17 Απρ 2024
READING

Οι πιο εντυπωσιακές νέες πρωτοβουλίες τεχνολογίας στο λιανικό εμπόριο

4 MIN READ

Οι πιο εντυπωσιακές νέες πρωτοβουλίες τεχνολογίας στο λιανικό εμπόριο

Οι πιο εντυπωσιακές νέες πρωτοβουλίες τεχνολογίας στο λιανικό εμπόριο

Η ελεύθερη προσβασιμότητα σε 3D εκτυπώσεις της ΙΚΕΑ

Η IKEA του Ισραήλ έχει δημιουργήσει μια σειρά δωρεάν τρισδιάστατων εκτυπώσιμων στοιχείων που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να κάνουν τα έπιπλά της πιο προσιτά για άτομα με αναπηρίες. Ονομάζεται ThisAbles, η σειρά περιλαμβάνει 13 σχέδια από χειρολαβές έως κλιπ ραφιών και διακόπτες. Η ΙΚΕΑ καλεί επίσης τους πελάτες να υποβάλουν τις δικές τους ιδέες ή προβλήματα σχετικά με την προσβασιμότητα.

Τα σχέδια είναι διαθέσιμα για λήψη από οπουδήποτε στον κόσμο για εκτύπωση στο σπίτι. Πολλά απαιτούν ελάχιστη ή καθόλου συναρμολόγηση. Ακόμα και εκείνοι που δεν έχουν δικό τους 3D εκτυπωτή μπορούν να επωφεληθούν, καθώς το IKEA έχει βάλει 3D εκτυπωτές στα καταστήματά του για αυτόν ακριβώς τον σκοπό.

To στοίχημα AI της Google και της Microsoft να βοηθήσουν τα άτομα με προβλήματα όρασης

Τόσο η Google όσο και η Microsoft εργάζονται ξεχωριστά για να βοηθήσουν τα άτομα με προβλήματα όρασης μέσω της τεχνητής νοημοσύνης. Η εφαρμογή Lookout της Google χρησιμοποιεί την κάμερα smartphone ενός ατόμου και την AI για να περιγράψει το περιβάλλον γύρω από αυτό. Εν τω μεταξύ, η Microsoft έχει κάνει κάποιες ενημερώσεις στην υπάρχουσα εφαρμογή Seeing AI, η οποία λειτουργεί με παρόμοιο τρόπο με το Lookout. Το Seeing AI μπορεί τώρα να περιγράψει και το περιεχόμενο φωτογραφιών στους χρήστες.

Η διαδραστική συσκευασία της Apple

Η Apple έχει καταθέσει δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για συσκευασίες υψηλής τεχνολογίας που θα επιτρέπουν τη χρήση των συσκευών ενώ βρίσκονται ακόμη στα κουτιά τους. Αυτό θα μπορούσε να αφορά τη φόρτιση τους ή την προώθηση των ενημερώσεων λογισμικού, ώστε να είναι έτοιμα να χρησιμοποιηθούν από το κουτί. Θα μπορούσε ακόμη και να επιτρέπει τη συσκευή να αλληλεπιδράσει ενώ το κουτί ανοίγει όλα τα είδη των νέων επιλογών για τους πελάτες. Η πατέντα βασίζεται σε αυτά που ήδη κατέθεσε η Apple το 2007.

Οι επιλογές μενού των McDonald’s που τροφοδοτούνται από AI



Η McDonald’s σκοπεύει να χρησιμοποιήσει την AI για να προτείνει συγκεκριμένα στοιχεία για τα συγκεκριμένα μενού. Η εταιρεία έχει αποκτήσει την Dynamic Yield, μια startup AI που ειδικεύεται στην εξατομίκευση. Θα χρησιμοποιήσει δεδομένα σχετικά με το τι αγοράζουν οι πελάτες, για να προβλέψει τι μπορεί να επιλέξουν άλλοι. Μπορεί επίσης να συνδέσει αυτά τα δεδομένα με ορισμένες συνθήκες όπως η ώρα της ημέρας, ο καιρός, το ποσοστό της κυκλοφορίας και άλλα για να εξυπηρετηθούν οι παράγοντες που είναι πιθανότερο να κάνουν τους ανθρώπους να αγοράσουν.

