Η Nespresso βελτιώνει την συνδρομητική υπηρεσία της

Η Nespresso αυξάνει το marketing και τις επικοινωνίες γύρω από μια νέα υπηρεσία συνδρομής καφέ στην Αυστραλία, μετά από μια επιτυχημένη κυκλοφορία στις αρχές Μαΐου.

Η κίνηση μετατοπίζεται στην αυξανόμενη ζήτηση για ευκολία στην καθημερινή ζωή, καθώς οι καταναλωτές – που εξαρτώνται από τους Ubers και Netflixes του κόσμου – αναμένουν περισσότερες απρόσκοπτες συναλλαγές.

«Όλοι ζούμε πολυσύχναστες ζωές και δεν χρειάζεται να παίρνουμε την ίδια απόφαση ξανά και ξανά», δήλωσε ο Loic Rethore, επικεφαλής της Ωκεανίας για την Nespresso.

Η Nespresso προσφέρει τρία προγράμματα συνδρομής με βάση πόσες κάψουλες καφέ χρησιμοποιούν οι πελάτες κάθε μέρα.

Όσοι χρησιμοποιούν περίπου μία κάψουλα ημερησίως πληρώνουν 50 δολάρια για να λαμβάνουν 60 κάψουλες κάθε δύο μήνες και αυτοί που χρησιμοποιούν δύο ημερησίως πληρώνουν 50 δολάρια για να λάβουν 60 κάθε μήνα. Ένα τρίτο σχέδιο κοστίζει 75 δολάρια για 90 κάψουλες το μήνα για όσους χρησιμοποιούν περίπου τρεις ανά ημέρα.

Όλες οι συνδρομές περιλαμβάνουν δωρεάν παράδοση και πίστωση 10%, οπότε όσοι πληρώνουν $50 κάθε μήνα λαμβάνουν πραγματικά $55 σε πίστωση που μπορούν να χρησιμοποιήσουν για καφέ ή αξεσουάρ.

Η υπηρεσία σχεδιάστηκε για να είναι ευέλικτη και εύκολη στην ακύρωση, καθώς οι πελάτες δεν θέλουν να αισθάνονται «κλειδωμένοι» στα προγράμματα συνδρομής, ανέφερε ο Rethore.

Και ενώ αυτή τη στιγμή είναι μόνο στο διαδίκτυο, οι πελάτες θα μπορούν να εγγραφούν στις μπουτίκ της Nespresso στο μέλλον.

«Βλέπουμε ένα πολύ θερμό καλωσόρισμα του προγράμματος και θα συνεχίσουμε να αυξάνουμε την επικοινωνία γύρω του», ανέφερε ο Rethore.

Αυτή είναι η πρώτη φορά που η εταιρεία προσέφερε συνδρομές καφέ – προσφέρει συνδρομές για μηχανές – και ανάλογα με την αποδοχή κατά τους προσεχείς μήνες, θα εξετάσει τη δρομολόγηση της υπηρεσίας σε άλλες αγορές σε όλο τον κόσμο.

«Θέλουμε να κατανοήσουμε πώς θα λειτουργήσει και ποια είναι η αφομοίωση και οι πρόσθετες πωλήσεις που μπορούμε να περιμένουμε από την υπηρεσία συνδρομής καφέ», ανέφερε ο Rethore.

«Είμαστε στη διαδικασία παρακολούθησης τώρα. Θα είμαστε σε θέση να κάνουμε προβλέψεις σε λίγους μήνες «, είπε.

Ο Rethore σημείωσε ότι η Nespresso δοκιμάζει συχνά νέα προϊόντα και ιδέες στην Αυστραλία.

«Η Αυστραλία είναι πολύ ξεχωριστή όσον αφορά τις αγορές της Nespresso. Θεωρείται μια ώριμη και ιδιαίτερη αγορά όσον αφορά την κατανάλωση καφέ. Είναι πρώτοι που υιοθετούν τις τάσεις », είπε.

Η εταιρεία πρόσφατα έθεσε σε λειτουργία ένα νέο κατάστημα στην Αυστραλία, το οποίο επικεντρώνεται στην εκπαίδευση και την εμπειρία.

Οι πελάτες μπορούν να μάθουν για την προέλευση του καφέ Nespresso, τις προσπάθειες βιωσιμότητας της εταιρείας και άλλες πληροφορίες σε ειδικούς χώρους και το προσωπικό είναι εξοπλισμένο με tablet και μπορεί να επεξεργάζεται τις παραγγελίες οπουδήποτε στο κατάστημα – παρόμοια με ένα κατάστημα της Apple.

«Είναι πολύ ευχάριστο το γεγονός ότι τα μέλη έχουν αντιδράσει πολύ καλά σε αυτή τη νέα ιδέα. Έχουν αγκαλιάσει πραγματικά το νέο ταξίδι της αφήγησης της ιστορίας μας», είπε ο Rethore.

Επτά καταστήματα διαθέτουν σήμερα το νέο concept και η Nespresso θα συνεχίσει να προσαρμόζει τα υπάρχοντα καταστήματα προς αυτό, καθώς τα ανακαινίζεται ένα ένα με τη σειρά του.

«Συνολικά, η επιχείρηση των νέων καταστημάτων λειτουργεί καλά» είπε ο Rethore.

Μια μέτρηση στην οποία στάθηκε ήταν η ανταπόκριση του πελάτη στα μαθήματα coffee master που προσφέρει η Nespresso στα νέα concept stores.

«Τα  master classes έχουν γεμίσει και δεν υπάρχουν άλλες θέσεις για την ώρα. Δεν περιμέναμε τέτοια αντίδραση.

Οι άνθρωποι απολαμβάνουν όχι μόνο το ότι μαθαίνουν περισσότερα για τον καφέ μας, αλλά και την εμπειρία. «

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here