24 Απρ 2024
READING

H Gucci και η Chanel εξελίσσονται μέσω εξατομικευμένων εμπειριών

3 MIN READ

H Gucci και η Chanel εξελίσσονται μέσω εξατομικευμένων εμπειριών

H Gucci και η Chanel εξελίσσονται μέσω εξατομικευμένων εμπειριών

Η Gucci και η Chanel χρησιμοποιούν τη δύναμη των smartphones των πελατών για να προσφέρουν πιο εξατομικευμένες και βελτιωμένες για τον άνθρωπο υπηρεσίες στους πελάτες τους.


Η Gucci έχει ξεκινήσει ένα τηλεφωνικό κέντρο με έδρα τη Φλωρεντία, με πέντε ακόμη να ακολουθούν μέχρι το 2020. Το τηλεφωνικό κέντρο παρέχει την εμπειρία των καλύτερων βοηθών καταστημάτων της Gucci σε πελάτες σε όλο τον κόσμο οπουδήποτε και οποτεδήποτε.


Και το νέο εκθεσιακό κέντρο ομορφιάς Soho της Chanel, που ονομάζεται Atelier Beauté Chanel, σχεδιάζει νέους τρόπους για να βελτιώσει την εμπειρία αγορών των πελατών στην αγορά με την τεχνολογία.

Αυτό που μαθαίνει η Chanel σε αυτό το κατάστημα ομορφιάς θα μετατραπεί σε μελλοντικές τεχνολογικές εξελίξεις στην αγορά στις μπουτίκ μόδας της.

Και οι δύο εταιρείες προσπαθούν να ξεκλειδώσουν την αξία του φυσικού καταστήματος παρέχοντας εξειδικευμένες, εξατομικευμένες υπηρεσίες στον πελάτη με τρόπο που οι πελάτες αισθάνονται πιο άνετοι – με τα smartphones τους στο χέρι.



Ξεκινώντας από ένα τηλεφωνικό κέντρο έκτασης 25.000 τετραγωνικών μέτρων έξω από τη Φλωρεντία και στελεχωμένο από 150 εξειδικευμένους επαγγελματίες, η Gucci προσπαθεί να προσφέρει στους αγοραστές “άμεση σύνδεση με την κοινότητα Gucci, η οποία είναι απρόσκοπτη, πάντα προσβάσιμη, εξατομικευμένη εμπειρία”, δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Gucci Marco Bizzarri στους Financial Times.

Τα σχέδια είναι να επεκταθούν τα κέντρα κλήσεων παγκοσμίως, ώστε να συμπεριληφθούν 500 βοηθοί στη Νέα Υόρκη, το Τόκιο, τη Σεούλ, τη Σαγκάη και τη Σιγκαπούρη μέχρι το 2020.

Οι αγοραστές μπορούν να επικοινωνούν με τους βοηθούς του τηλεφωνικού κέντρου μέσω τηλεφώνου, ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή online ζωντανής συνομιλίας και οι βοηθοί αυτοί ενθαρρύνονται να αναπτύξουν προσωπικές σχέσεις με τους αγοραστές, όπως θα ήθελε ένας προσωπικός βοηθός του καταστήματος.

Η Gucci δίνει μεγάλη έμφαση στην πρωτοβουλία call center, που ονομάζεται Gucci 9, για να οδηγήσει περισσότερη επισκεψιμότητα στα καταστήματα και μεγαλύτερη αφοσίωση στο εμπορικό σήμα που θα αυξήσει τελικά τις πωλήσεις.



Το Atelier Beauté της Chanel συνδυάζει προσωπικές υπηρεσίες με ψηφιακές εμπειρίες. Άνοιξε τον περασμένο Ιανουάριο στο Soho και το πρώτο του είδους του, το concept store Atelier Beauté Chanel είναι αξιοσημείωτο ως τόπος που μετατοπίζει το επίκεντρο της λιανικής πώλησης από την πώληση προϊόντων στη δημιουργία μιας εντυπωσιακής επώνυμης εμπειρίας.

Προσκαλεί τους αγοραστές στον κόσμο της ομορφιάς που είναι η Chanel. Το Atelier Beauté είναι ένα πείραμα για την Chanel να ανακαλύψει τον τρόπο με τον οποίο οι πελάτες ασχολούνται με το εμπορικό σήμα και πάει παραπέρα από την απλή αύξηση των πωλήσεων.

Η Gucci και η Chanel ξεπερνούν τους περιορισμούς της φυσικής λιανικής πώλησης μέσω της τεχνολογίας, ενώ ταυτόχρονα ξεκλειδώνουν τη δύναμη του φυσικού λιανικού εμπορίου person-to-person.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.