27 Απρ 2024
READING

Η Starbucks ανοίγει κατάστημα νοηματικής στην Κίνα

3 MIN READ

Η Starbucks ανοίγει κατάστημα νοηματικής στην Κίνα

Η Starbucks ανοίγει κατάστημα νοηματικής στην Κίνα

Το κατάστημα βρίσκεται στο Guangzhou, στην επαρχία Guangdong, η οποία φιλοξενεί περίπου το 4% του πληθυσμού κωφών της Κίνας.

Είναι το τρίτο κατάστημα νοηματικής της Starbucks, μετά από καταστήματα στην Ουάσιγκτον και τη Μαλαισία.

Τα σύμβολα της νοηματικής γλώσσας εκτυπώνονται σε ομπρέλες μπροστά από το κατάστημα και υπάρχουν δείκτες σε όλο το κατάστημα. Οι κωφοί baristas θα φορούν ποδιές με τη λέξη “Starbucks” κεντημένη στη νοηματική γλώσσα.

Το κατάστημα είναι εφοδιασμένο με προσαρμοσμένο σύστημα παραγγελίας. Οι πελάτες και οι συνεργάτες θα μπορούν να επικοινωνούν με σημειωματάρια και αμφίδρομες ψηφιακές οθόνες.

Για πελάτες νέους στην νοηματική, θα υπάρχει ένας χώρος αφιερωμένος στο να καταγράφουν τις παραγγελίες τους σε ηλεκτρονική πλακέτα και οι ασύρματες δονούμενες συσκευές τηλεειδοποίησης θα ενημερώνουν τους πελάτες όταν οι παραγγελίες τους είναι έτοιμες.

People having a break outside and inside the Starbucks Coffee located in Shanghai Yuyuan Old Street. Starbucks Corporation is the world’s largest coffee house chain. It is head-quartered in Seattle, Washington, USA, where the first store opened in 1971.

Το καφέ διαθέτει επίσης εξαιρετικά έργα τέχνης και μοναδικά εμπορεύματα που σχεδιάστηκαν από κωφούς καλλιτέχνες.

Η πρωτοβουλία στοχεύει να προσφέρει ευκαιρίες απασχόλησης και εξέλιξης της σταδιοδρομίας στην κοινότητα των κωφών και των μερικώς κωφών, καθώς και “ένα φιλόξενο κόμβο για όσους είναι παθιασμένοι για τη βελτίωση της προσβασιμότητας και των εμπειριών για όλους”.

Βρίσκεται κοντά στην Ένωση Ατόμων με Αναπηρία του Guangdong και στην Ένωση Κωφών.

“Η Starbucks δεσμεύεται να δημιουργήσει ίσες ευκαιρίες για όλους, καθώς και μια μοναδική εμπειρία που καλύπτει ένα ευρύ φάσμα κοινωνικών αναγκών”, δήλωσε η Belinda Wong, Διευθύνων Σύμβουλος της Starbucks China.

“Το νέο κατάστημα νοηματικής αποτελεί ένα παράδειγμα για το πώς οικοδομούμε περιβάλλοντα αποδοχής και ενσωμάτωσης και σταδιοδρομίες για τους συνεργάτες μας”.

Το προσωπικό του καταστήματος, που έχει προσληφθεί από όλη την Κίνα, μιλάει άπταιστα κινεζική νοηματική γλώσσα.

Για να δημιουργήσει ένα περιβάλλον χωρίς αποκλεισμούς και να ενθαρρύνει τους πελάτες να μάθουν περισσότερα για την κοινότητα κωφών, το κατάστημα θα προσφέρει επίσης μαθήματα νοηματικής και εργαστήρια καφέ στη νοηματική γλώσσα.

“Η Ένωση Κωφών Guangdong είναι υπερήφανη που συνεργάζεται με την Starbucks για την παροχή κατάρτισης και ευκαιριών για τους κωφούς και μερικώς κωφούς της κοινότητας”, δήλωσε ο Yitao Fan, Αντιπρόεδρος Ένωσης Κωφών της Κίνας και πρόεδρος της Ένωσης Κωφών Guangdong.

«Χάρη στην Starbucks, οι κωφοί συνεργάτες έχουν την ευκαιρία να αναπτύσσουν τη σταδιοδρομία τους σε ένα ζωντανό και υποστηρικτικό περιβάλλον, ενώ το κατάστημα παρέχει μια ισχυρή πλατφόρμα για να οδηγήσει την κοινωνική ευαισθητοποίηση γύρω από την κοινότητα των κωφών και τις ανάγκες της κοινότητας αυτής».

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.