23 Απρ 2024
READING

Από ένα μικρό αρχιτεκτονικό γραφείο σε ένα πρωτοποριακό διεθνές brand

1 MIN READ

Από ένα μικρό αρχιτεκτονικό γραφείο σε ένα πρωτοποριακό διεθνές brand

Από ένα μικρό αρχιτεκτονικό γραφείο σε ένα πρωτοποριακό διεθνές brand

Η Sheela Søgaard έχει μετατρέψει τον όμιλο Bjarke Ingels κατά τα τελευταία 11 χρόνια από ένα γραφείο 45 ατόμων στην Κοπεγχάγη στη Δανία, σε ένα διεθνές megafirm 550 ατόμων, εφαρμόζοντας ένα αυστηρό σύστημα ελέγχου για κάθε προσπάθεια.

«Το θέμα πάντα καταλήγει: Τι κοστίζει η παράδοση έργων;» λέει. Η επαγρύπνησή της επέτρεψε στους αρχιτέκτονες της BIG να αναλάβουν αυτά τα πρόσφατα τολμηρά πειραματικά έργα.

Copenhill

Η επιχείρηση δημιούργησε τη μοναδική πλατφόρμα σκι στην κορυφή μιας μονάδας αποτέφρωσης απορριμμάτων (το εργοστάσιο αποβλήτων της Amager Bakke στην Δανία), η οποία άνοιξε το 2019.

Τα κεντρικά της Google

Η BIG συνεργάζεται με τον βρετανό σχεδιαστή Thomas Heatherwick για να δημιουργήσει ένα συγκρότημα τεσσάρων κτιρίων στο Mountain View της Καλιφόρνιας, καθώς και ένα τεράστιο “τοπίο” στο κεντρικό λιμάνι του King’s Cross.

Virgin Hyperloop One

Το σύστημα μεταφοράς υψηλής ταχύτητας έχει αντικριστές θέσεις και κλειστούς χώρους από γυαλί. Το Mumbai και το Pune στην Ινδία, εξετάζονται για τις δοκιμαστικές διαδρομές.

Mars Science City

Η κυβέρνηση των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων ανέθεσε στο BIG να δημιουργήσει μια ιδέα για ένα ερευνητικό κέντρο που να προσομοιώνει τη ζωή στον Άρη. Τα πρώιμα σχέδια διαθέτουν βιόσφαιρες οικοδομήσιμες από ρομπότ, εν μέρει θαμμένες στο έδαφος για τη μείωση της ακτινοβολίας.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.