24 Απρ 2024
READING

Η H&M εξακολουθεί να αναπτύσσεται, αλλά για πόσο ακόμα;

2 MIN READ

Η H&M εξακολουθεί να αναπτύσσεται, αλλά για πόσο ακόμα;

Η H&M εξακολουθεί να αναπτύσσεται, αλλά για πόσο ακόμα;

Η σουηδική εταιρεία μόδας H&M παρουσίασε ανάπτυξη για πέμπτο συνεχόμενο τρίμηνο, καθώς ο κύκλος εργασιών αυξήθηκε κατά 11%. Παρόλα αυτά, πρέπει να γίνουν πολλά, όπως αναγνωρίζει η αλυσίδα.

Στο δεύτερο τρίμηνο (από το Μάρτιο μέχρι το τέλος Μαΐου), ο κύκλος εργασιών του ομίλου ανήλθε σε 57,5 ​​δισ. σουηδικές κορώνες (περίπου 5,4 δισ. ευρώ).

Εξαιρουμένων των συναλλαγματικών επιπτώσεων, ο αριθμός πωλήσεων αυξήθηκε μόνο κατά 6%. Αυτό σημαίνει ότι η σουηδική αλυσίδα έχει σημειώσει ανάπτυξη για πέντε τρίμηνα στη σειρά.

Η βιομηχανία της μόδας συνεχίζει να αλλάζει με ταχύ ρυθμό, λέει η εταιρεία και τώρα που οι πωλήσεις και η ικανοποίηση των πελατών αυξάνονται, η H&M θέλει να επικεντρωθεί ακόμη περισσότερο στον μετασχηματισμό.

 

Η αλυσίδα έχει επιλέξει να ακολουθήσει αυτή τη διαδρομή επειδή έχει αγωνιστεί με το υπερ-στοκάρισμα και έχει μειώσει σημαντικά τις τιμές, αλλά όλα αυτά πάνε προς τη σωστή κατεύθυνση, πιστεύει η αλυσίδα.

Ωστόσο, ο Διευθύνων Σύμβουλος, Karl-Johan Persson, παραδέχεται ότι υπάρχει πολλή δουλειά μπροστά τους και πολλές προκλήσεις που πρέπει να αντιμετωπιστούν.

Οι αναλυτές αναμένουν επιβράδυνση

Η σουηδική αλυσίδα μόδας θα κυκλοφορήσει πλήρη τριμηνιαία στοιχεία μετά τα τέλη Ιουνίου. Οι αναλυτές ανησυχούν ότι οι αριθμοί του κύκλου εργασιών που αποκαλύφθηκαν καλύπτουν μόνο ένα μέρος της ιστορίας: ο ρυθμός αύξησης του κύκλου εργασιών μπορεί να επιβραδύνθηκε τον Απρίλιο και τον Μάιο, αναφέρει το Bloomberg.

Σύμφωνα με την ανάλυση αυτή, ενώ ο Μάρτιος έφερε 7% αύξηση, τον Απρίλιο και τον Μάιο έφερε μόνο 5,5%.

Μπορεί να είναι πιθανό ότι τα αποθέματα έχουν αυξηθεί και πάλι αν και η H&M προσπαθεί να τα περιορίσει εδώ και χρόνια χρόνια, οδηγώντας σε στασιμότητα των κερδών.

Αν και η H&M δεν έχει απαντήσει σε αυτές τις εκτιμήσεις και ο επίσημα ανακοινωμένος κύκλος εργασιών είναι υψηλότερος από τον αναμενόμενο, η ανάλυση επηρέασε ελαφρώς το μερίδιο της χρηματιστηριακής αγοράς.

Άλλοι λιανοπωλητές μόδας είχαν επίσης ένα δύσκολο τρίμηνο, αν και ο ανταγωνιστής της, η Inditex,  εξέπληξε άπαντες με την ισχυρή την απόδοση την άνοιξη που μας πέρασε.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.