Η επικεφαλής σχεδιασμού hardware της Google Ivy Ross κάνει τα gadgets να μοιάζουν προσιτά

Ως επικεφαλής της ομάδας σχεδιασμού hardware της Google, η Ivy Ross απασχολείται από μία μόνο ερώτηση: “Όταν κρατάτε το Google στα χέρια σας, πώς φαίνεται και τι αίσθηση έχει;”

Σε όλα, από τα Daydream VR ακουστικά έως το Google Home speaker, η πρώην σχεδιάστρια κοσμημάτων έχει πρωτοπορήσει στη μαλακή, στρογγυλή, συχνά καλυπτόμενη με ύφασμα αισθητική που είναι τώρα αναγνωρίσιμη ως η δική της Google.

Πέρυσι, η ομάδα της Ross λάνσαρε τέσσερα προϊόντα, όπως το φορητό υπολογιστή Pixel Slate, τον προσωπικό βοηθό Google Home Hub με οθόνη και το Pixel 3, το πιο ολοκληρωμένο παράδειγμα του οράματος της Ross για προσπελάσιμο και προσιτό βιομηχανικό σχέδιο.

Αυτό το τηλέφωνο τρίτης γενιάς διαθέτει μια διπλή πίσω όψη από γυαλισμένο και χαραγμένο γυαλί, σε μοντέρνα χρώματα με διακριτικές ονομασίες όπως το ” not pink ” μία απόχρωση που είναι πλήρως ελκυστική προς τους millennials και ένα πράσινο παστέλ κουμπί – μια μικρή έκπληξη για τους χρήστες.

«Θέλουμε να βεβαιωθούμε ότι τα προϊόντα μας μοιάζουν ανθρώπινα» λέει ο Ross. Σύμφωνα με την Strategy Analytics, οι πωλήσεις Pixel phones αυξήθηκαν 43% σε ετήσια βάση στο τέταρτο τρίμηνο του 2018, μετά την κυκλοφορία του Pixel 3.