25 Απρ 2024
READING

Η Pret a Manger εξαγοράζει την Eat σε μια vegan συμφωνία

2 MIN READ

Η Pret a Manger εξαγοράζει την Eat σε μια vegan συμφωνία

Η Pret  a Manger  εξαγοράζει την Eat σε μια vegan συμφωνία

Η Pret  a Manger αγοράζει την αλυσίδα τροφίμων Eat σε αυτό που ο διευθύνων σύμβουλός της αποκαλεί μια προσπάθεια να “ενδυναμώσουν” την Veggie Pret αλυσίδα της. Ο Clive Schlee δήλωσε ότι ο σκοπός της συμφωνίας ήταν να ανταποκριθεί στη ζήτηση από χορτοφάγους και vegan πελάτες.

Η Pret  a Manger, η οποία διαθέτει 400 καταστήματα στο Ηνωμένο Βασίλειο, έχει τέσσερα Veggie Pret  και έχει ως στόχο να μετατρέψει όσο το δυνατόν περισσότερα από τα 90 καταστήματα της Eat στο νέο εμπορικό σήμα. Οι δύο εταιρείες είναι ιδιοκτησία ιδιωτικών κεφαλαίων και δεν αποκαλύφθηκε καμία τιμή.

Το πρώτο Veggie Pret άνοιξε το Σεπτέμβριο του 2016 ως ένα pop-up μαγαζί στο Soho του Λονδίνου, αλλά κατέληξε να γίνει μόνιμο. Ο κ. Schlee έγραψε αργότερα σε ένα blog ότι το Veggie Pret άνοιξε ως ένα “πείραμα, που ποτέ δεν φανταζόμασταν ότι θα σταθεί για περισσότερο από ένα μήνα”.

Το πρώτο εκτός Λονδίνου άνοιξε στο Μάντσεστερ το περασμένο έτος. Η επέκτασή του έρχεται σε μια εποχή που τα φυτικά τρόφιμα αυξάνονται σε δημοτικότητα. Η απόκτηση της Eat είναι μια θαυμάσια ευκαιρία να επενδύσουμε στην ανάπτυξη της Veggie Pret με σημαντικές πηγές πίσω του”, δήλωσε.

Οι μετοχές της αμερικανικής εταιρείας Beyond Meat σημείωσαν άνοδο κατά το ντεμπούτο τους στο Χρηματιστήριο αυτόν τον μήνα. Η Pret δήλωσε ότι θα ειδοποιήσει το Competition and Markets Authority για τη συμφωνία. Η Pret a Manger πωλήθηκε από την Bridgepoint στην JAB Holdings που εδρεύει στο Λουξεμβούργο πέρυσι. Ως αποτέλεσμα, όλοι οι 12.000 υπάλληλοι του προσωπικού έλαβαν μπόνους £ 1.000. Η Eat  που βρισκόταν σε καθοδική πορεία, ήταν ιδιοκτησία της Horizon Capital και δεν είναι ακόμη σαφές ποιες είναι οι συνέπειες για το προσωπικό της.

Πέρυσι, η Pret a Manger δήλωσε ότι στο εξής θα αναγράφει όλα τα συστατικά, συμπεριλαμβανομένων των αλλεργιογόνων, στις ετικέτες των φρέσκων προϊόντων της, μετά το θάνατο ενός έφηβου που έπαθε αλλεργική αντίδραση αφότου έφαγε ένα σάντουιτς. Η Natasha Ednan-Laperouse, 15 ετών, έπαθε καρδιακή ανακοπή σε μια πτήση, αφού αγόρασε ένα σάντουιτς στο αεροδρόμιο Heathrow το 2016.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.