27 Απρ 2024
READING

Top 5 Online Retailers | η τάση του ηλεκτρονικού εμπορίου παγκοσμίως

4 MIN READ

Top 5 Online Retailers | η τάση του ηλεκτρονικού εμπορίου παγκοσμίως

Top 5 Online Retailers | η τάση του ηλεκτρονικού εμπορίου παγκοσμίως

Το παγκόσμιο ηλεκτρονικό λιανικό εμπόριο βρίσκεται σε συνεχή ανάπτυξη από το 2014. Το 2017, οι πωλήσεις ηλεκτρονικού λιανικού εμπορίου παγκοσμίως ανήλθαν σε 2,3 τρισεκατομμύρια δολάρια και τα έσοδα από το ηλεκτρονικό λιανικό εμπόριο αναμένεται να αυξηθούν στα 4,88 τρισεκατομμύρια δολάρια το 2021 (Statista).

Το 2018 το ηλεκτρονικό εμπόριο αυξήθηκε κατά 18% σε παγκόσμιο επίπεδο – οι καταναλωτές δαπάνησαν 2.86 τρισεκατομμύρια δολάρια online. Οι κορυφαίοι 10 διαδικτυακοί λιανοπωλητές αντιπροσώπευαν το 15,1% του συνολικού παγκόσμιου ηλεκτρονικού εμπορίου.

Οι κορυφαίοι 10 παγκόσμιοι έμποροι ηλεκτρονικού εμπορίου είναι οι Amazon.com, JD.com, Suning Commerce Group, Apple, Walmart, Dell Technologies, Vipshop Holdings, Otto Group, Gome Electrical Appliances και Macy’s. Οι μισοί προέρχονται από τις ΗΠΑ, τέσσερις εδρεύουν στην Κίνα και ένας στη Γερμανία.

Οι παγκόσμιες καθαρές πωλήσεις των κορυφαίων 5 ηλεκτρονικών καταστημάτων ανήλθαν σε περισσότερα από 200 δισεκατομμύρια δολάρια το 2018.

Από τους πέντε κορυφαίους, τρεις είναι από τις ΗΠΑ και δύο από την Κίνα. Η μεγαλύτερη ανάπτυξη το 2018 πραγματοποιείται από τις Suning και Jd της Κίνας .

Η Apple σημείωσε επίσης μια μεγάλη αύξηση της τάξης του 22% το 2018 σε σύγκριση με το 2017. Οι κινεζικές εταιρείες λιανικής παρουσιάζουν σημαντικά υψηλότερα ποσοστά ανάπτυξης το 2018 σε σύγκριση με τις ΗΠΑ.

Η Κίνα είναι έτοιμη να γίνει η κορυφαία λιανική αγορά παγκοσμίως το 2019, ξεπερνώντας τις ΗΠΑ κατά περισσότερο από 100 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με τις τελευταίες παγκόσμιες προβλέψεις του eMarketer για το φυσικό και το ηλεκτρονικό εμπόριο. Το ηλεκτρονικό εμπόριο υπερβαίνει το 35% των λιανικών πωλήσεων της Κίνας – το υψηλότερο στον κόσμο.

Η Amazon.com στις ΗΠΑ και η JD στην Κίνα βρίσκονται στην κορυφή της λίστας και παράγουν τις υψηλότερες παγκόσμιες πωλήσεις. Η Amazon είναι ο μεγαλύτερος λιανοπωλητής ηλεκτρονικού εμπορίου μέσω των online εσόδων στον κόσμο.

Προσφέρει μια πολύ ευρεία επιλογή προϊόντων, αλλά επικεντρώνεται κυρίως στα ηλεκτρονικά είδη ευρείας κατανάλωσης, στα βιβλία και μέσα ενημέρωσης. Η Amazon τρέχει πολλά άλλα ηλεκτρονικά καταστήματα όπως τα amazon.co.uk, amazon.de και amazon.fr σε όλο τον κόσμο και εξάγει το επιχειρηματικό μοντέλο με επιτυχία στο εξωτερικό.

Τα έσοδα από το Ecommerce προσαρμόζονται στα έσοδα από υπηρεσίες συνδρομής και τις πωλήσεις τρίτων. Η παγκόσμια καθαρή πώληση της Amazon ανήλθε σε 77 δισεκατομμύρια δολάρια το 2018.

