Η Ikea είναι πλέον η 6η μεγαλύτερη αλυσίδα τροφίμων στον κόσμο και δοκιμάζει την παράδοση κατ’οίκον

Οι σωροί κεφτεδάκια της Ikea, τα ρολά κανέλας και τα φιλέτα σολωμού που αγοράζουν οι αγοραστές της σε όλο τον κόσμο αυξάνονται ραγδαία – τόσο πολύ ώστε η Ikea να ισχυρίζεται ότι είναι η έκτη μεγαλύτερη εμπορική αλυσίδα στον κόσμο.

Μετά την ισπανική δημοσίευση της El Confidencial που ανέφερε ότι η Ikea σκέφτεται να επεκτείνει το αποτύπωμα εστιατορίων της περισσότερο με το delivery, η εταιρεία επιβεβαίωσε ότι είναι η τρέχουσα δοκιμή της υπηρεσίας στο Παρίσι.

Η δοκιμή περιλαμβάνει την παράδοση των σουηδικών φαγητών της – τα οποία περιλαμβάνουν σαλάτες, σολομό, τεύτλα και λάχανο – και τα οποία διανέμονται από το διώροφο κατάστημα εντός πόλεως, μεγέθους 17.000 τετραγωνικών μέτρων, που βρίσκεται κεντρικά στην πόλη.

Εάν το πιλοτικό πρόγραμμα είναι επιτυχές, η Ikea μπορεί να επεκτείνει την ιδέα στην Ισπανία και σε άλλες ευρωπαϊκές αγορές στο μέλλον.

Υπάρχουν πολλά που δεν είναι απολύτως σαφή στην έκθεση της El Confidencial και παραμένουν ερωτήσεις σχετικά με την υπηρεσία: μπορεί η Ikea να προσφέρει ζεστά, έτοιμα γεύματα ή μόνο κατεψυγμένα είδη;

Θα παραδίδει η Ikea κεφτεδάκια ή θα είναι εκτός μενού, όπως ήταν στα πρώτα πειράματα της Ikea στα αστικά καταστήματα;

Όταν ρωτήθηκε η Ikea για διευκρινίσεις, ένας εκπρόσωπος είπε: «Δεν έχουμε περισσότερες λεπτομέρειες για να μοιραστούμε σε αυτό το σημείο, καθώς είμαστε πολύ πρόσφατοι στη διαδικασία.»

Αλλά το κίνητρο πίσω από αυτό το έργο δεν είναι δύσκολο να αποικοδομηθεί.

Η Ikea κατασκευάζει περισσότερα μικρά καταστήματα σε αστικές περιοχές. Επενδύει σε μια καλύτερη εφαρμογή και ιστότοπο. Και συνεχίζει να αναπτύσει το πρόγραμμα τροφίμων, βλέποντας πώς το μενού με βάση το κρέας μπορεί να είναι πιο βιώσιμο στο μέλλον.

Εν μέσω αυτής της αλλαγής στην Ikea, η online διανομή τροφίμων είναι έτοιμη να γίνει μια αγορά 161 δισεκατομμυρίων δολαρίων έως το 2023, με εταιρείες όπως το Grubhub, το Doordash, το Postmates και το Uber να αγωνίζονται για να πάρουν ένα κομμάτι της επιχείρισης.

Χωρίς αμφιβολία, κάποιοι στο εσωτερικό της Ikea είδαν αυτό το δίκτυο μικρών αστικών καταστημάτων γεμάτα καφετέριες και όλα τα πιθανά έσοδα από το delivery.

Και ίσως η παράδοση κατ’οίκον δεν είναι κακή ιδέα, ακόμα κι αν δεν δημιουργεί τεράστια κέρδη για την Ikea.

Όσο περισσότερο η Ikea μπορεί να παραμείνει στο κέντρο του μυαλού σας ανά πάσα στιγμή – είτε είστε πεινασμένοι για έπιπλα ή μόνο για μεσημεριανό γεύμα – τόσο λιγότερο πιθανό είναι να αγοράσετε την επόμενη καρέκλα από το κοντινότερο σας κατάστημα με έπιπλα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here