25 Απρ 2024
READING

Οι τακτικές επιτυχίας των 3 ταχύτερα αναπτυσσόμενων επιχειρήσεων

6 MIN READ

Οι τακτικές επιτυχίας των 3 ταχύτερα αναπτυσσόμενων επιχειρήσεων

Οι τακτικές επιτυχίας των 3 ταχύτερα αναπτυσσόμενων επιχειρήσεων

Αν και αυτή είναι η χρονιά που η Κίνα έχει τον πρώτο λόγο, οι ΗΠΑ είναι από καιρό η μεγαλύτερη λιανική αγορά στον κόσμο. Φέτος εκτιμάται ότι οι πωλήσεις θα φτάσουν τα 5,5 τρισεκατομμύρια δολάρια. Τούτου λεχθέντος, υπήρξαν πολλές αλλαγές στην αγορά με διάφορα μεγάλα ονόματα είτε μείωσης μεγέθους είτε εξόδου εντελώς, καθώς αγωνίζονται για να αλλάξουν την προσέγγισή τους.

Ποιο είναι το μυστικό της λιανικής επιτυχίας σε μια τέτοια αγορά; Η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχει μυστική συνταγή. Σύμφωνα με το περιοδικό Stores της NRF και την Kantar Consulting, αυτοί είναι οι 3 ταχύτερα αναπτυσσόμενοι λιανοπωλητές στις ΗΠΑ, πράγμα που σημαίνει ότι όλοι κάνουν κάτι σωστό. Εδώ είναι οι τακτικές ανάπτυξης που τους βοήθησαν να ξεπεράσουν τον ανταγωνισμό:

1. Primark

Κορυφή της λίστας είναι το Primark. Διάσημο για τα χαμηλού κόστους ρούχα, οικιακά σκεύη, μακιγιάζ και άλλα, το Primark είναι ένα “κοπτήριο χρημάτων” στην Ευρώπη. Η τιμή έχει σίγουρα κάτι να κάνει με την επιτυχία του, ειδικά όταν τόσες πολλές οικογένειες αισθάνονται πιεσμένες. Αλλά η εταιρεία έχει επίσης κάνει έξυπνες επιλογές όταν πρόκειται για την έκδοση σειρών με εξαιρετικά αγαπημένους franchises όπως η Disney, ο Χάρι Πότερ, το Game of Thrones και πολλά άλλα.

Η μάρκα έχει ένα ξεχωριστό πλεονέκτημα αν και άρχισε να ανοίγει καταστήματα στις ΗΠΑ μόλις το 2015. Εξακολουθεί να έχει μόνο λίγα καταστήματα σε σύγκριση με άλλες μάρκες, αλλά ανοίγει ενεργά περισσότερες. Κάθε νέο κατάστημα είναι μια άμεση ευκαιρία για να πολλαπλασιάσει τις πωλήσεις της μάρκας – μια στρατηγική που δεν λειτουργεί απαραίτητα για τους λιανοπωλητές με υπάρχοντα μεγάλα χαρτοφυλάκια.

Ασυνήθιστα για το λιανικό εμπόριο σήμερα, η Primark δεν διαθέτει επιχείρηση ηλεκτρονικού εμπορίου. Αυτό είναι μέρος μιας προσεκτικά μελετημένης στρατηγικής. Κάθε φυσικό κατάστημα είναι έτσι πιο πολύτιμο και αξίζει την επένδυση, καθώς είναι ο μόνος τρόπος να ψωνίσει ο πελάτης. Αλλά το πραγματικό όφελος είναι η αγορά ιδεών. Το χαμηλό σημείο τιμών των προϊόντων του Primark σημαίνει ότι υπάρχει μικρό εμπόδιο για την συμπλήρωση ενός καλαθιού κατά την περιήγησή σας στο χώρο. Είναι ένα μοντέλο ανακάλυψης που δεν μεταφράζεται στο online, αλλά είναι αυτοί οι μεγάλοι όγκοι πωλήσεων είναι που φέρνουν τα χρήματα στο Primark.

2. Bass Pro Shops

Μπορεί να μην είναι ένα όνομα που έρχεται αμέσως στο νου όταν σκέφτεστε τη λιανική επιτυχία, αλλά το Bass Pro Shops τα πάει καλύτερα από τους περισσότερους. Η θέση της εταιρείας στο outdoor την έχει καταστήσει στην καλή της θέση. Είτε πρόκειται για ψάρεμα είτε για πεζοπορία ή οτιδήποτε παρεμφερές, οι δραστηριότητες αυτές απαιτούν γενικά εξοπλισμό για να ολοκληρωθούν – και ως εκ τούτου δημιουργούν πωλήσεις.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι οι πελάτες που πραγματικά παθιάζονται με τα χόμπι τους είναι στην ευχάριστη θέση να ξοδεύουν τακτικά στην αναβάθμιση του εξοπλισμού τους ή να δοκιμάζουν νέα προϊόντα που μπορεί να τους βοηθήσουν να βελτιωθούν. Παρουσιάζοντας τον εαυτό του ως εξειδικευμένο εμπειρογνώμονα, τα Bass Pro Shops μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις γνώσεις τους για να προσελκύσουν πελάτες.

Η εταιρεία έχει επίσης επωφεληθεί από την εξαγορά του αντιπάλου Cabela, η οποία έδωσε τεράστια ώθηση στην εντυπωσιακή πρόσφατη ανάπτυξή της. Είναι μια κίνηση που θα διασφαλίσει επίσης ότι η Bass Pro Shops θα κατέχει ένα όσο το δυνατόν μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς, αντί να χάνει πωλήσεις από αντιπάλους.

