29 Απρ 2024
READING

TE-1 project: Η πρώτη ηλεκτρική μοτοσυκλέτα της Triumph

3 MIN READ

TE-1 project: Η πρώτη ηλεκτρική μοτοσυκλέτα της Triumph

TE-1 project: Η πρώτη ηλεκτρική μοτοσυκλέτα της Triumph

Η Triumph Motorcycles θα μπορούσε να είναι ο νεότερος παίκτης μεταξύ των κορυφαίων εμπορικών σημάτων μοτοσικλετών για να προσχωρήσει στο παιχνίδι των ηλεκτρικών μοτοσικλετών μετά το μοντέλο Harley-Davidson’s LiveWire.

Η βρετανική μάρκα μοτοσυκλέτας ανακοίνωσε ένα νέο πρόγραμμα που ονομάζεται TE-1, το οποίο είναι μια συνεργασία μεταξύ της Triumph, του Williams Advanced Engineering, του τμήματος e-Drive της Integral Powertrain Ltd και του WMG στο Πανεπιστήμιο του Warwick.

Επιπλέον, η ομάδα θα λάβει χρηματοδότηση από το Υπουργείο Επιχειρήσεων, Ενέργειας και Βιομηχανικής Στρατηγικής του Ηνωμένου Βασιλείου (BEIS) και από το Γραφείο για Οχήματα με Χαμηλές Εκπομπές (OLEV).

Η πραγματική ανάπτυξη του μοντέλου είναι ακόμα λίγο μακριά, αλλά είναι μια σημαντική ανακοίνωση παρόλα αυτά και θα φέρει συναρπαστικές στιγμές στο χώρο της ηλεκτρικής μοτοσικλέτας στο μέλλον.



“Αυτή η νέα συνεργασία αντιπροσωπεύει μια συναρπαστική ευκαιρία για την Triumph και τους συνεργάτες της να γίνουν ηγέτες στην τεχνολογία που θα επιτρέψει την ηλεκτροδότηση των μοτοσικλετών, η οποία οδηγείται από τους πελάτες που προσπαθούν να μειώσουν τις περιβαλλοντικές τους επιπτώσεις, σε συνδυασμό με την επιθυμία για πιο οικονομικές μεταφορές.

Το Project Triumph TE-1 είναι ένα μέρος της στρατηγικής μας για την ηλεκτρική μοτοσικλέτα, που επικεντρώνεται στην παροχή όσων οι πελάτες θέλουν και αναμένουν από την Triumph, η οποία είναι η τέλεια ισορροπία χειρισμού, απόδοσης και χρηστικότητας », δήλωσε ο Nick Bloor, CEO της Triumph.



Η Triumph Motorcycles θα είναι επικεφαλής του TE-1 project, παρέχοντας εμπειρογνωμοσύνη στην ανάπτυξη πλαισίου και γενικής μηχανικής μοτοσικλέτας.

Η Williams Advanced Engineering θα προσφέρει σχεδιασμό ελαφρών μπαταριών και δυνατότητα ολοκλήρωσης για το έργο, ενώ η Διεύθυνση e-Drive της Integral Powertrain θα οδηγήσει στην ανάπτυξη του εσωτερικού ηλεκτροκινητήρα με μετατροπέα καρβιδίου του πυριτίου.

Το WMG στο Πανεπιστήμιο του Warwick θα συμβάλει στην εμπορευματοποίηση καθώς και στη μοντελοποίηση και τις προσομοιώσεις που θα βασίζονται στις μελλοντικές ανάγκες της αγοράς.

“Η μελλοντική στρατηγική μας για τα προϊόντα μας επικεντρώνεται στην παροχή των καταλληλότερων πλατφορμών κινητήρων για το μεταβαλλόμενο τοπίο των αναγκών των πελατών μας και βλέπουμε το ηλεκτρικό σύστημα κίνησης Triumph ως μια σημαντική απαίτηση παράλληλα με τους δικούς μας διπλού και τριπλού κινητήρα”, δήλωσε ο Steve Sargent, Chief Product Officer.

Το TE-1 project θα οδηγήσει τελικά σε νέα ανάπτυξη μοντέλου, αλλά αυτό είναι ακόμα λίγα χρόνια μακριά. Η πρώτη φάση θα επικεντρωθεί στην παράδοση λύσεων στο σύστημα μετάδοσης κίνησης δύο χρόνια πριν τη παραγωγή συγκεκριμένων μοντέλων.

Αυτό που είναι ξεκάθαρο είναι ότι οι ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες σίγουρα φαίνεται να απογειώνονται σοβαρά και πιθανότατα δεν θα περάσει πολύς καιρός πριν δείτε μια ηλεκτρική Triumph σε φάση παραγωγής.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.