25 Απρ 2024
READING

Η νέα ετικέτα τεχνολογίας ελπίζει να μειώσει προβλήματα στο λιανικό εμπόριο

2 MIN READ

Η νέα ετικέτα τεχνολογίας ελπίζει να μειώσει προβλήματα στο λιανικό εμπόριο

Η νέα ετικέτα τεχνολογίας ελπίζει να μειώσει  προβλήματα στο λιανικό εμπόριο

Μετά την ανακοίνωση της συνεργασίας τους τον Μάιο, η Kenco Label & Tag Co. και η Primera Technology παρουσίασαν τη νέα ετικέτα Kenco-LP στο συνέδριο NRF Protect στο Anaheim της Καλιφόρνιας.

Η ετικέτα Kenco-LP, η οποία δεν έχει καταχωρημένη τιμή, έχει ως στόχο να είναι ένας τρόπος «οικονομικά αποδοτικός» για να βοηθήσει τους λιανοπωλητές να παρακολουθήσουν τα προϊόντα σε όλη την πορεία της απογραφής και τις διαδικασίες επιστροφών, να εμποδίσει την κλοπή εργαζομένων ή αγοραστών, να ανιχνευτούν δόλιες επιστροφές χωρίς να βλάπτουν το ρούχο.

Η ετικέτα μπορεί επίσης να επαληθεύσει την αυθεντικότητα των προϊόντων.Κάθε ετικέτα, η οποία εκτυπώνεται σε έγχρωμο μελάνι, με ξεχωριστό σειριακό αριθμό και βελτιώσεις ασφαλείας ενσωματωμένες στη συσκευή, επισυνάπτεται με μια κατοχυρωμένη με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας μέθοδο που καθιστά την ετικέτα αδιαφανή και μη μεταβιβάσιμη. Οι ετικέτες συνδέονται επίσης με λογισμικό που παρακολουθεί το ταξίδι του ενδύματος.



Η ανάπτυξη της ετικέτας Kenco-LP είναι μια ακόμη τεχνολογική προσπάθεια αντιμετώπισης πολλαπλών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι έμποροι λιανικής.

Η κλοπή εμπορευμάτων εξακολουθεί να αποτελεί ένα δαπανηρό πρόβλημα για τους εμπόρους λιανικής πώλησης, κοστίζοντας περίπου 100 δισεκατομμύρια δολάρια σε διεθνείς πωλήσεις το 2017.

Το οργανωμένο έγκλημα την ίδια χρονιά είχε εξαφανίσει $ 777,877 ανά 1 δισεκατομμύριο δολάρια σε πωλήσεις των λιανοπωλητών, σύμφωνα με την έρευνα National Retail Federation’s Organized Retail Crime.

Οι Kenco και Primera είναι οι τελευταίοι μεταξύ των άλλων κατασκευαστών που προσπαθούν να συγχωνεύσουν την τεχνολογία στη διαδικασία εντοπισμού απογραφής και πρόληψης απάτης.

Σημαντικοί λιανοπωλητές όπως οι Target, Lululemon και Levi Strauss έχουν μετατραπεί σε εταιρείες τρίτων μερών για ετικέτες RFID σε μια προσπάθεια εξορθολογισμού των αποθεμάτων τους.

Εκτός από τις συνεχιζόμενες απώλειες συρρίκνωσης, είναι σημαντικό για τους λιανοπωλητές να ελέγξουν τις διαδικασίες επιστροφής τους.

Οι έμποροι λιανικής που δεν παρέχουν απρόσκοπτη διαδικασία επιστροφής, κινδυνεύουν να χάσουν τους πιστούς πελάτες και να πλήξουν γενικότερα τη μάρκα τους. Η κίνηση έρχεται καθώς περισσότεροι λιανοπωλητές εξετάζουν πώς να βελτιώσουν τη διαδικασία επιστροφής τους και έτσι να βελτιώσουν τις σχέσεις με τους πελάτες.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.