Το Facebook κάνει αλλαγές στο app

Εκτός από την αποκάλυψη μιας νέας πιο γρήγορης και ελαφρύτερης εφαρμογής Messenger με κρυπτογράφηση από άκρη σε άκρη και νέες λειτουργίες για το Instagram και το WhatsApp, το Facebook ανακοίνωσε κάποιες αλλαγές που έγιναν στη ναυαρχίδα των εφαρμογών της.

Η νέα εστίαση της εφαρμογής του Facebook θα είναι στις ομάδες και το FB5 θα παρουσιάσει νέους τρόπους για να συγκεντρώσει τους ανθρώπους offline. Με 400 εκατομμύρια χρήστες που έχουν εγγραφεί σε πάνω από δέκα εκατομμύρια ενεργές ομάδες, η ανασχεδιασμένη εφαρμογή θα διευκολύνει τους χρήστες να έχουν πρόσβαση στις ομάδες στις οποίες ανήκουν και να βρει νέες για να συμμετάσχουν.

Η καρτέλα “groups” θα εμφανίζει μια ροή από όλες τις ομάδες στις οποίες συμμετέχει το μέλος, με προτάσεις για νέες ομάδες για να εγγραφεί. Οι χρήστες του Facebook θα δουν στο News Feed τους περισσότερο περιεχόμενο από τις ομάδες στις οποίες ανήκουν και το περιεχόμενο από τις ροές μπορεί να σταλεί σε αυτές τις ομάδες.

Το Facebook θα προσθέσει νέες λειτουργίες για ορισμένες ομάδες. Τα μέλη της ομάδας HealthSupport θα μπορούν να κάνουν ανώνυμες δημοσιεύσεις σχετικά με τις ιατρικές τους συνθήκες.

Οι ομάδες εργασίας θα έχουν ένα template που θα επιτρέπει στους εργοδότες να δημοσιεύουν θέσεις εργασίας. Όσοι ενδιαφέρονται για μια συγκεκριμένη δουλειά μπορούν να στείλουν μήνυμα στον εργοδότη και να υποβάλουν αίτηση για εργασία μέσω του Facebook.

Οι ομάδες παιχνιδιών θα έχουν μια νέα δυνατότητα συζήτησης και το Facebook εξετάζει τρόπους για να επιτρέψει στους αγοραστές μέσω Facebook Live να βρουν περισσότερες πληροφορίες για ένα προϊόν και να κάνουν μια αγορά χωρίς να εγκαταλείψουν τη ζωντανή ροή.

Η συμμετοχή στη λειτουργία ” Meet New Friends” θα επιτρέψει στους χρήστες του Facebook να συναντήσουν άλλους που μοιράζονται μαζί μια κοινότητα όπως το σχολείο, το γραφείο ή η πόλη. Το Facebook έχει δοκιμάσει το ” Meet New Friends” και σύντομα θα κυκλοφορήσει ευρύτερα. Οι ομάδες του Facebook θα ενσωματωθούν έτσι ώστε οι χρήστες να μπορούν να συναντούν άτομα με τα οποία έχουν κοινή γνώμη.

Η εταιρεία ανακοίνωσε επίσης την επέκταση του Facebook Dating σε 14 νέες χώρες. Το Facebook Dating είναι διαθέσιμο στην Κολομβία, την Ταϊλάνδη, τον Καναδά, την Αργεντινή, το Μεξικό, τις Φιλιππίνες, το Βιετνάμ, τη Σιγκαπούρη, τη Μαλαισία, το Λάος, τη Βραζιλία, το Περού, τη Χιλή, τη Βολιβία, τον Ισημερινό, την Παραγουάη, την Ουρουγουάη, τη Γουιάνα και το Σουρινάμ.

Αυτή η λειτουργία σάς επιτρέπει να βρείτε πιθανά ταίρια από τις ομάδες σας στο Facebook, φίλους φίλων και πολλά άλλα. Το Facebook επίσης ξεκινά μια λειτουργία Secret Crush που σας επιτρέπει να ορίσετε μέχρι εννέα φίλους ως Secret Crushes.

Εάν κάποιος από τους εννέα εγγραφεί στο Facebook Dating, θα λάβει μια ειδοποίηση ότι αρέσει σε κάποιον. Αν κάποιος από αυτούς σας προσθέσει στη λίστα Secret Crushes, γίνεται ταίρι. Εάν ο αγαπημένος σας δεν είναι στο Facebook Dating ή δεν προσθέσει το όνομά σας στη λίστα του Secret Crush, το ενδιαφέρον σας για εκείνον δεν αποκαλύπτεται ποτέ.

Εκείνοι που χρησιμοποιούν το Marketplace για να πουλήσουν διάφορα αντικείμενα, σύντομα θα είναι σε θέση να αποστείλουν τα εμπορεύματά τους οπουδήποτε στις ηπειρωτικές ΗΠΑ και να πληρωθούν μέσω Facebook χρησιμοποιώντας μία ασφαλή πλατφόρμα.

Και τέλος, μια νέα καρτέλα Events-Γεγονότα θα σας δείχνει τα πράγματα που λαμβάνουν χώρα γύρω σας. Η καρτέλα θα σας βοηθήσει να κάνετε σχέδια με φίλους για να συναντηθείτε σε μια εκδήλωση. Μερικά από τα νέα χαρακτηριστικά θα είναι διαθέσιμα αμέσως, ενώ άλλα θα ανέβουν στην εφαρμογή μέσα σε λίγους μήνες.

2,7 δισεκατομμύρια χρησιμοποιούν το Facebook, το WhatsApp, το Messenger ή το Instagram σε μηνιαία βάση. Η εταιρεία αναμένει να της επιβληθεί πρόστιμο ύψους 3 δισεκατομμυρίων έως 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την αποτυχία συμμόρφωσης με ένα διάταγμα της FTC Consent Decree που υπέγραψε το 2011, όπου το Facebook υποσχέθηκε ότι δεν θα χρησιμοποιήσει προφίλ μελών χωρίς την έγκριση των χρηστών.

Αλλά κατά τη διάρκεια του σκανδάλου Cambridge Analytica, 87 εκατομμύρια μέλη του Facebook είδαν τα προφίλ τους να πωλούνται χωρίς άδεια στο Cambridge Analytica και τα δεδομένα τους χρησιμοποιήθηκαν για τη δημιουργία ψυχολογικών προφίλ.