20 Απρ 2024
READING

Η Ikea θα κυκλοφορήσει ρομποτικά έπιπλα για μικρούς χώρους

3 MIN READ

Η Ikea θα κυκλοφορήσει ρομποτικά έπιπλα για μικρούς χώρους

Η Ikea θα κυκλοφορήσει ρομποτικά έπιπλα για μικρούς χώρους

Η Ikea ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε ρομποτικά έπιπλα μέσω μιας συνεργασίας με την Ori Orienteering που εδρεύει στις Η.Π.Α.

Το προϊόν, Rognan, θα είναι σε θέση να μεταμορφωθεί από ένα υπνοδωμάτιο, σε μια ντουλάπα, σε ένα χώρο εργασίας, σε ένα σαλόνι, σύμφωνα με ένα δελτίο τύπου της εταιρείας.

Η Ikea είπε ότι οι δύο εταιρείες συνεργάζονταν τα δύο τελευταία χρόνια. Το προϊόν θα κυκλοφορήσει για πρώτη φορά στο Χονγκ Κονγκ και την Ιαπωνία το 2020.

Η Ikea έχει ήδη καταβάλει προσπάθειες για να επιπλώσει τους μικρούς χώρους στους οποίους κατοικούν οι περισσότεροι millennials.

TIANJIN, CHINA – 2017/04/12: A customer pushes a shopping cart passing by the IKEA’s logo. IKEA’s global profits rose by 20% in 2016 as it made gains in the Chinese market. (Photo by Zhang Peng/LightRocket via Getty Images)

Ωστόσο, η τελευταία της κυκλοφορία προϊόντων επιστρατεύει την τεχνολογία για να δημιουργήσει αναμφισβήτητα τους πιο αποδοτικούς χώρους. Σκεφτείτε κρεβάτι με οροφή, αλλά πολύ πιο προχωρημένο.

“Εργαζόμαστε εδώ και πολύ καιρό στην ανάπτυξη λύσεων μικρού χώρου και γνωρίζουμε ότι μερικές από τις μεγαλύτερες προκλήσεις στα σπίτια είναι η αποθήκευση και η εύρεση του χώρου για να κάνετε όλες τις δραστηριότητες που θα θέλατε να κάνετε στο σπίτι σας”, δήλωσε η Seana Strawn, σχεδιάστρια νέων καινοτομιών στην Ikea Sweden.

“Αυτό ισχύει ιδιαίτερα στις μεγάλες πόλεις όπου οι άνθρωποι πρέπει να κάνουν συμβιβασμούς στις λειτουργίες των σπιτιών τους”.

Το Rognan, το οποίο ελέγχεται μέσω ενός touchpad interface, επιτρέπει στους καταναλωτές να δημιουργήσουν ένα πολυλειτουργικό χώρο. “Αντί να κάνουμε τα έπιπλα μικρότερα, μεταμορφώνουμε τα έπιπλα στη λειτουργία που χρειάζεστε εκείνη την στιγμή. Όταν κοιμάστε, δεν χρειάζεστε τον καναπέ σας. Όταν χρησιμοποιείτε την ντουλάπα σας, δεν χρειάζεστε το κρεβάτι σας κ.λπ.”, πρόσθεσε ο Strawn .

Η Ori, η οποία ιδρύθηκε το 2015, έχει ήδη πωλήσει τα ρομποτικά έπιπλα της στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η εταιρεία ξεκίνησε το πρώτο της προϊόν πριν από δύο χρόνια, περίπου την ίδια στιγμή που η Ikea την αξιοποίησε με συνεργασία.

Η Ori έχει τρία προϊόντα στη συλλογή της: το Ori Pocket Closet, το Ori Studio Suite και το Ori Cloud Bed, το τελευταίο από τα οποία «θα προσγειωθεί σύντομα», σύμφωνα με την ιστοσελίδα.

Η ανακοίνωση είναι σύμφωνη με τις τελευταίες προσπάθειες της Ikea να στοχεύσει σε millenials που κατοικούν στις πόλεις σε μικρούς χώρους.

Τον Απρίλιο, ο έμπορος λιανικής άνοιξε το πρώτο του στούντιο πολεοδομικού σχεδιασμού των ΗΠΑ στο Upper East Side της Νέας Υόρκης, το οποίο έχει σχεδιαστεί ώστε οι καταναλωτές να μπορούν να μάθουν για λύσεις μικρών χώρων σε συνεργασία με έναν σύμβουλο της Ikea.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.