20 Απρ 2024
READING

Η Illy επιστρατεύει την Ιταλίδα εικονογράφο Olimpia Zagnoli για την τελευταία της Art Collection

2 MIN READ

Η Illy επιστρατεύει την Ιταλίδα εικονογράφο Olimpia Zagnoli για την τελευταία της Art Collection

Η Illy επιστρατεύει την Ιταλίδα εικονογράφο Olimpia Zagnoli για την τελευταία της Art Collection

Για πάνω από 25 χρόνια, η ιταλική εταιρεία καφέ illy caffè παρήγαγε την Illy Art Collection, μια σειρά από φλιτζάνια και πιατάκια σε συνεργασία με πάνω από 100 τολμηρούς δημιουργούς όπως οι Marina Abramovic, Jeff Koons, Robert Rauschenberg, Michelangelo Pistoletto, Ron Arad και Alanis Morissette .

Οι συνεργάτες χρησιμοποίησαν το εμβληματικό φλιτζάνι που σχεδίασε ο Matteo Thun το 1991 ως λευκό καμβά με τον οποίο μπορούσαν να διοχετεύσουν το δημιουργικό τους όραμα.

Η Illy χρησιμοποίησε την Ιταλίδα εικονογράφο Olivia Zagnoli για να βάλει τα περίεργα και παιχνιδιάρικα σχέδια της σε μια νέα συλλογή. Η Zagnoli, η οποία γεννήθηκε στο Reggio Emiliano της Ιταλίας, ήρθε στο προσκήνιο αμέσως μετά τη σχολή σχεδιασμού στη Νέα Υόρκη όπου φοιτούσε, το 2008.

Εκδόσεις όπως οι New York Times και ο New Yorker την πρόσεξαν, αναθέτοντας στην καλλιτέχνιδα να δημιουργήσει σχέδια για αυτούς. Αυτό οδήγησε σε μια σειρά από συνεργασίες με τους Fendi, Apartamento και Guggenheim.

Η Zagnoli αφιέρωσε τη συλλογή της illy στις γυναίκες, δίνοντας τη δική της χροιά στο φλιτζάνι της illy. Οι γυναίκες που η Zagnoli απεικόνισε είναι έξι αδελφές, κάθε μια με μια σαφώς διαφορετική ζωντανή προσωπικότητα, που συναντιούνται σε ένα καφενείο για να πουν τα νέα τους, να κουβεντιάσουν και να κουτσομπολεύσουν πάνω από έναν εσπρέσο και ένα κομμάτι γλυκό.

Η Zagnoli διάλεξε ένα διαφορετικό χρώμα και στυλ μαλλιών για κάθε γυναίκα, προσθέτοντας γυαλιά ηλίου με διαφορετικά σχήματα. Στα πιατάκια, δημιούργησε δαχτυλίδι γύρω από το σημείο όπου το κύπελλο στηρίζεται για να δημιουργήσει ένα κολιέ για κάθε γυναίκα.

Οι συλλέκτες μπορούν να κάνουν συνδυασμούς  και να ταιριάζουν με τα κύπελλα – ένα νεύμα στις γυναίκες που μοιράζονται τα αγαπημένα αξεσουάρ τους ταιριάζοντας τα κολιέ με τα πρόσωπα δημιουργώντας νέα στυλ για κάθε μια από τις αδελφές.

Κάθε σειρά έρχεται επίσης με ένα μικρό φυλλάδιο που περιέχει ποιήματα από την καλλιτέχνιδα. Κάθε φυλλάδιο δίνει μια εσωτερική άποψη της γυναίκας που η Zagnoli δημιούργησε.

“Η συνεργασία με την Olimpia Zagnoli για αυτή τη νέα συλλογή έργων τέχνης της  illy βασίζεται στην τέχνη της κοινής χρήσης”, εξηγεί ο Massimiliano Pogliani, Διευθύνων Σύμβουλος της illycaffè.

“Η τελετουργία του καφέ είναι μια παράδοση, μια σταθερή στάση και μια στιγμή που συμβολίζει την αριστεία της κοινωνικοποίησης και της σχέσης, κάτι που δεν λείπει ποτέ, ιδιαίτερα ανάμεσα στις “Αδελφές”, όπως ορίζονται από τις γυναικείες μορφές της καλλιτέχνιδος. “

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.