Πώς η Patagonia και η REI χρησιμοποιούν τις Second-hand πωλήσεις για να αποκτήσουν περισσότερους νέους πελάτες

Η αγορά μεταχειρισμένων ειδών αυξάνεται με αλματώδη πρόοδο. Τα έσοδα από τη μεταπώληση ενδυμάτων αναμένεται να υπερδιπλασιαστούν από τα 24 δισεκατομμύρια σε 51 δισεκατομμύρια δολάρια τα επόμενα πέντε χρόνια.

Οι RealReal, Poshmark και ThredUp, οι οποίες πραγματοποίησαν την έρευνα, είναι έτοιμες να πιάσουν το μεγαλύτερο μέρος αυτής της νέας επιχείρησης.


Αυτές οι τρεις εταιρείες έχουν οικοδομήσει ακμάζουσες επιχειρήσεις από τις πλάτες των επωνυμιών που μεταφέρουν. Αυτά τα εμπορικά σήματα έχτισαν τη μάρκα στην πρωτογενή αγορά για πωλήσεις για πρώτη φορά και οι μεταπωλητές μόδας επωφελούνται από την εν λόγω επένδυση.

Η διευθύντρια μόδας της New York Times, Vanessa Friedman, θέτει μια ερώτηση που πρέπει να απαντησει κάθε μάρκα: “Λαμβάνοντας υπόψη την αύξηση της μεταπώλησης, πρέπει να αναρωτιέστε γιατί κάθε μάρκα δεν την κάνει, αντί να αφήνει έναν άλλο έμπορο να βγάζει κέρδος από το εμπορικό σήμα της”.Η απάντηση είναι απλή. Η υποστήριξη της υποδομής για την ανάκτηση μεταχειρισμένων αγαθών, η αποκατάστασή τους και η πώληση τους είναι μια ολόκληρη επιχείρηση που το υπάρχον μοντέλο τους δεν μπορεί εύκολα να υποστηρίξει.Οι επικεφαλής των εταιρειών πρέπει να εξετάσουν καλύτερα την πιθανή απόδοση της επένδυσης που απαιτείται για να γίνει μια διαδικασία μεταπώλησης. Τα πραγματικά χρήματα, πιστεύουν για την ώρα, πρέπει να γίνουν σε νέες, μη χρησιμοποιημένες πωλήσεις.Η Patagonia, η REI, η Eileen Fisher και, πρόσφατα, η Taylor Stitch έχουν υπογράψει να αδειοδοτήσουν την εταιρεία Yerdle να κάνει τη βαριά δουλειά στην εφοδιαστική τους  πλατφόρμα για να λαμβάνει, να επεξεργάζεται και να τιμολογεί τα επιστραφέντα εμπορεύματα, συμπεριλαμβανομένης μιας πλατφόρμας white label e-commerce.

Οι ιστότοποι των εταιρειών ή, στην περίπτωση της Eileen Fisher, περισσότερα αντικείμενα της Eileen Fisher Renew βρίσκουν χώρο στα καταστήματα της εταιρείας.Για την Patagonia, την REI και την Eileen Fisher, είναι κάτι περισσότερο από ένα παιχνίδι βιωσιμότητας. Έχει αποδειχθεί θετικό το γεγονός ότι αυτά τα εμπορικά σήματα στέκονται πίσω από την ποιότητα των προϊόντων τους.

Χτίζει την εμπιστοσύνη της μάρκας για το μέλλον. Η Patagonia προσφέρει στην ιστοσελίδα της τα Patagonia Worn Wear, τα οποία ισχυρίζεται ότι είναι “καλύτερα από καινούρια”, επειδή τα χρησιμοποιημένα αγαθά έρχονται με την πατίνα και την ιστορία μιας καλής ζωής.

Τα Patagonia Worn Wear είναι στο 100% της τάσης μιας εταιρείας που είναι διάσημη για τη διαφημιστική της καμπάνια “Do not Buy This Jacket”.Η Eileen Fisher Renew έχει πάρει πίσω πάνω από 1 εκατομμύριο προιόντα μέχρι σήμερα. Το πρόγραμμα έγινε τόσο δημοφιλές online που τώρα το εμπορικό σήμα βάζει τα Renew shop-in-shops σε ορισμένες από τις μπουτίκ της.Για τη REI, η πώληση των Used Gear είναι σύμφωνη με τη συνολική co-op στάση της. Ξεκίνησε αρχικά με την πώληση ειδών που είχαν επιστραφεί μέσω του Yerdle, αλλά τώρα πειραματίζεται με την πώληση χρησιμοποιημένων αντικειμένων.

Η εταιρεία βλέπει την πλατφόρμα μεταπώλησης της Yerdle όχι μόνο ως τρόπο να ενδυναμώσει τη σχέση της με τους πελάτες, αλλά και ως τρόπο ανύψωσης και ενίσχυσης της μάρκας στα μάτια του καταναλωτή.

Κοιτάζοντας πίσω στους τρόπους με τους οποίους τα premium και πολυτελή σήματα προσπάθησαν να προσελκύσουν νέους πελάτες μέσω του μοντέλου factory-outlet, συνειδητοποιούμε ότι τελικά υποβαθμίστηκε η αξία του εμπορικού σήματος. Η Coach και η Ralph Lauren πήραν αυτό το μάθημα με τον σκληρό τρόπο.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here