Carreon-John.

Οι αρχικές αντιδράσεις στο ντεμπούτο του μανεκέν plus-size στη Nike του Λονδίνο ήταν κυρίως θετικές, καθώς οι άνθρωποι υποδέχτηκαν την κίνηση ως εμπνευσμένη και ως βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση.

Ωστόσο, η δημοσιογράφος Tanya Gold μίλησε εναντίον των μανεκέν σε άρθρο της στην The Telegraph, υποστηρίζοντας ότι ενθάρρυναν την αποδοχή του πάχους- μία κίνηση που πιστεύει ότι είναι επικίνδυνη, καθώς λέει ότι ενθαρρύνει τους ανθρώπους να αρνηθούν τους κινδύνους για την υγεία που σχετίζονται με την παχυσαρκία.

“Η νέα κούκλα Nike δεν είναι μεγέθους 12, το ​​οποίο είναι υγιές ή ακόμα και 16 – ένα υψηλό βάρος, ναι, αλλά όχι τόσο που να σκοτώνει μια γυναίκα. Είναι τεράστια, γιγάντια, πελώρια. Ξεχειλίζει από πάχος”, έγραψε.

Το άρθρο της Gold πυροδότησε εκτεταμένη κριτική στο διαδίκτυο, καθώς οι άνθρωποι ήταν αντίθετοι στο επιχείρημά της ότι ήταν αδύνατο να είναι κανείς plus size και υγιής.

Άλλοι επεσήμαναν ότι ήταν παράλογο για την Gold να ζητά από τους ανθρώπους να χάσουν βάρος, ενώ παράλληλα επέκρινε μια μάρκα αθλητικών ενδυμάτων για διαφήμιση σε plus size άτομα που κατά πάσα πιθανότητα θα μπορούσαν να γυμναστούν προς βελτίωσή τους με τα ρούχα αυτά.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.