28 Απρ 2024
READING

Mastercard και Samsung συνεργάζονται για την προστασία των ψηφιακών ταυτοτήτων

3 MIN READ

Mastercard και Samsung συνεργάζονται για την προστασία των ψηφιακών ταυτοτήτων

Mastercard και Samsung συνεργάζονται για την προστασία των ψηφιακών ταυτοτήτων

Η Mastercard και η Samsung δήλωσαν ότι θα συνεργαστούν για να βοηθήσουν τους καταναλωτές να “ελέγξουν εύκολα και με ασφάλεια τη ψηφιακή τους ταυτότητα στις κινητές συσκευές που χρησιμοποιούν καθημερινά”.

Μέσω της παγκόσμιας υπηρεσίας ψηφιακής ταυτότητας, οι πελάτες θα μπορούν να έχουν πρόσβαση και να αποδείξουν τις ψηφιακές ταυτότητές τους και εκτός σύνδεσης.

Οι καταναλωτές θα μπορούν επίσης να χρησιμοποιούν την ψηφιακή τους ταυτότητα για να ολοκληρώσουν τα καθημερινά τους καθήκοντα, όπως η επαλήθευση της ηλικίας τους για χώρους 21 και άνω, η είσοδος σε κτίρια γραφείων, η παραγγελία συνταγογραφούμενων φαρμάκων ή η απόδειξη του πιστωτικού τους ιστορικού κατά τη διάρκεια χρηματοοικονομικών συναλλαγών όπως το άνοιγμα τραπεζικού λογαριασμού ή η ενοικίαση ενός διαμερίσματος.

Η υπηρεσία θα καταστήσει ταχύτερο και πιο βολικό για τους χρήστες να εγγραφούν σε νέες υπηρεσίες. Θα αφαιρέσει την ανάγκη οι χρήστες να καταγράφουν συνεχώς προσωπικές πληροφορίες ή να ακολουθούν διαδικασίες επαλήθευσης ταυτότητας ενώ παράλληλα παρέχει επαλήθευση ταυτότητας για τη μείωση της απάτης και της κλοπής ταυτότητας.

Αυτή τη στιγμή οι καταναλωτές πρέπει να διαχειριστούν πολυάριθμους κωδικούς πρόσβασης ενώ προσπαθούν να διατηρήσουν την ταυτότητά τους και τα δεδομένα τους ασφαλή. Αυτή η διαρκής ανάγκη παροχής προσωπικών δεδομένων σε τρίτους αυξάνει τον κίνδυνο.

Η συνεργασία μεταξύ της Mastercard και της Samsung έρχεται σε μια εποχή που περισσότεροι διαδικτυακοί λιανοπωλητές και εταιρείες παροχής χρηματοοικονομικών υπηρεσιών αντιμετωπίζουν αυξανόμενες απάτες στις συναλλαγές ηλεκτρονικού εμπορίου.

Η κίνηση έρχεται επίσης μετά τη δημοσίευση από την Mastercard της έκθεσής της τον Μάρτιο σχετικά με την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης σε έναν ψηφιακό κόσμο, η οποία αναλύει τις απόψεις της εταιρείας για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης και την ενίσχυση της σχέσης μεταξύ του τι είναι online και τι είναι εκτός σύνδεσης.

Ίσως οι συνεργασίες μεταξύ χρηματοπιστωτικών εταιρειών και εταιρειών κινητής τηλεφωνίας θα μπορούσαν να συμβάλουν στη συγκράτηση της ψηφιακής απάτης που απειλεί να ληστέψει εκατομμύρια λιανοπωλητές.

Η απάτη μέσω αγορών κινητού ηλεφώνου αυξήθηκε κατά 30% πέρυσι και αυξήθηκε σε 700 έως 800 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως, σύμφωνα με μια έκθεση της εφαρμογής AppsFlyer State of Mobile App Install Fraud.

Επιπλέον, οι έμποροι λιανικής θα μπορούσαν να χάσουν περίπου 130 δισεκατομμύρια δολάρια σε έσοδα από παράνομες συναλλαγές με κάρτες-μη-παρούσες μέχρι το 2023, εάν δεν ενισχύσουν τη στρατηγική προστασίας απάτης, σύμφωνα με έκθεση της Juniper Research.

Η Mastercard δήλωσε ότι ο πρωταρχικός στόχος της είναι να «αλλάξει ο τρόπος με τον οποίο δημιουργούμε την ταυτότητά μας σε έναν online κόσμο» με στόχο τη μετάβαση από συστήματα που απαιτούν πολλούς κωδικούς πρόσβασης σε μια επαναχρησιμοποιήσιμη ψηφιακή ταυτότητα.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.