25 Απρ 2024
READING

Η Starbucks εξετάζει τις virtual κουζίνες στις ΗΠΑ

3 MIN READ

Η Starbucks εξετάζει τις virtual κουζίνες στις ΗΠΑ

Η Starbucks εξετάζει τις virtual κουζίνες στις ΗΠΑ

Η Starbucks China δοκιμάζει το delivery από virtual κουζίνες μέσω της συνεργασίας της με την Alibaba στα σούπερ μάρκετ Hema και έχει τώρα δύο Star Kitchens σε λειτουργία.

«Μαθαίνουμε από την εμπειρία τους για να καταλάβουμε πώς θα μπορούσαμε να φέρουμε ένα παρόμοιο μοντέλο στις Η.Π.Α., ιδιαίτερα σε μεγάλες αγορές με μετρό όπως η Νέα Υόρκη», δήλωσε ο Patrick Grismer, CFO της Starbucks.

Ο Grismer δήλωσε επίσης ότι το Starbucks Delivers στις Η.Π.Α. και την Κίνα δοκιμάζει διαφορετικά μενού και αφαιρεί αντικείμενα που δεν ανταποκρίνονται καλά κατά τη μεταφορά, όπως ποτά με αφρό.

Στις Η.Π.Α., εξετάζονται επίσης διαφορετικές επιλογές συσκευασίας για να διατηρηθεί η ποιότητα του προϊόντος, να παρασχεθεί ασφάλεια από παραβίαση, καθώς και καλύμματα που μειώνουν τη διαρροή κατά την παράδοση.

Δεδομένου του απότομου ανταγωνισμού της Starbucks στην Κίνα, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η εταιρεία δοκιμάζει την παράδοση από μια virtual κουζίνα.

Ο αναπτυσσόμενος ανταγωνιστής, Luckin, έχει κιόσκια σε κτίρια γραφείων για να προσφέρει ταχύτερη παράδοση. Μια εικονική κουζίνα θα μπορούσε να επεκτείνει το αποτύπωμα παράδοσης, επιτρέποντας στη Starbucks να προσεγγίσει περισσότερους πελάτες χωρίς να χρειαστεί να χτίσει νέα καταστήματα.

Ο Grismer δήλωσε ότι για τους καταναλωτές που παραγγέλνουν delivery, δεν έχει σημασία πού προετοιμάζεται η παραγγελία. “Αυτό για το οποίο ενδιαφέρεται ο καταναλωτής είναι να είναι υψηλής ποιότητας και να παραδίδεται εγκαίρως”.

Στις ΗΠΑ, η εταιρεία εξετάζει ήδη νέες μορφές λιανικής πώλησης στη Νέα Υόρκη για να βελτιώσει την παραλαβή σε παραγγελίες από κινητά τηλέφωνα, καθώς αυτές οι επιλογές δεν απαιτούν να υπάρχει πραγματικό κατάστημα, δήλωσε ο Grismer στο NRN.

Η εταιρεία είπε προηγουμένως ότι σχεδιάζει την ανακαίνιση του ενός τρίτου των καταστημάτων της για να ενσωματώσει περισσότερη τεχνολογία και παράθυρα παραλαβής για παραγγελίες μέσω κινητού τηλεφώνου.

Όσον αφορά τις “κουζίνες-φαντάσματα”, θα μπορούσε να μοιράσει τη συνεργασία της με την Uber Eats ώστε να περιλαμβάνει τις προγραμματισμένες λειτουργίες cloud kitchen του παρόχου παράδοσης.

Θα μπορούσε επίσης να συνεργαστεί με την Kitchen United, η οποία αναπτύσσεται και αναζητά να συνεργαστεί με ένα μείγμα εθνικών, περιφερειακών και τοπικών εστιατορίων.

Εάν η Starbucks πρόκειται να αναπτύξει “κουζίνες-εργαστήρια” στις ΗΠΑ, θα ήταν από τις μεγαλύτερες αλυσίδες που θα το κάνει.

Ένας μικρός αριθμός αλυσίδων έχουν ήδη τολμήσει αυτό το concept, συμπεριλαμβανομένων των Wetzel’s Pretzels, Chick-fil-A, Dog Haus, Outback, Carrabba και του Famous Dave’s.

Αυτές οι κουζίνες επιτρέπουν στα εστιατόρια να δοκιμάζουν νέες αγορές, να επεκτείνουν τις εργασίες εκτός λειτουργίας και να πειραματίζονται με είδη του μενού μόνο για delivery χωρίς να χρειάζεται να ανοίξουν νέα καταστήματα.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.