Η προσφορά της Google για την τροφοδοσία της AI χωρίς την παράδοση δεδομένων

Η Google αντιμετωπίζει ανησυχίες σχετικά με την ιδιωτική ζωή με το νέο λογισμικό ανοιχτού κώδικα, το Tensor Flow Federated. Ενώ τα παραδοσιακά συστήματα εκπαίδευσης AI τυπικά στέλνουν δεδομένα πίσω σε κεντρικό διακομιστή για να μάθουν, το Tensor Flow Federated χρησιμοποιεί το ομόσπονδο σύστημα εκμάθησης. Ως εκ τούτου, χρησιμοποιεί τα δεδομένα σας για να μάθει από το τηλέφωνο ή το ίδιο το tablet. Μόνο το μάθημα αποστέλλεται πίσω στο διακομιστή, αντί για τα δεδομένα που χρησιμοποιήθηκαν για τη διδασκαλία του. Για παράδειγμα, το σύστημα μπορεί να προτείνει απαντήσεις σε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου βάσει του υπάρχοντος αλγορίθμου και των δεδομένων στο τηλέφωνό σας. Στη συνέχεια θα στείλει μια περίληψη αυτού που έμαθε πίσω στον δημιουργό.

Τρισδιάστατη ηλεκτρονική εκτύπωση σε υφάσματα

Οι επιστήμονες στην Κίνα έχουν βρει έναν τρόπο να ενσωματώσουν τα ηλεκτρονικά σε υφάσματα χρησιμοποιώντας την εκτύπωση 3D. Οι εύκαμπτες ίνες εκτυπώνονται απευθείας επάνω στο ύφασμα και μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να δημιουργήσουν σχέδια, εικόνες και γράμματα. Οι ίνες μπορούν να μετατρέψουν την κίνηση σε ηλεκτρική ενέργεια και να την αποθηκεύσουν.

AI που μετατρέπει τις 2D φωτογραφίες σε 3D μοντέλα

Η start-up Threedy.ai έρχεται με μια διαδικασία για τη μετατροπή των 2D φωτογραφιών σε μοντέλα 3D υψηλής ποιότητας. Χρησιμοποιεί AI και υπολογιστική γεωμετρία για να δημιουργήσει το μοντέλο. Η εταιρεία λέει ότι διαθέτει πολύ μεγαλύτερη ταχύτητα και μόλις το ένα τρίτο του κόστους.

Το σχέδιο της Magic Leap για τη συγχώνευση ψηφιακών και φυσικών κόσμων

Η Magic Leap είναι μια ηγετική δύναμη στον κόσμο της AR. Τώρα θέλει να χτίσει το “Magicverse” όπου θα υπάρχουν διαφορετικά ψηφιακά στρώματα πάνω από τον φυσικό μας κόσμο. Κάθε στρώμα μπορεί να εξυπηρετεί διαφορετικό σκοπό από την ψυχαγωγία έως την μεταφορά. Ουσιαστικά κάθε μέρος στον φυσικό μας κόσμο θα έχει επίσης ένα ψηφιακό ισοδύναμο αποτελούμενο από διαφορετικά στρώματα τα οποία μπορούν να έχουν πρόσβαση μέσω της τεχνολογίας AR.

VR που σας επιτρέπει να μυρίσετε εικονικά προϊόντα

Η NEC Corp έχει καταλήξει σε ένα σύστημα εικονικής πραγματικότητας που όχι μόνο σας επιτρέπει να βλέπετε προϊόντα, αλλά και να τα μυρίζετε. Η εταιρεία πιστεύει ότι το concept θα χρησιμοποιηθεί για να επιτρέψει στους πελάτες να έχουν μια πιο ρεαλιστική εικονική εμπειρία αγορών.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.