Οι 20 πιο αγαπημένες μάρκες της Gen Z

Το Google έχει τεράστια επιτυχία στη Gen Z. Σε μια νέα δημοσκόπηση, όσοι γεννήθηκαν μεταξύ 1995 και 2015 το κατέταξαν ως το πιο αγαπημένο σήμα της γενιάς τους.

Η Morning Consult Brand Intelligence, μια ερευνητική εταιρεία τεχνολογιών, ανακοίνωσε ποιες εταιρείες προτιμά η Gen Z. Κατά το επόμενο έτος εκτιμάται ότι θα ξεπεράσουν τους millennials ως η πολυπληθέστερη γενιά. Η ομάδα διαπίστωσε ότι η Gen Z προτιμάει ιδιαίτερα τις μάρκες τεχνολογίας, ψυχαγωγίας και τροφίμων, οι οποίες ξεπέρασαν τις άλλες κατηγορίες.

Μετά από την Google, οι πιο δημοφιλείς εταιρείες ήταν οι Netflix, YouTube, Amazon και Oreo. Αρκετοί λιανοπωλητές έφτασαν επίσης στο top 10, όπως η Walmart και η Target. Και ενώ η Chick-Fil-A έχει κερδίσει μερικούς αμφιλεγόμενους τίτλους, έφτασε στο Νο 11.

Εδώ είναι τα κορυφαία 20 εμπορικά σήματα:

Google

Netflix

YouTube

Amazon

Oreo

PlayStation

Walmart

Target

Doritos

Nintendo

Chick-fil-A

Nike

Marvel Studios

Spotify

Instagram

Pizza Hutt

Sprite

Dunkin’ Donuts

Dollar Tree

Skittles

Τα αποτελέσματα βασίστηκαν σε δύο ξεχωριστά μπλοκ έρευνας που πραγματοποιήθηκαν στο διαδίκτυο. Το πρώτο ήταν μεταξύ 425 και 1.435 Αμερικανών ηλικίας 18-21 ετών που βαθμολόγησαν συνολικά τις μάρκες. Το δεύτερο, το οποίο εμβάθυνε σε δημογραφικά στοιχεία, κάλυψε έρευνες 169 και 1.220 Αμερικανών.

Άλλα σημαντικά σημεία περιλαμβάνουν:

1. Στην κατηγορία των πιο αγαπημένων από τις γυναίκες βρίσκουμε τις εταιρείες Bath & Body Works (No.4), Walt Disney (No.9) και Dove (Νο. 13).
2. Οι νέοι άνδρες έχουν αδυναμία στις εταιρείες Playstation (No. 4), Doritos (Νο. 7) και Marvel Studios (Νο. 9).
3. Στην κατηγορία των πιο αγαπημένων ανά ιδεολογία, το Chick-fil-A κατέλαβε το Νο 3 στους συντηρητικούς, ενώ η Pixar ήρθε στο Νο. 10 στους φιλελεύθερους.
4. Οι αστικές κοινότητες κατέταξαν τη Nike ως την πέμπτη αγαπημένη μάρκα. Στις προαστιακές κοινότητες, αυτός ο αριθμός κατάταξης ανήκει στη Nintendo.