Το Jd.com, που λειτουργεί από την Beijing Jingdong 360 Du E-Commerce, Ltd., είναι ένα ηλεκτρονικό κατάστημα με εθνικά επικεντρωμένες πωλήσεις. Οι καθαρές πωλήσεις του ηλεκτρονικού εμπόρου παράγονται σχεδόν εξ ολοκλήρου στην ευρύτερη Κίνα. Όσον αφορά την γκάμα προϊόντων, το Jd είναι ένα ηλεκτρονικό κατάστημα για όλες τις χρήσεις με προϊόντα που καλύπτουν διάφορες κατηγορίες, όπως “Ηλεκτρονικά & Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης”, “Έπιπλα & Συσκευές” καθώς και “Τρόφιμα & Προσωπική Φροντίδα”. Το ηλεκτρονικό κατάστημα ξεκίνησε το 2004. Οι συνολικές καθαρές πωλήσεις ανήλθαν σε 61 δισ. δολάρια.

Η Apple.com, αν και επικεντρώνεται σε διεθνές επίπεδο, παράγει τις καθαρές πωλήσεις ηλεκτρονικού εμπορίου της κυρίως στις Ηνωμένες Πολιτείες καθώς και στην ευρύτερη Κίνα και την Ιαπωνία. Όσον αφορά την γκάμα προϊόντων, η Apple ειδικεύεται επίσης στην κατηγορία “Ηλεκτρονικά & Μέσα”, ιδιαίτερα στον τομέα “Καταναλωτικών Ηλεκτρονικών”. Οι παγκόσμιες καθαρές πωλήσεις ανήλθαν σε 26 δισ. δολάρια το 2018 (EcommerceDB).

Το Suning.com, που λειτουργεί από την Nanjing Suning E-Commerce Co., Ltd., είναι ένα ηλεκτρονικό κατάστημα με εθνικά επικεντρωμένες πωλήσεις. Οι καθαρές πωλήσεις του ηλεκτρονικού εμπορίου παράγονται σχεδόν εξ ολοκλήρου στην ευρύτερη Κίνα. Όσον αφορά την γκάμα προϊόντων, το Suning είναι ένα ευρύτατο ηλεκτρονικό κατάστημα, προσφέροντας προϊόντα σε διάφορες κατηγορίες, όπως “Ηλεκτρονικά & Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης”, “Έπιπλα & Συσκευές” καθώς και “Τρόφιμα & Προσωπική Φροντίδα”. Το ηλεκτρονικό κατάστημα ξεκίνησε το 2010. Οι παγκόσμιες καθαρές πωλήσεις ανήλθαν σε 20 δισ. δολάρια το 2018.

Η Walmart.com με έσοδα 14 δισ. δολαρίων στο διαδίκτυο είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος έμπορος λιανικής στις Ηνωμένες Πολιτείες. Το μερίδιο της Walmart στο διαδίκτυο είναι σχετικά μικρό με περίπου 2,8%. Αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στο γιγαντιαίο αποτύπωμα λιανικής που έχει η εταιρεία στις ΗΠΑ. Παρόλο που η Walmart, είναι η μεγαλύτερη εταιρεία στον κόσμο σε έσοδα και εργαζόμενους, αγωνίζονται να μεταφέρουν την επιτυχία τους στον τομέα της λιανικής πώλησης και στο διαδίκτυο. Οι παγκόσμιες καθαρές πωλήσεις ανήλθαν σε 16 δισ. δολάρια το 2018 (EcommerceDB).

Οι περισσότερες από τις παγκόσμιες πωλήσεις ηλεκτρονικού εμπορίου παράγονται από την κατηγορία “Ηλεκτρονικά & Μέσα”. Τα “Ηλεκτρονικά & Μέσα” είναι η κύρια κατηγορία και ο καλύτερος πωλητής και των πέντε κορυφαίων ηλεκτρονικών λιανοπωλητών παγκοσμίως.

Το 2018, ο ηγέτης της αγοράς, το Amazon, παρήγαγε 42 δισεκατομμύρια δολάρια μέσω της πώλησης στην κατηγορία των ηλεκτρονικών ειδών και μέσων ενημέρωσης παγκοσμίως. Η Apple, από την άλλη πλευρά, κατέλαβε τη δεύτερη θέση με έσοδα 26,6 δισ. δολαρίων.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.