25 Απρ 2024
READING

Οι πιο δημιουργικοί άνθρωποι του 2019

5 MIN READ

Οι πιο δημιουργικοί άνθρωποι του 2019

Οι πιο δημιουργικοί άνθρωποι του 2019

Καθένας από τους 10 οραματιστές ηγέτες για τους οποίους θα διαβάσετε εδώ έχει πετύχει κάτι το τελευταίο έτος που έχει μεταφέρει ολόκληρη τη βιομηχανία πιο μπροστά με ξεχωριστό τρόπο.

1. Tamer Hassan, Συνιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος, White Ops
Γιατί οδήγησε το FBI στην εξιχνίαση των μεγαλύτερων απατών διαφημίσεων

Αυτό δεν ήταν συνηθισμένο κακόβουλο λογισμικό. Μια μέρα του Φεβρουαρίου του 2017, ο Tamer Hassan είχε να κάνει με το τυπικό έργο του να παρακολουθεί το λογισμικό διαφήμισης-πώλησης-αγοράς για πιθανά ζητήματα ασφαλείας, όταν παρατήρησε κάτι παράξενο. Ο Hassan, ο συνιδρυτής και στη συνέχεια ο CTO της ανίχνευσης και πρόληψης της απάτης στη διαφήμιση για την εταιρεία White Ops, παρατήρησε ένα μικρό κακόβουλο λογισμικό και συνειδητοποίησε ότι ξαφνικά αυτό μεταμορφώθηκε σε Λερναία Ύδρα που απλά δεν γινόταν να πεθάνει.

2-4. Carli Lloyd, Alex Morgan, Megan Rapinoe, U.S. Soccer Women’s National Team
Γιατί έκαναν ένα μεγάλο βήμα που επηρεάζει όλες τις γυναίκες αθλήτριες

Οι υπαρχηγοί της ομάδας ποδοσφαίρου των ΗΠΑ, Carli Lloyd, Alex Morgan και Megan Rapinoe παίζουν με τους ίδιους κανόνες, την ίδια μπάλα, στο ίδιο γήπεδο με τους άντρες ομόλογούς τους. Παρόλα αυτά, έβγαλαν συνολικά $ 1.725.000 με την νίκη του Παγκόσμιου Κύπελλου Γυναικών το 2015, ενώ η Εθνική Ομάδα Ανδρών των ΗΠΑ κέρδισε περισσότερο από τα διπλάσια ενώ αποκλείστηκε στους 16 των ανδρών του 2014. «Με τσάντισε πολύ αυτό», λέει η Rapinoe για την ανισότητα του πράγματος “αλλά με κινητοποίησε κιόλας”. Με το Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών του 2019 να ξεκινά αυτό το μήνα, η ομάδα των γυναικών παίρνει θέση, μηνύοντας τον εργοδότη τους, την Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου των ΗΠΑ, για φυλετικές διακρίσεις. “Αν δεν το κάνουμε αυτό τώρα, δεν θα πιέσουμε τις καταστάσεις”, λέει η Lloyd, η οποία σημείωσε το πρώτο διεθνές γκολ της το 2006. Η μήνυση αφορά τους μισθούς και τις συνθήκες εργασίας και επιδιώκει να αποδείξει πώς οι επενδύσεις σε τομείς όπως το marketing και η στελέχωση προσωπικού επηρεάζουν την προσέλευση κόσμου και την τηλεθέαση – η οποία, με τη σειρά της, επηρεάζει την αμοιβή.

5. Lisa Jackson, αντιπρόεδρος περιβάλλοντος, πολιτικής και κοινωνικών πρωτοβουλιών, Apple
Γιατί “φύτεψε τον σπόρο” στην Apple

Λίγους μήνες μετά την ανακοίνωση της Apple ότι πέρσι λειτουργούσε με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας – ένα σημαντικό ορόσημο για την εταιρεία – έγινε μια πιο ασυνήθιστη ανακοίνωση, ειδικά για έναν τεχνολογικό κολοσσό: Επενδύθηκε σε ένα μαγκρόβιο δάσος 27.000 στρεμμάτων στην Κολομβία . Η Lisa Jackson, πρώην επικεφαλής της Υπηρεσίας Προστασίας του Περιβάλλοντος, έχει περάσει τα τελευταία έξι χρόνια βοηθώντας την Apple να βρει αποτελεσματικούς τρόπους για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής.

6. Roberto Orosei, επιστήμονας, Πανεπιστήμιο της Μπολόνια
Γιατί ανακάλυψε νερό στον Άρη

Ο Roberto Orosei γνώριζε ήδη από το 2008 ότι είχε βρει κάτι συναρπαστικό αναπηδώντας στην επιφάνεια του Άρη: φωτεινές “αντανακλάσεις” στο ραντάρ, που εκτείνονταν περίπου 12 μίλια σε μήκος, περίπου ένα μίλι κάτω από την νότια πολική περιοχή του πλανήτη. Η πιο εύλογη εξήγηση ήταν μια υπόγεια λίμνη κάποιου είδους, ένα πιθανό λιμάνι για εξωγήινη ζωή. Αλλά ο Orosei ήθελε να σιγουρευτεί, κάτι που του πήρε σχεδόν μια δεκαετία.

