Με το κόστος της διαφήμισης στο Facebook και το Instagram να αυξάνεται σταθερά, τα εμπορικά σήματα πάντα αναζητούν καλύτερους τρόπους προσέγγισης των καταναλωτών.
Δεν πρόκειται μόνο για μείωση του κόστους. Η εύρεση σποτ και τα διαφημιστικά περιβάλλοντα που βελτιώνουν την αξιοπιστία και δημιουργούν ένα εμπορικό σήμα εμφανίζονται πιο σχετικές και αυθεντικές, είναι ένας βασικός στόχος για να ταυτιστούν οι καταναλωτές με ένα εμπορικό σήμα.
Αν ήσασταν διαχειριστής διαφήμισης για την North Face, θα θέλατε οι καταναλωτές να γνωρίζουν ότι οι πραγματικοί λάτρεις της περιπέτειας σε εξωτερικούς χώρους φορούν και χρησιμοποιούν τα προϊόντα της North Face στα πιο εξωτικά μέρη.
Μπορείτε να ρωτήσετε τον εαυτό σας: “Ποιους δικτυακούς τόπους επισκέπτονται οι χρήστες όταν αναζητούν εξωτικά μέρη για πεζοπορία ή αναρρίχηση;”
Μπορεί να συμπεράνει κανείς ότι ένας καταναλωτής που σχεδιάζει επίσκεψη σε υπαίθριο σημείο της Βραζιλίας όπως τα Guarita State Park ή Farol do Manpimptuba ή Cuillin (Σκωτία) ή Huayna Picchu (Περού), θα καταλήξει στη Wikipedia για να πάρει αξιόπιστες πληροφορίες για αυτά τα μέρη.
Θα μπορούσατε να πείτε στον εαυτό σας: “Δεν θα ήταν ωραίο αν η καταχώρηση της Wikipedia σχετικά με αυτά τα cool μέρη, τις τοποθεσίες που έχουν υψηλή αξιοπιστία και βρίσκονται κοντά στην κορυφή των αναζητήσεων Google, είχε εικόνες ανθρώπων σε αυτά τα μέρη φορώντας τα ρούχα της North Face;”
Ίσως ακόμη να πείτε: “Τι γίνεται αν έστελνα τους φωτογράφους και τους αθλητές μου σε εκείνα τα μέρη να δημιουργήσουν εικόνες που να έβαζα στη Wikipedia;”
Αυτή θα ήταν μια μεγαλοφυής ιδέα. Θα μπορούσατε τότε να αναγνωρίσετε στον εαυτό σας ότι μόλις έχετε τις επιθυμητές εικόνες, το κόστος της προβολής τους στην Wikipedia ξανά και ξανά θα ήταν μηδενικό.
Τι καλός τρόπος για να διαφημιστείτε, δεν υπάρχει κόστος από τη στιγμή που οι φωτογραφίες τραβηχτούν, και κανείς δεν θα γνωρίζει καν ότι είναι διαφήμιση.
Το καλύτερο από όλα, συλλαμβάνει την φευγαλέα “αυθεντικότητα” που κάθε άλλος διαφημιζόμενος επιδιώκει να συσχετίσει με το εμπορικό σήμα του, έχοντας την αξιοπιστία της Wikipedia.
Λοιπόν, αυτό ακριβώς έκανε η North Face. Έβαλαν φωτογραφίες ανθρώπων που φορούσαν τα ρούχα της στην Wikipedia στις καταχωρήσεις για αυτές τις εξωτικές τοποθεσίες.
Η στρατηγική δεν θα μπορούσε να ξεσκεπαστεί ποτέ, αλλά η North Face και η διαφημιστική τους αντιπροσωπεία άρχισαν να μιλάνε για αυτή στα ΜΜΕ.
Όταν οι άνθρωποι της Wikipedia το ανακάλυψαν, δεν πήγαν πολύ καλά τα πράγματα.
Η Wikipedia διατηρείται από εθελοντές συντάκτες σε όλο τον κόσμο και, όπως δήλωσε ένας από αυτούς, η στρατηγική ήταν “διπλή, χρησιμοποιώντας το ανοιχτό πνέυμα της εναντίον της και αντιφατική με τους όρους χρήσης της Wikipedia.”
Η North Face εξέφρασε τη συγκατάθεσή της και οι φωτογραφίες αφαιρέθηκαν.
Σε αυτό το συγκεχυμένο περιβάλλον, όπου οι καταναλωτές αναζητούν αυθεντικότητα, αλλά πολύ λίγα πραγματικά είναι όντως αυθεντικά, έρχεται η North Face.
Γνωρίζοντας ότι ό, τι κάνει για να είναι αυθεντική θα αποτύχει γιατί τελικά είναι μια τεράστια εταιρεία που κατασκευάζει μπουφάν, πουκάμισα και παντελόνια, που δεν είναι μια μη-κερδοσκοπική εταιρεία με σκοπό να σώσει τον κόσμο, η North Face ξεκίνησε την εκστρατεία της στη Wikipedia.
Παρόλο που ήξεραν ότι οι εικόνες τους δεν ήταν οι αθώες εικόνες που θέλει η Wikipedia, η North Face έπρεπε να έχει σκεφτεί ότι οι εικόνες του δεν ήταν πιο μη-αυθεντικές από ό, τι άλλες και η καμπάνια της δεν ήταν πιο ψεύτικη από πολλές άλλες.
Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.