24 Απρ 2024
READING

Η Rihanna είναι η απάντηση του οίκου Louis Vuitton στον σύγχρονο πολιτισμό

3 MIN READ

Η Rihanna είναι η απάντηση του οίκου Louis Vuitton στον σύγχρονο πολιτισμό

Η Rihanna είναι η απάντηση του οίκου Louis Vuitton στον σύγχρονο πολιτισμό

Ο πολιτισμός και η μόδα έχουν συγκρουστεί πραγματικά χάρη στην πολυτελή συμφωνία της Rihanna με την ευρωπαϊκή juggernaut, LVMH Moët Hennessy, τη μητρική εταιρεία της Louis Vuitton για το σήμα της Fenty.

Η συνεργασία της ποπ τραγουδίστριας σηματοδοτεί δύο σημαντικά ορόσημα για τη βιομηχανία, συμπεριλαμβανομένης της πρώτης έγχρωμης γυναίκας με δική της μάρκα υπό την σκέπη του ομίλου LVMH και της πρώτης γυναίκας που ξεκινά μια πρωτότυπη μάρκα μέσα στον μεγαλύτερο όμιλο πολυτελείας στον κόσμο.

Με τη γραμμή Fenty της Rihanna κάτω από την ομπρέλα της LVMH, θα βοηθήσει να δημιουργηθεί μια ευρύτερη συζήτηση για την εκπροσώπηση και τη διαφοροποίηση της μόδας εκ των έσω.

Η μάρκα Fenty της Rihanna είναι ο πρώτος οίκος που εισήχθη στην ομάδα μετά την Christian Lacroix το 1987 και θα ενωθεί με τα παλαιότερα brands όπως τα Dior, Givenchy και Fendi. Θα είναι μέτοχος 49,99% στο Project Loud France, το επίσημο όνομα της εταιρείας που θα κατέχει την νέα ετικέτα, μέσω της εταιρείας Denim UK Holdings, σύμφωνα με την BoF.

Η Louis Vuitton είναι η μεγαλύτερη πηγή εσόδων στη γαλλική ομάδα πολυτελών ειδών LVMH. Η CultureBanx σημείωσε ότι το 2018 η επιχείρηση μόδας και δερμάτινων ειδών στην εταιρεία πέτυχε αύξηση των οργανικών εσόδων κατά 15%.

Εξέφρασε τον ενθουσιασμό της για τη συμφωνία και είπε ότι “η σχεδίαση μιας γραμμής όπως αυτή με την LVMH είναι μια εξαιρετικά ξεχωριστή στιγμή για εμάς. Ο κ. Arnault μου έδωσε μια μοναδική ευκαιρία να αναπτύξω έναν οίκο μόδας στον τομέα της πολυτέλειας, χωρίς καλλιτεχνικά όρια “.

Η συμφιλίωση με τον πολιτισμό σε ολόκληρη τη βιομηχανία της μόδας έχει σημειώσει τεράστια αύξηση κατά το παρελθόν έτος. Η Gucci, που ανήκει στον όμιλο Kering, αγόρασε την εταιρεία του Hip Hop καλλιτέχνη “Dapper Dan”, το Harlem atelier . Αυτό συνέβη μετά από χρόνια αγωγών για παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων από πολυτελείς ευρωπαϊκές μάρκες που τον έβαζαν εκτός λειτουργίας.

Έχουμε επίσης δει την Louis Vuitton να ενσωματώνει περισσότερα στοιχεία streetwear με το διορισμό του Virgil Abloh στο τμήμα ανδρικών ενδυμάτων. Μπήκε στην ελίτ των μαύρων σχεδιαστών μόδας, όπως ο Olivier Rousteing, creative director της Balmain, και ο Ozwald Boateng, ο οποίος σχεδίαζε τα ανδρικά ρούχα της Givenchy από το 2003 έως το 2007.

Αυτή η νέα συμφωνία είναι η δεύτερη επιχείρηση μεταξύ της Rihanna και της LVMH, αφού συγκέντρωσαν τεράστια επιτυχία με τη σειρά ομορφιάς της Fenty, και έφτασαν τα 558 εκατομμύρια δολάρια στο πρώτο έτος λειτουργίας της. Η βιομηχανία ομορφιάς αξίας 445 δισεκατομμυρίων δολαρίων είναι ένα “ορυχείο χρυσού” με εταιρείες όπως η LVMH που εξορύσσουν συνεχώς νέους τρόπους για να αποκτήσουν μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς και τώρα η βιομηχανία επεκτείνεται 3% ετησίως.

Οι Αφροαμερικανοί ξοδεύουν εννέα φορές περισσότερα χρήματα σε προϊόντα ομορφιάς και καλλωπισμού που είναι επικεντρωμένα στις διαφορετικές εθνικότητες, από ό, τι το γενικό σύνολο και είναι πρόθυμοι να δαπανήσουν χρήματα για τα εμπορικά σήματα που τους προσφέρονται. Ειδικά οι μαύρες γυναίκες δαπανούν περίπου 7,5 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως για προϊόντα ομορφιάς. 80% περισσότερο στα καλλυντικά και δύο φορές περισσότερο για την περιποίηση δέρματος, σε σχέση με τις λευκές γυναίκες. Όλα αυτά αποδίδουν καλά για την Rihanna και τελικά στην LVMH.

Η Rihanna έχει κερδίσει 36 εκατομμύρια δολάρια από εισφορές ” in-kind ” για την επιχείρηση και η LVMH έχει διαθέσει 36 εκατομμύρια δολάρια σε μετρητά. Η γραμμή Fenty με έδρα το Παρίσι, η οποία θα περιλαμβάνει  ενδύματα, παπούτσια και αξεσουάρ, θα ξεκινήσει το επόμενο διάστημα.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.