Build.com

Δύο πράγματα έρχονται στο μυαλό μας όταν σκεφτόμαστε την αγορά κατοικίας. Το ένα είναι ότι η ιδιοκτησία σπιτιού είναι ένας αγώνας για πολλούς και το δεύτερο είναι ότι η κατοχή ενός σπιτιού έχει γίνει περισσότερο σύμβολο στάτους για όσους μπορούν να κάνουν αυτό το βήμα. Οι ιδιοκτήτες σπιτιού είναι πρόθυμοι να ξοδέψουν χρήματα για να κάνουν το σπίτι τους όσο το δυνατόν καλύτερο. Η δύσκολη αγορά κατοικίας σημαίνει επίσης ότι οι ιδιοκτήτες μπορεί να επιλέξουν να κάνουν προσαρμογές στην υπάρχουσα ιδιοκτησία τους αντί να κοιτάξουν να αγοράσουν μια καινούργια.

Αυτή είναι καλή είδηση ​​για τους οπαδούς της εταιρείας βελτίωσης σπιτιών Build.com. Ως αποκλειστικά διαδικτυακή εταιρεία, δεν έχει το κόστος και τις προκλήσεις ενός χαρτοφυλακίου φυσικών θέσεων. Αυτό βοηθά επίσης να αυξηθεί γρηγορότερα καθώς οι πελάτες της μπορούν να είναι οπουδήποτε εφ ‘όσον μπορεί να τους παραδώσει.

Αυτό που βοήθησε πραγματικά το Build.com όμως, είναι η επένδυσή του στην τεχνολογία που βοηθά τους πελάτες να αγοράσουν. Η εταιρεία κατανοεί ότι είναι σημαντικό για τους πελάτες να είναι σε θέση να έχουν εικόνα πώς τα νέα τους φώτα ή οι βρύσες ή οτιδήποτε άλλο μπορεί να φαίνεται στο σπίτι τους. Χωρίς εκθεσιακούς χώρους για να τους κατευθύνει, το Build.com δημιούργησε ένα εργαλείο AR που τους επιτρέπει να δουν πώς μπορεί να φαίνεται το προϊόν και να λειτουργεί στο χώρο, πράγμα που αυξάνει την εμπιστοσύνη για αγορά.

Τη λίστα του top 10 συμπληρώνουν οι παρακάτω:

Νο4: Amazon

Νο5: Wayfair

Νο6: Tapestry (πρώην Tapestry)

Νο7: PetSmart

Νο8: Five Below

Νο9: Ulta Beauty

Νο10: Pet Retail Brands

Τι οδηγεί την ανάπτυξή τους;

Πολλά πράγματα. Οι εξαγορές έχουν σίγουρα τη θέση τους στο ξεκίνημα της ανάπτυξης ενός λιανοπωλητή, ιδιαίτερα αν είναι ήδη καλά εγκατεστημένοι στην αγορά και ίσως έχουν λιγότερο χώρο. Έχουν επίσης επιτρέψει σε ορισμένες από αυτές τις μάρκες να καταστούν ο κυρίαρχος παίκτης στον τομέα τους, γεγονός που συμβάλλει στην αύξηση των πωλήσεων.

Η γνώση της θέσης σας είναι ένας άλλος σημαντικός παράγοντας ανάπτυξης. Οι περισσότερες μάρκες λειτουργούν σε διαφορετικά μέρη της βιομηχανίας, γεγονός που δείχνει ότι μπορείτε να βρείτε επιτυχία σε σχεδόν οτιδήποτε, από το make-up έως την αλιεία και τα κατοικίδια ζώα. Ο λόγος για τον οποίο τα ονόματα αυτά βρίσκονται σε αυτόν τον κατάλογο, και όχι οι ανταγωνιστές τους, είναι ότι προσφέρουν στους πελάτες περισσότερους λόγους να τους επιλέξουν. Η εξειδίκευση είναι μια προσέγγιση που λειτουργεί καλά εδώ. Κάποιος άλλος χρησιμοποιεί τη τεχνολογία ως εργαλείο για να βοηθήσει να κάνει ο πελάτης την αγορά όσο το δυνατόν πιο εύκολη.

Αλλά, όπως δείχνει αυτή η λίστα, δεν υπάρχει ενιαία καθολική προσέγγιση. Το ηλεκτρονικό εμπόριο είναι ζωτικής σημασίας για την ανάπτυξη του Amazon, αλλά δεν έχει νόημα για το Primark. Τα προϊόντα χαμηλότερης αξίας μεγαλώνουν το Five Below, αλλά το ίδιο δεν λειτουργεί για το Tapestry. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η κατανόηση των πελατών σας και ο ρόλος που εκπληρώνετε είναι τόσο σημαντικός.

Δεν χρειάζεται να είστε τα πάντα για όλους. Το Primark μπορεί να χάσει κάποιες πωλήσεις επειδή δεν είναι συνδεδεμένο στο διαδίκτυο, αλλά με το τρέχον επιχειρηματικό του μοντέλο, κάθε πώληση στο διαδίκτυο θα μπορούσε ενδεχομένως να χάσει χρήματα από το κατάστημα. Η έξυπνη κίνηση δεν είναι αυτή που δεν προσθέτει αξία. Αυτή είναι η καλύτερη στρατηγική για την επιτυχία.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.