25 Απρ 2024
READING

Μακριές ουρές στα πρώτα κινεζικά καταστήματα Aldi

2 MIN READ

Μακριές ουρές στα πρώτα κινεζικά καταστήματα Aldi

Μακριές ουρές στα πρώτα κινεζικά καταστήματα Aldi

Καθώς η Aldi άνοιξε τα δύο πρώτα κινεζικά σουπερμάρκετ στη Σαγκάη, πρώιμες εικόνες υποδηλώνουν ότι η εταιρεία στοχεύει σε μια υψηλότερη θέση στην αγορά της Κίνας από ό, τι έχει στη Δύση. Το ενδιαφέρον δεν έλειψε, με μεγάλες ουρές στις εισόδους.

Γερμανική μπύρα και γαλλικό κρασί

Η γερμανική εκπτωτική αλυσίδα υπογραμμίζει ότι πρόκειται για πιλοτικά καταστήματα, τα οποία μπορούν να προσαρμοστούν και να ενσωματωθούν περαιτέρω στην κινεζική αγορά.

Ο λιανοπωλητής θέλει να δοκιμάσει καινοτόμες στρατηγικές λιανικής πώλησης για να προσφέρει μια καλύτερη εμπειρία αγορών στην τοπική κοινότητα. Τα δεδομένα πελατών και τα σχόλια θα αναλυθούν για να βελτιώσουν και να αναπτύξουν το φάσμα προϊόντων.

Τα σουπερμάρκετ σχεδιάστηκαν από την Landini Associates, την ίδια ομάδα που έφτιαξε και το νέο concept store της Aldi στην Αυστραλία.

Προσφέρουν ένα μείγμα τοπικών και εισαγόμενων προϊόντων, γνωστών εμπορικών σημάτων και ιδιωτικών ετικετών.

Συνολικά, υπάρχουν 1300 προιόντα σε δεκαπέντε κατηγορίες προϊόντων. Η γερμανική μπύρα συμπεριλαμβάνεται φυσικά όπως και το γαλλικό κρασί σε ένα εκτεταμένο διάδρομο κρασιών.

Εφαρμογή Scan & go

Στο τμήμα προπαρασκευασμένων γευμάτων, οι Κινέζοι αγοραστές θα γνωρίσουν το τυπικό γερμανικό σάντουιτς ζαμπόν με ζυμαρικά και ψητές πατάτες, μια πικάντικη σαλάτα καραβίδων σε στιλ Szechuan ή ένα αξιοσημείωτο πιάτο fusion όπως το «Berliner Bao»: ένα γερμανικό bratwurst σάντουιτς με παραδοσιακό κινέζικο λάχανο στον ατμό.

Η Aldi προσβλέπει σε μια απρόσκοπτη εμπειρία online-to-offline, εδώ με μια επιλογή scan & go για το WeChat, εξαλείφοντας την ανάγκη οι πελάτες να περιμένουν στην ουρά στο ταμείο.

Υπάρχει επίσης μια υπηρεσία που παραδίδει παραγγελίες απευθείας στο σπίτι σε ακτίνα τριών χιλιομέτρων. Η ενθουσιώδης υποδοχή των κινέζων πελατών είναι σαφής.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.