25 Απρ 2024
READING

Η Urban Outfitters ανακοινώνει τη νέα υπηρεσία ενοικίασης ενδυμάτων

3 MIN READ

Η Urban Outfitters ανακοινώνει τη νέα υπηρεσία ενοικίασης ενδυμάτων

Η Urban Outfitters ανακοινώνει τη νέα υπηρεσία ενοικίασης ενδυμάτων

Μαζί με τις πωλήσεις ρεκόρ για το πρώτο τρίμηνο, η Urban Outfitters ανακοίνωσε ότι τώρα ξεκινά ένα πρόγραμμα ενοικίασης που ονομάζεται Nuuly, όπου οι πελάτες μπορούν να δανειστούν έξι είδη ένδυσης ανά μήνα προς $ 88.

Με τη χρήση του μοντέλου μίσθωσης που ήδη χρησιμοποιείται από μάρκες όπως το Rent the Runway, η Nuuly θα λειτουργήσει ως ξεχωριστή μάρκα από τον David Hayne, τον γιο του συνιδρυτή και διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας, που σήμερα υπηρετεί ως chief digital officer της Urban Outfitter.

Τα αντικείμενα που είναι διαθέσιμα για ενοικίαση περιλαμβάνουν τα signature και vintage προϊόντα, καθώς και είδη από ετικέτες τρίτων κατασκευαστών όπως οι Reebok, Gal Meets Glam και Fila. Οι αγοραστές επιλέγουν τα έξι προιόντα που τους αποστέλλονται με προπληρωμένο τέλος και επαναχρησιμοποιήσιμη τσάντα. Τα επιστραφέντα στοιχεία στη συνέχεια πλένονται και αποστέλλονται σε άλλο πελάτη.

Ο Hayne είπε στη The Wall Street Journal: “Σίγουρα δεν περιμένουμε ότι οι πελάτες πρόκειται να σταματήσουν να ψωνίζουν. Οι αγορές έχουν νόημα για πράγματα που ξέρετε ότι πρόκειται να χρησιμοποιήσετε συχνά. Η ενοικίαση έχει νόημα για πράγματα με τα οποία θα θέλατε να πειραματιστείτε». Στην ίδια έκθεση, ο Hayne εξήγησε ότι έως τώρα, το πρόγραμμα αναμένεται να παράγει έσοδα ύψους 50 εκατομμυρίων δολαρίων κατά το πρώτο έτος.

Η ανακοίνωση αυτή έρχεται παράλληλα με την αναφορά της εταιρείας για πωλήσεις του πρώτου τριμήνου συνολικού ύψους 864 εκατ. δολαρίων και καθαρής κερδοφορίας 32,6 εκατ. δολαρίων, οι οποίες προήλθαν από προβλέψεις των αναλυτών. Η μετοχή της εταιρείας, ωστόσο, δεν έχει αποδώσει αρκετά καλά. Οι μετοχές της Urban Outfitters μειώθηκαν κατά 19% από τις αρχές του 2019. Η εισαγωγή αυτού του νέου προγράμματος μπορεί να είναι μια προσπάθεια που να συμβάλει στην ενίσχυση της απόδοσης της μετοχής στα υπόλοιπα τρίμηνα του 2019.

Η Urban Outfitters δεν είναι η μόνη μάρκα που εξερευνά το μοντέλο ενοικίασης ενδυμάτων, ωστόσο. Η American Eagle είναι ήδη σε πειράματα με το δικό της πρόγραμμα Style Drop που ξεκίνησε στις αρχές του 2019. Μέσω αυτού του προγράμματος συμμετοχής, οι πελάτες μπορούν να νοικιάσουν τρία είδη κάθε φορά για $ 49,95 το μήνα.

“Είμαστε ενθουσιασμένοι με την ανταπόκριση από την έναρξη του American Eagle Style Drop”, δήλωσε ο Chad Kessler, παγκόσμιος πρόεδρος της American Eagle. “Με στόχο την επέκταση της αναγνωρισιμότητας της επωνυμίας, το Style Drop είναι ένας καινοτόμος τρόπος για να παρουσιάσουμε το δικό μας προϊόν και να τονίσουμε τις εποχιακές συλλογές μας”.

Η τάση προς το νέο μοντέλο μίσθωσης ενδυμάτων μπορεί να υποδηλώνει ότι η ζήτηση για ταχεία μόδα μειώνεται καθώς οι καταναλωτές αναζητούν πιο βιώσιμες προσεγγίσεις στις αγορές ειδών ένδυσης. Σε μια προσπάθεια πρόβλεψης της μεταβολής της συμπεριφοράς των καταναλωτών, τα προγράμματα αυτά βοηθούν τους μεγάλους retailers να “τεστάρουν τα νερά” με μια νέα ροή εσόδων και έναν νέο τρόπο οικοδόμησης μακροπρόθεσμης πίστης στους πελάτες.

Τα στοιχεία από την Allied Market Research δείχνουν ότι η παγκόσμια αγορά ενοικίασης ενδυμάτων σε παγκόσμιο επίπεδο θα υπερβεί τα 1,85 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το 2023. Η έκθεση έδειξε ότι η Βόρεια Αμερική αναμένεται να είναι ο μεγαλύτερος συμμετέχων στο κίνημα ενοικίασης ενδυμάτων καθώς οι αμερικανικοί καταναλωτές στηρίζονται στις συνειδητές αγορές και στην ιδέα της πρόσβασης στην ιδιοκτησία.

Ένας αναλυτής επανέλαβε αυτήν την ιδέα, εξηγώντας ότι τα προγράμματα ενοικίασης εκμεταλλεύονται το γεγονός ότι περισσότεροι καταναλωτές αναζητούν βιώσιμες επιλογές μόδας αυτή τη στιγμή.

“Νομίζω ότι το να υπάρχει μια υπηρεσία ενοικίασης που εξυπηρετεί τις γενικές προτιμήσεις της μόδας είναι μια μεγάλη προσθήκη στην ομπρέλα της Urban Outfitters”, δήλωσε ο Nicole Leinbach Reyhle από την RetailMinded.com. “Πιστεύω ότι αυτή η κίνηση θα είναι πολύ επιτυχημένη και ότι υπάρχει περιθώριο για το Nuuly να υπερέχει σε αυτόν τον όλο και πιο δημοφιλή χώρο της λιανικής αγοράς.”

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.