24 Απρ 2024
READING

Τι σημαίνει η διακοπή της συνεργασίας της FedEx με την Amazon;

2 MIN READ

Τι σημαίνει η διακοπή της συνεργασίας της FedEx με την Amazon;

Τι σημαίνει η διακοπή της συνεργασίας της FedEx με την Amazon;

Η απόφαση της FedEx να μην ανανεώσει την σύμβασή της για τις παραδόσεις στην Αμερική με την Amazon.com “είναι μια κρίσιμη στιγμή για τη βιομηχανία μεταφορών που σηματοδοτεί την εμφάνιση της Amazon ως σημαντικού παίκτη στον κλάδο και φέρνει ένα νέο επίπεδο κινδύνου τόσο στην UPS όσο και στη FedEx . “

Αυτό συμβαίνει τουλάχιστον σύμφωνα με σημείωμα του αναλυτή της Morgan Stanley, Ravi Shankar.

Βραχυπρόθεσμα, η UPS θα μπορούσε να επωφεληθεί από την κίνηση, αν και ο κ. Shankar σημείωσε ότι ο ανταγωνιστής μπορεί να μην επιθυμεί την πρόσθετη επιχείρηση “για τον ίδιο λόγο” με τον FedEx.

Ορισμένοι παρατηρητές πιστεύουν ότι η FedEx γίνεται ολοένα και πιο άβολη, ανταγωνιζόμενη τις επιχειρήσεις από το διευρυμένο δίκτυο εφοδιαστικής της Amazon που φαίνεται όλο και περισσότερο να εξυπηρετεί τρίτους πελάτες.

“Η FedEx στέλνει ένα μήνυμα σε όλους τους άλλους πελάτες: Κάνουμε διαθέσιμο όλο το δυναμικό παράδοσης μας σε σας, το οποίο μέχρι πρότινος σπαταλώνταν κατά κάποιον τρόπο στην Amazon”, δήλωσε ο Satish Jindel, ιδρυτής της ShipMatrix, ενός παρόχου τεχνολογίας για τη ναυτιλιακή βιομηχανία, στους The New York Times.

Η FedEx θα μπορούσε να επιδιώξει να οικοδομήσει τις ήδη σημαντικές της επιχειρήσεις με την Walmart, η οποία τον περασμένο μήνα εισήγαγε την αποστολή της επόμενης ημέρας.

Η βραχυπρόθεσμη ζημία θα πρέπει να είναι ελάχιστη, καθώς η Amazon αντιπροσωπεύει λιγότερο από το 1,3% των συνολικών εσόδων της FedEx και η σύμβαση Express – που χρησιμοποιείται για την αεροπορική μεταφορά των πακέτων – ήταν μόνο ένα μέρος αυτής της επιχείρησης.

Η FedEx αναμένεται να συνεχίσει να παρέχει και άλλες υπηρεσίες στην Amazon, όπως η διεθνής παράδοση. Οι διήμερες παραδόσεις του Amazon Prime διαχειρίζονται κυρίως από τη UPS, με τη FedEx να γεμίζει συχνά τα κενά.

Η FedEx δήλωσε ότι η στρατηγική της απόφαση θα της επιτρέψει να επικεντρωθεί στην “εξυπηρέτηση της ευρύτερης αγοράς ηλεκτρονικού εμπορίου”, αναφέροντας τις προσδοκίες ότι το ηλεκτρονικό εμπόριο θα αυξηθεί από 50 εκατομμύρια σε 100 εκατομμύρια πακέτα ημερησίως στις ΗΠΑ μέχρι το 2026.

Η εταιρεία δήλωσε: “Η FedEx έχει ήδη δημιουργήσει το δίκτυο και την ικανότητα να εξυπηρετεί χιλιάδες λιανοπωλητές στον χώρο του ηλεκτρονικού εμπορίου. Είμαστε ενθουσιασμένοι για το μέλλον του ηλεκτρονικού εμπορίου και για το ρόλο μας ως ηγέτη σε αυτό. “

Η Amazon δήλωσε με τη σειρά της: «Σεβόμαστε την απόφαση της FedEx και τους ευχαριστούμε για το ρόλο της να εξυπηρετεί τους πελάτες της Amazon όλα αυτά τα χρόνια».

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.