23 Απρ 2024
READING

Αυτοί είναι οι 50 μεγαλύτεροι retailers στον κόσμο

2 MIN READ

Αυτοί είναι οι 50 μεγαλύτεροι retailers στον κόσμο

Αυτοί είναι οι 50 μεγαλύτεροι retailers στον κόσμο

Η λίστα των μεγαλύτερων εμπόρων λιανικής στον κόσμο κυριαρχείται από αμερικανικές εταιρείες, με την Walmart και την Amazon στην κορυφή. Ενώ οι αμφισβητίες από την Κίνα συνεχίζουν να αυξάνονται, ο Βέλγο-Ολλανδική Ahold Delhaize ανεβαίνει στην δέκατη τέταρτη θέση.

Ο Όμιλος Schwarz (Lidl) είναι η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή εταιρεία

Με αναμενόμενο κύκλο εργασιών άνω των 442 δισ. ευρώ το 2019, η Walmart εξακολουθεί να είναι μακράν η μεγαλύτερη λιανική εταιρεία στον κόσμο.

Ο παγκόσμιος ηγέτης είναι σχεδόν δυόμισι φορές μεγαλύτερος από την Amazon που ακολουθεί αμέσως μετά από αυτόν, η οποία αντιπροσωπεύει περίπου 183 δισ. ευρώ σε κύκλο εργασιών.

Στην τελευταία top 50 λίστα της Kantar, οι αμερικανικές εταιρείες εξακολουθούν να κυριαρχούν στον κατάλογο: έξι στους δέκα μεγαλύτερους λιανοπωλητές έχουν τα κεντρικά τους γραφεία στις Ηνωμένες Πολιτείες και μόνο μία από αυτές δραστηριοποιείται αποκλειστικά στις ΗΠΑ: η Kroger, η οποία είναι 5η στον κατάλογο.

Η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή εταιρεία στον κατάλογο είναι ο Schwarz Group (Lidl), στον αριθμό τέσσερα. Ο γερμανός αντίπαλός της, η Aldi, ακολουθεί στον αριθμό 7 και η γαλλική Carrefour βρίσκεται στον αριθμό 9.

Η Tesco είναι 12η και η Ahold Delhaize η οποία αναρριχήθηκε στο Νο14 είναι ο πέμπτος μεγαλύτερος ευρωπαίος έμπορος. Όπως αναμενόταν, οι κινεζικοί λιανοπωλητές μπήκαν στον κατάλογο: η JD.com μπήκε στην πρώτη δεκάδα και η Alibaba προχώρησε έξι θέσεις, μέχρι τον αριθμό 25.

Λιγότερο γνωστά ονόματα όπως η Suning και η China Resources Enterprise και οι δύο κινεζικές εταιρίες λιανικής μπήκαν στο top 50.

Η Kantar πρόσθεσε επίσης μια πρόβλεψη στον κατάλογο: η εταιρεία παροχής συμβουλών αναμένει καλά στοιχεία μεγέθυνσης για τις Walmart, Amazon, Alibaba και JD.com τα επόμενα πέντε χρόνια.

Το ίδιο ισχύει για την CVS, την Apple και την Ikea, καθώς οι επιχειρήσεις αυτές επενδύουν σε νέες αγορές και επιχειρηματικά μοντέλα και πραγματοποιούν έξυπνες εξαγορές. Το μέλλον δείχνει λιγότερο φωτεινό για τους εμπόρους λιανικής με ένα πιο παραδοσιακό επιχειρηματικό μοντέλο, ιδιαίτερα για μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.