19 Απρ 2024
READING

ΜΙΝΙ | Το μεγαλύτερο δεν σημαίνει πάντα και καλύτερο

2 MIN READ

ΜΙΝΙ | Το μεγαλύτερο δεν σημαίνει πάντα και καλύτερο

ΜΙΝΙ | Το μεγαλύτερο δεν σημαίνει πάντα και καλύτερο

Σε έναν κόσμο όπου το μεγαλύτερο τείνει να σημαίνει καλύτερο, οι πελάτες γνώριζαν μια αλήθεια για τα αυτοκίνητα: τα μικρά σήμαιναν οικονομικά προσιτά, τα μεγάλα σήμαιναν πολυτελή. Αυτό μεταφραζόταν ότι, ως σύμβολα στάτους και επιτυχίας, τα μεγάλα αυτοκίνητα ήταν και πιο επιθυμητά.

Η BMW θέλησε να δημιουργήσει εκθετική ανάπτυξη. Για να επιτύχει τους στόχους της, έπρεπε να δημιουργήσει ένα νέο τμήμα για να προσελκύσει ένα νέο είδος πελάτη σε ένα εντελώς νέο είδος προϊόντος. Χρειάστηκε να σπάσει όλους τους κανόνες.

Το νέο Mini έδωσε ζωή στο εμβληματικό βρετανικό αμαξάκι της δεκαετίας του ’60, μετατρέποντας τον μικρό επαναστάτη σε έναν σπορ παίκτη και κάνοντας τα μικρά αυτοκίνητα ποθητά και cool.

Η ίδρυση μιας εντελώς νέας κατηγορίας μεγέθους – το τμήμα “μικρό και premium αυτοκίνητο” – βοήθησε το Mini να κάνει μια εμβληματική μεταστροφή, παρέχοντας εξαιρετικά οικονομικά αποτελέσματα.

Η σαφήνεια και η συνέπεια της μάρκας βρίσκεται στη δική της θέση. Οι αντιπροσωπείες μοιάζουν με μικροσκοπική μητρόπολη. Showroom και εμπορικές εκθέσεις μοιάζουν σαν ένα μέρος να συναντήσετε τους φίλους σας σε ένα exclusive νυχτερινό κέντρο. Η επικοινωνία του προϊόντος έχει την έντονη αίσθηση του χιούμορ ενός φίλου.

Το έτος μετά την κυκλοφορία του, η Mini πώλησε πάνω από 160.000 αυτοκίνητα, ξεπερνώντας τον αρχικό στόχο της κατά 80%. Το 2017 έσπασε το ρεκόρ του 2001, πωλώντας πάνω από 370.000 αυτοκίνητα. 15 χρόνια αργότερα, η μάρκα είναι τόσο σχετική και φρέσκια όσο και στο ντεμπούτο της, με μια πιστή πελατειακή βάση που διατηρείται και αναπτύσσεται. Οι κατασκευαστές ακολούθησαν το παράδειγμά τους για να δημιουργήσουν συμπαγή πολυτελή αυτοκίνητα και για τους ίδιους. Αλλά, το MINI ήταν το πρώτο. Το MINI είναι το μικρό αυτοκίνητο που μεγάλωσε και μετατράπηκε σε ένα μεγάλο εμπορικό σήμα.

“Εκείνες τις μέρες του 2001 δεν υπήρχε κάποιο μικρό αυτοκίνητο premium και το Mini ήταν αναμφισβήτητα το πρώτο premium αυτοκίνητο με μεγάλη διαφοροποίηση. Ήμασταν πιθανώς ένα από τα πρώτα εμπορικά σήματα με αγγλικό χιούμορ στη διαφήμισή μας. Το προϊόν ήταν διαφορετικό, η τοποθέτηση της μάρκας ήταν πολύ διαφορετική και το αυτοκίνητο έγινε μια τεράστια επιτυχία ». – Chris Brownridge, Διευθυντής, Mini Ηνωμένου Βασιλείου.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.