28 Απρ 2024
READING

Η νέα εφαρμογή της Ikea έχει ένα χαρακτηριστικό γνώρισμα για να ανταγωνιστεί το Amazon

3 MIN READ

Η νέα εφαρμογή της Ikea έχει ένα χαρακτηριστικό γνώρισμα για να ανταγωνιστεί το Amazon

Η νέα εφαρμογή της Ikea έχει ένα χαρακτηριστικό γνώρισμα για να ανταγωνιστεί το Amazon

Η Ikea διευκολύνει την αγορά επίπλων χωρίς να αφήνετε τον καναπέ σας. Ο παγκόσμιος λιανοπωλητής αποκαλύπτει μια καινούργια, ανώνυμη για την ώρα εφαρμογή, η οποία θα επιτρέψει στους πελάτες τόσο να απεικονίζουν όσο και να αγοράζουν προϊόντα από απόσταση.

Αλλά οι αγοραστές της Ikea στις Ηνωμένες Πολιτείες θα πρέπει να περιμένουν λίγο πριν μπορέσουν να ξεκινήσουν τη χρήση της νέας εφαρμογής.

Το Reuters ανέφερε ότι η Γαλλία και οι Κάτω Χώρες θα είναι οι πρώτες δύο αγορές που θα έχουν πρόσβαση στην εφαρμογή. Μεγάλες αγορές όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες θα λάβουν πρόσβαση στη νέα τεχνολογία μέχρι το τέλος του 2019.

“Η νέα εφαρμογή IKEA θα προσφέρει βελτιώσεις, συμπεριλαμβανομένης μιας τροφοδοσίας έμπνευσης που θα σας επιτρέπει να βρίσκετε, να επιλέγετε και να αγοράζετε γρήγορα από εικόνες σκηνικών δωματίων”, ανέφερε εκπρόσωπος της Ikea.

“Άλλα παραδείγματα νέων και βελτιωμένων λειτουργιών είναι οι συστάσεις προϊόντων, οι αξιολογήσεις και οι κριτικές, καθώς και η ευκολότερη αναζήτηση και περιήγηση.”

Η νέα εφαρμογή θα παρέχει επίσης στους χρήστες τη δυνατότητα δημιουργίας ενός προφίλ, το οποίο θα παρέχει πρόσβαση στις εκπτώσεις της Ikea Family card, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο.

Ο γίγαντας επίπλων έχει ήδη δύο εφαρμογές γνωστές ως Ikea Store και Ikea Place.

Το Ikea Store δεν σας επιτρέπει να αγοράσετε αγαθά, παρόλο που οι αγοραστές μπορούν να χρησιμοποιήσουν την εφαρμογή για να συντάξουν μια λίστα επιθυμητών προϊόντων για να επισπεύσουν τις επισκέψεις των καταστημάτων.

Το Ikea Place χρησιμοποιεί την επαυξημένη πραγματικότητα για να επιτρέψει στους αγοραστές να απεικονίσουν τα προϊόντα μέσα στα σπίτια τους.

Σε μια έρευνα ανάμεσα σε 28 σημερινούς και πρώην υπαλλήλους της Ikea σε μια σειρά καταστημάτων για το πως είναι σαν να δουλεύεις στον γίγαντα των επίπλων.

Η ιδέα ότι η Ikea έμενε πίσω όταν επρόκειτο για την τεχνολογία ήταν μια ιδιαίτερα κοινή αποδοχή σε όλες αυτές τις συνομιλίες.

Πολλοί εργαζόμενοι υπονόησαν μάλιστα ότι αυτή η υποτονικότητα προερχόταν από την σκεπτικιστική στάση του ιδρυτή της Ikea, Ingvar Kamprad απέναντι στην τεχνολογία.

Και η Ikea παίζει σίγουρα κυνηγητό, δεδομένου ότι οι Amazon, Target και Wayfair έχουν παρουσιάσει όλες εφαρμογές αγορών που χαρακτηρίζονται από την επαυξημένη πραγματικότητα, που όλες έχουν ως στόχο να εμπνεύσουν τους αγοραστές να αποκτήσουν νέα προϊόντα.

Αλλά η Ikea έδωσε ισχυρά σημάδια ότι είναι έτοιμη να αγκαλιάσει τις μεγάλες αλλαγές, όπως η απόφασή της να ξεκινήσει μια σειρά καταστημάτων μικρότερου μεγέθους σε μεγάλα αστικά κέντρα, αντί να εμμένει μόνο στα μεγάλα καταστήματα.

“Η στρατηγική μας είναι πραγματικά γύρω από το μετασχηματισμό, ώστε να γίνουμε πιο σχετικοί για τους καταναλωτές και το τι ψάχνουν”, δήλωσε η US COO της Ikea, Leontyne Green Sykes κατά τη διάρκεια μιας περιοδείας στο νέο στούντιο σχεδιασμού της εταιρείας στο Μανχάταν.

“Η νέα εφαρμογή προσπαθεί να κάνει το επόμενο βήμα για να γίνει πιο προσιτή για πολλούς ανθρώπους”, δήλωσε ένας εκπρόσωπος. “Στην Ingka Group, θέλουμε να γίνουμε πιο προσιτοί στους πολλούς και να συναντήσουμε τους πελάτες όταν, όπως και όπου θέλουν να μας συναντήσουν”.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.