19 Απρ 2024
READING

Aldi & Lidl τώρα αξίζουν £ 344 εκατομμύρια περισσότερα από πέρυσι στην Αγγλία

3 MIN READ

Aldi & Lidl τώρα αξίζουν £ 344 εκατομμύρια περισσότερα από πέρυσι στην Αγγλία

Aldi & Lidl τώρα αξίζουν £ 344 εκατομμύρια περισσότερα από πέρυσι στην Αγγλία

Η Aldi και η Lidl αξίζουν τώρα συλλογικά £ 344 εκατομμύρια σε σύγκριση με αυτή την περίοδο πέρυσι, καθώς μια πιο δροσερή άνοιξη επιβράδυνε τις δαπάνες για σούπερ μάρκετ σε σχέση με τις θερμοκρασίες ρεκόρ του περασμένου Μαΐου.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία για τα μερίδια αγοράς της Kantar, τα δύο γερμανικά καταστήματα λιανικής πώλησης έφτασαν σε συνδυασμένο μερίδιο αγοράς 13,8% κατά τη διάρκεια της περιόδου των 12 εβδομάδων που λήγει στις 19 Μαΐου.

Η Kantar διαπίστωσε ότι σχεδόν ένα εκατομμύριο περισσότερα νοικοκυριά επισκέφθηκαν την Aldi σε σχέση με πέρυσι και επιπλέον 630.000 ψώνισαν στο Lidl.

Το μερίδιο αγοράς της Aldi ξεπέρασε το 8%, σημείωσε σημαντική αύξηση από το 7,3% που σημείωνε κατά την ίδια περίοδο πέρυσι, με αύξηση 11% σε ετήσια βάση. Εν τω μεταξύ, το μερίδιο αγοράς της Lidl αυξήθηκε από 5,4% πέρυσι σε 5,8%, χάρη στην αύξηση των πωλήσεων κατά 8,5% σε ετήσια βάση.

Οι επιτυχίες των hard discounters έρχονται καθώς ο τομέας των σούπερ μάρκετ του Ηνωμένου Βασιλείου αυξήθηκε κατά 1,3% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, όταν ο ζεστός Μάιος σε συνδυασμό με τον βασιλικό γάμο και τον τελικό του FA Cup έδωσαν αύξηση 2,7%.

“Η ανάπτυξη 1,3% μπορεί να φαίνεται μικρή σε σύγκριση με το 2,7% πέρυσι, ωστόσο ο κλάδος συνεχίζει να επιδεικνύει ανθεκτικότητα και οι πωλήσεις όγκου παραμένουν αμετάβλητες σε σχέση με πέρυσι”, δήλωσε ο ειδικός αναλυτής των καταναλωτών της Kantar, Chris Hayward.

«Έχουμε δύο τελικούς του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου με Βρετανικό ενδιαφέρον, το Παγκόσμιο Κύπελλο κρίκετ και το Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών FIFA για να προσβλέπουμε μέσα στις επόμενες εβδομάδες, και οι έμποροι θα έχουν ως στόχο να αξιοποιήσουν αυτά τα γεγονότα και να προσελκύσουν περισσότερους αγοραστές το καλοκαίρι.»

Ενώ οι συνολικές πωλήσεις της Tesco ήταν επίπεδες, η απόδοσή της ήταν η ισχυρότερη των Big 4 κατά τη διάρκεια της περιόδου των 12 εβδομάδων που κάλυπτε η Kantar. Παραμένει επίσης το κορυφαίο σούπερ μάρκετ του Ηνωμένου Βασιλείου με 27,3% του μεριδίου αγοράς, αν και αυτή είναι μια ελαφρά πτώση από το μερίδιο αγοράς 27,7% που είχε κατά την ίδια περίοδο πέρυσι.

Τα Asda και Sainsbury βρίσκονται σε κοινή θέση με 15,2%, καθώς οι συνολικές πωλήσεις στην Asda σημείωσαν πτώση 0,2%, παρά την αύξηση 10,7% online, ενώ οι πωλήσεις στο Sainsbury μειώθηκαν κατά 1,7%. Η Morrisons παραμένει το τέταρτο μεγαλύτερο σούπερ μάρκετ της Μεγάλης Βρετανίας με μερίδιο αγοράς 10,4%, από 10,5% πέρυσι.

Εν τω μεταξύ, εκτός από τα Aldi και Lidl, το Co-op πέτυχε την μεγαλύτερη αύξηση πωλήσεων φυσικών καταστημάτων με 3,%, επιτρέποντάς του να βελτιώσει το μερίδιο αγοράς του από 6% σε 6,1 τοις εκατό από έτος σε έτος.

Ενώ το μερίδιο αγοράς της Ocado αυξήθηκε μόνο από 1,2% σε 1,3% σε ετήσια βάση, απολάμβανε την τρίτη καλύτερη γενική αύξηση πωλήσεων όλων των σούπερ μάρκετ με αναβάθμιση 6,4%.

Τα ξεχωριστά στοιχεία για τα μερίδια αγοράς από την Nielsen αναφέρουν ότι οι δαπάνες για σούπερ μάρκετ σημείωσαν πτώση κατά 1,6% τον Μάιο, στην απουσία ενός ανοιξιάτικου καύσωνα.

Τα στοιχεία δείχνουν πτώση των πωλήσεων σε τρία από τα 4 μεγάλα σούπερ μάρκετ, αλλά και στην M&S, κατά τη διάρκεια της περιόδου των 12 εβδομάδων που έληξε στις 18 Μαΐου, ενώ τα Aldi και Lidl συνέχισαν να κερδίζουν μερίδιο αγοράς με διψήφια ανάπτυξη.

“Η εμπιστοσύνη των καταναλωτών παραμένει αμετάβλητη και με το κόστος των λογαριασμών των νοικοκυριών να συνεχίζει να αυξάνεται και το 40% των νοικοκυριών να αισθάνονται ανασφαλείς για τα οικονομικά τους, η οικονομία παραμένει η νούμερο ένα ανησυχία για τους αγοραστές”, δήλωσε ο επικεφαλής της Nielsen UK, Mike Watkins.

“Το αποτέλεσμα είναι ότι οι αγοραστές παραμένουν επιφυλακτικοί όσον αφορά τις δαπάνες για σούπερ μάρκετ, καθώς αναζητούν τη διαχείριση των συνολικών οικογενειακών προϋπολογισμών τους”.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.