24 Απρ 2024
READING

Ζήτημα μηνών η παράδοση πακέτων του Amazon με τη χρήση drone

3 MIN READ

Ζήτημα μηνών η παράδοση πακέτων του Amazon με τη χρήση drone

Ζήτημα μηνών η παράδοση πακέτων του Amazon με τη χρήση drone

Η Amazon παρουσίασε μια νέα, πλήρως ηλεκτρική εκδοχή του drone παράδοσης πακέτων της που λέει ότι θα ξεκινήσει να στέλνει πακέτα “μέσα σε λίγους μήνες”.

Ο εκτελεστικός εκπρόσωπος της Amazon, Jeff Wilke, ανακοίνωσε στο συνέδριο της MARS στο Λας Βέγκας την Τετάρτη ότι τα drones θα μπορούν να πετάξουν μέχρι και 15 μίλια και να παραδώσουν στους πελάτες τους πακέτα κάτω από πέντε κιλά σε λιγότερο από 30 λεπτά.

Ενώ αυτό μπορεί να ακούγεται ένα ελαφρύ φορτίο, ο Wilke είπε ότι μεταξύ 75 και 90% των παραδόσεων του Amazon θα μπορούσε τεχνικά να αντιμετωπιστεί από αυτό το drone.

Τα drones αποτελούν μέρος της συνεχιζόμενης ώθησης της Amazon για τη μείωση των χρόνων παράδοσης των πακέτων στους πελάτες καθώς προσφέρει μονοήμερη παράδοση στα Prime μέλη της στη Βόρεια Αμερική και υβριδικό σχεδιασμό του σημαίνει ότι μπορεί να απογειωθεί και να προσγειωθεί κάθετα, αλλά και να πετά οριζόντια σαν αεροπλάνο κατά τη διάρκεια της παράδοσης.

“Ένα ασφαλές, πραγματικά αυτόνομο drone ήταν η μόνη επιλογή “, δήλωσε ο Wilke.
Νωρίτερα αυτή την άνοιξη, η μητρική εταιρία Alphabet της Google χτύπησε την Amazon ξεκινώντας μία από τις πρώτες υπηρεσίες παράδοσης με drones στην Αυστραλία και επίσης έγινε η πρώτη εταιρεία που έλαβε έγκριση από την Federal Aviation Administration για να πραγματοποιήσει εμπορικές παραδόσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η Amazon δεν είπε αν οι δοκιμαστικές παραδόσεις που υποσχέθηκαν θα συνέβαιναν στις Η.Π.Α. ή αλλού. Προηγουμένως, η Amazon έχει δοκιμάσει το drone της στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Πέρα από την φανταχτερή ανακοίνωσή της, η Amazon έκανε επίσης ντεμπούτο στα νέα ρομπότ αποθήκης και τους τρόπους που η Alexa μπορεί να προβλέψει πώς οι χρήστες θέλουν να περάσουν το Σαββατόβραδο.

Ο Brad Porter της Amazon έκανε επίδειξη της συσκευής “Pegasus Drive Sortation” “, η οποία μπορεί να πάρει πακέτα από εκεί που τα τοποθετούν οι εργαζόμενοι στις αποθήκες και να τα ταξινομήσει αυτόνομα, φτάνοντας τα σε μια συγκεκριμένη περιοχή όπου θα αποσταλούν σε έναν συγκεκριμένο προορισμό.

“Μειώνει τις απώλειες κατά περισσότερο από 50%,” είπε ο Porter.

Η Amazon έδωσε επίσης μια πρώτη ματιά για το Alexa Conversations, ένας βαθιά βασισμένος στη μάθηση τρόπος για τους προγραμματιστές να δημιουργούν φωνητικές δεξιότητες με λιγότερες γραμμές κώδικα και λιγότερα δεδομένα κατάρτισης.

Η εταιρεία θέλει την Alexa να είναι σε θέση να προβλέψει τι θέλουν οι χρήστες και να κινείται αυτόματα σε διάφορες δεξιότητες που δημιουργούνται από διαφορετικούς προγραμματιστές.

Για παράδειγμα, ο Rohit Prasad της Amazon έδειξε ένα demo, στο οποίο ένας χρήστης ζήτησε από την Alexa να αγοράσει εισιτήρια κινηματογράφου. Αφού αγόρασε τα εισιτήρια μέσω της ικανότητας Atom, τότε η Alexa κάλεσε αυτόματα τον χρήστη να κάνει μια κράτηση εστιατορίου (μέσω του OpenTable) και να παραγγείλει μια διαδρομή (μέσω του Uber).

Μια αλληλεπίδραση που θα είχε λάβει διαφορετικά 40 αλληλεπιδράσεις, χρειάστηκε μόνο 13, είπε ο Prasad.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.