24 Απρ 2024
READING

Η Microsoft θα είναι σύντομα μεγαλύτερη από Apple, Amazon & την Google

3 MIN READ

Η Microsoft θα είναι σύντομα μεγαλύτερη από Apple, Amazon & την Google

Η Microsoft θα είναι σύντομα μεγαλύτερη από Apple, Amazon & την Google

Εδώ βρίσκονται τα πράγματα στα τέλη του 2018 στον αγώνα των τεχνολογικών εταιρειών:

1. Apple
2. Amazon
3. Alphabet
4. Microsoft
5. IBM

Η Microsoft – η οποία έχει φλερτάρει με εκτιμήσεις τρισεκατομμυρίων δολαρίων – θα είναι μεγαλύτερη από την Apple, Amazon και Google – αλλά όχι tη Walmart – εάν κάνει μερικά πράγματα – και η Apple, η Amazon και η Google δεν κάνουν τα ίδια.

Η επιτυχία της Microsoft και άλλων mega – εταιρειών τεχνολογίας στον 20ο και στις αρχές του 21ου αιώνα, αν και όχι πάντα σε ευθεία γραμμή, εξηγείται περισσότερο από τις τάσεις της αγοράς και τις τροχιές της τεχνολογίας παρά από τη στρατηγική διαχείριση.

Πολλές εταιρείες επωφελήθηκαν από την τεχνολογική επανάσταση. Τα λάθη είναι ανεκτά όταν οι υπολογιστές, τα tablets, τα smartphones, τα δίκτυα και οι εφαρμογές λογισμικού “πετάνε” από τα ράφια.

Φυσικά, η Microsoft κέρδισε τον αγώνα τυποποίησης εδώ και πολύ καιρό, καθώς συνεχίζει να “εξαναγκάζεινα ντύνει” με Windows όλες αυτές τις μηχανές.

Θυμηθείτε πόσο σκληρά αγωνίστηκε κατά τη διάρκεια του πολέμου του προγράμματος περιήγησης Netscape πριν από πολλά χρόνια. Οι περισσότεροι δεν έχουν τη μνήμη των ταραγμένων χρόνων στη Microsoft, όταν ο Bill Gates φαινόταν να αγωνίζεται πάντα με κάποιον για κάτι.

Αλλά αυτό ήταν τότε. Για πολύ καιρό – και ακόμα σήμερα – τα Office και τα Windows έχουν αποδειχθεί οι “παχιές αγελάδες” της εταιρείας. Το Xbox είναι άλλη μία. Το Azure αυξάνεται  γρήγορα.

Αλλά πως φαίνεται ο κατάλογος εσόδων και γιατί είναι ο κατάλογος ο λόγος για τον οποίο η Microsoft θα είναι μεγαλύτερη από τις Apple, Google και Amazon; Σύμφωνα με την Ετήσια Έκθεση του 2018, η Microsoft κερδίζει χρήματα από πολλά διαφορετικά προϊόντα και υπηρεσίες, όπως:

Προϊόντα Office και υπηρεσίες Cloud
Προϊόντα Server και υπηρεσίες Cloud
Windows
Παιχνίδια
Διαφήμιση αναζήτησης
Επιχειρηματικές υπηρεσίες
Συσκευές
LinkedIn

Η στρατηγική ανάπτυξης Corporate/Consumer (C2)

Ανεξάρτητα από το πώς συνέβη, η Microsoft κατάφερε να κάνει κάτι μοναδικό στον τομέα της τεχνολογίας. Σύμφωνα με τη Microsoft:

“Τα προϊόντα μας περιλαμβάνουν λειτουργικά συστήματα, εφαρμογές παραγωγικότητας μεταξύ συσκευών, εφαρμογές διακομιστή, εφαρμογές επιχειρηματικών λύσεων, εργαλεία διαχείρισης επιφάνειας εργασίας και διακομιστή, εργαλεία ανάπτυξης λογισμικού και τα βιντεοπαιχνίδια.

Σχεδιάζουμε, κατασκευάζουμε και πωλούμε συσκευές, συμπεριλαμβανομένων των υπολογιστών, των tablet, κονσόλες παιχνιδιών και ψυχαγωγίας, άλλων έξυπνων συσκευών και των σχετικών αξεσουάρ.

Προσφέρουμε μια σειρά υπηρεσιών, συμπεριλαμβανομένων των λύσεων που βασίζονται στο cloud, οι οποίες παρέχουν στους πελάτες λογισμικό, υπηρεσίες, πλατφόρμες και περιεχόμενο και παρέχουμε υπηρεσίες υποστήριξης λύσεων και συμβουλευτικές υπηρεσίες. Παρέχουμε επίσης σχετική διαδικτυακή διαφήμιση σε παγκόσμιο ακροατήριο. “

Η Microsoft θα πρέπει επίσης να χρησιμοποιήσει το μείγμα Corporate/Consumer product/service για να καθοδηγήσει τη στρατηγική της C2acquisition.

Οι τάσεις εδώ θα πρέπει να καθορίσουν που αποσκοπούν, αλλά αρκεί να πούμε ότι η Microsoft πρέπει να αποκτήσει εταιρείες που κατέχουν συγκεκριμένες μετοχές των εταιρικών και καταναλωτικών αγορών όπου η υποδομή της Microsoft όπως τα Windows και το MS Office μπορεί να αξιοποιηθεί – και να ενσωματωθεί.

Ο ρυθμός εξαγοράς θα πρέπει να αυξηθεί αρκετά πέρα ​​από τις 19 εξαγορές που πραγματοποίησε το 2018 σχεδόν το διπλάσιο του αριθμού των εξαγορών που πραγματοποίησε η Google και η Oracle.

Η στρατηγική εξαγοράς με δύο άξονες θα πρέπει να επικεντρώνεται στα εταιρικά / καταναλωτικά προϊόντα και υπηρεσίες και, βεβαίως, και στην υποδομή πληροφορικής και επικοινωνιών που τα υποστηρίζει όλα – το οποίο γίνεται το τελικό φίλτρο δέουσας επιμέλειας μέσω της οποίας πρέπει να λαμβάνονται οι αποφάσεις απόκτησης.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.