7. Seth Meyers, παρουσιαστής, Late night with Seth Meyers
Για την απόδοση αιχμηρής κωμωδία ταχύτερα από τις ειδήσεις

Πέντε ώρες πριν από την εκπομπή μία πρόσφατη Πέμπτη, τα γραφεία του όγδοου ορόφου στο 30 Rockefeller Center είναι μια κυψέλη δραστηριότητας. Στο χώρο που οι περισσότεροι από τους 16 συγγραφείς του Late Night NBC με τον Seth Meyers μοιράζονται, αστειεύονται για μια γυναίκα που συνελήφθη γιατί έδινε μπισκότα μαριχουάνας κατά την παρέλαση της Ημέρας του Αγίου Πατρικίου και μια διπλή μήνυση για σεξουαλική παρενόχληση στις δημόσιες συγκοινωνίες της Νέας Υόρκης, πληκτρολογώντας ασταμάτητα στα iMac. Κάτω από την αίθουσα, στο γωνιακό του γραφείο, ο Seth Meyers διαβάζει ένα κομμάτι, κάνοντας μικρές προσαρμογές. Για τους οπαδούς της βραδινής τηλεοπτικής μυθοπλασίας, συνηθισμένοι σε ιστορίες βάρβαρων προγραμματισμών παραγωγής και ορμητικών αλλαγών στη διάθεση των παρουσιαστών, όλα αυτά θα μπορούσαν να φαντάζουν βαρετά. “Νομίζω ότι ο ρυθμός του SNL και αυτό που καταφέρνει το προσωπικό είναι πολύ σημαντικό για αυτή την εκπομπή”, λέει ο Meyers, ο οποίος έφτασε να παρουσιάζει την εκπομπή μετά από οκτώ χρόνια ως επικεφαλής συγγραφέας του SNL. “Αυτό που κάνουμε εδώ δεν χρειάζεται να έχει τέτοιο ρυθμό. Η συνειδητοποίηση ήταν πραγματικά μεγάλη για εμάς. “

8. Liz O’Neill, Εκτελεστική Αντιπρόεδρος Προϊόντος, Καινοτομίας και Εφοδιαστικής Αλυσίδας, Levi Strauss & Co.
Γιατί επανακατασκεύασε το denim

“Η ταχύτητα στην αγορά και η βιωσιμότητα είναι δύο από τις μεγαλύτερες προκλήσεις στον κλάδο της ένδυσης”, λέει η Liz O’Neill, η οποία επιβλέπει την αλυσίδα εφοδιασμού της Levi’s τα τελευταία πέντε χρόνια. Συχνά, οι εταιρείες καταλήγουν να θυσιάζουν τη βιωσιμότητα για την ταχύτητα με την υπερπαραγωγή ενδυμάτων. Αλλά η O’Neill αντιμετώπισε και τα δύο θέματα πέρυσι με την έναρξη του έργου F.L.X. (aka future-led execution), το οποίο χρησιμοποιεί ψηφιακά πρωτότυπα και λέιζερ για να αυτοματοποιήσει τη διαδικασία φινιρίσματος των τζιν (καθιστώντας τα φθαρμένα ή ξεθωριασμένα).

9. Ivy Ross, VP και επικεφαλής του σχεδιασμού για προϊόντα υλικού, Google
Γιατί κατέστησε το υλικό του Google λαχταριστό

Ως επικεφαλής της ομάδας σχεδιασμού υλικού της Google, η Ivy Ross κατατρώγεται από μία μόνο ερώτηση: “Όταν κρατάτε το Google στα χέρια σας, πώς φαίνεται και πώς σας κάνει να νιώθετε;” Σε όλα, από τα ακουστικά VR Daydream έως το Home Speaker της Google, η πρώην σχεδιάστρια κοσμημάτων έχει πρωτοπορήσει στη μαλακή, στρογγυλή, συχνά καλυπτόμενη από ύφασμα αισθητική που είναι τώρα αναγνωρίσιμη ως αναγνωριστικό του Google.

10. Sara Menker, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος, Gro Intelligence
Για τη συλλογή γεωργικών δεδομένων

Κατά το κλείσιμο της ομοσπονδιακής κυβέρνησης στις αρχές του 2019, η USDA ανακοίνωσε ότι θα καθυστερήσει τη μηνιαία έκθεσή της για την προσφορά, τη ζήτηση και το εμπόριο για τους καλλιεργητές. Το αποτέλεσμα θα προκαλούσε χάος στους αγρότες, τους επενδυτές και τους παραγωγούς τροφίμων, οπότε η Sara Menker, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Gro Intelligence, δημοσίευσε τις προβλέψεις της εταιρείας για 35 καλλιέργειες (ποσοστό μεγαλύτερο από το 90% αυτού αντιστοιχεί σε αυτό που ανακοίνωσε αργότερα η κυβέρνηση).

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.