25 Απρ 2024
READING

Η Burger King επικεντρώνεται στις μακροπρόθεσμες ευκαιρίες ανάπτυξης στην Κίνα

3 MIN READ

Η Burger King επικεντρώνεται στις μακροπρόθεσμες ευκαιρίες ανάπτυξης στην Κίνα

Η Burger King επικεντρώνεται στις μακροπρόθεσμες ευκαιρίες ανάπτυξης στην Κίνα

Καθώς η οικονομία της Κίνας επιβραδύνεται εν μέσω εντάσεων με τους εμπορικούς εταίρους, ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Burger King, Jose Cil, δήλωσε ότι η εταιρεία έχει μια μακροπρόθεσμη προοπτική για την ανάπτυξη των εμπορικών της σημάτων στη χώρα.



“Η άποψή μας είναι ότι θέλουμε να είμαστε εκεί, και θα είμαστε εκεί για μεγάλο χρονικό διάστημα. Είναι μια καταπληκτική αγορά κατανάλωσης, που αυξάνεται τρομερά », δήλωσε ο Cil σε συνέντευξή του.

Η μητρική εταιρεία του Burger King, του Tim Hortons και του Popeyes Louisiana Kitchen δήλωσε ότι σχεδιάζει να ξεπεράσει τα 40.000 καταστήματα τα επόμενα 8 με 10 χρόνια. Η επέκταση αναμένεται να καταστήσει την Restaurant Brands μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες εστιατορίων στον κόσμο.

Η όρεξη των κινέζων καταναλωτών για burgers, καφέ και τηγανητό κοτόπουλο καθιστούν τη χώρα μια ελκυστική αγορά για την εταιρεία που εδρεύει στο Τορόντο, ιδίως καθώς η αύξηση των πωλήσεών της σε άλλες αγορές μειώνεται.

Ωστόσο, η κινεζική οικονομία επιβραδύνεται και οι κλιμάκωση του εμπορικού πολέμου μεταξύ Κίνας και Ηνωμένων Πολιτειών θα μπορούσαν να επιφέρουν χειρότερη επιβράδυνση από ό, τι αναμενόταν.

Πριν από τις τελευταίες εξελίξεις του εμπορικού πολέμου, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο προέβλεψε ότι το ΑΕΠ της Κίνας θα αυξηθεί κατά 6,3% φέτος, γεγονός που θα σηματοδοτήσει τη χειρότερη επίδοση σε 29 χρόνια.

“Η άποψή μας για την Κίνα – είναι παρόμοια άποψη και για άλλες αγορές – είναι ότι με την πάροδο του χρόνου τα πράγματα θα έχουν διακυμάνσεις, οι οικονομίες διακυμανθούν, το κόστος των εμπορευμάτων, το κόστος εργασίας, ακόμη και οι διοικήσεις θα αλλάξουν από καιρό σε καιρό”.

Η Tim Hortons σχεδιάζει να ανοίξει 1.500 καταστήματα σε ολόκληρη τη χώρα την επόμενη δεκαετία, καθώς η ανάπτυξη στην καναδική εγχώρια αγορά επιβραδύνεται. Αυτή τη στιγμή διαθέτει 4 καταστήματα στην Κίνα.

Το Burger King έχει ήδη ένα μεγάλο αποτύπωμα στη χώρα, με περισσότερες από 1.000 καταστήματα στην Κίνα. Μόνο το 2018, πρόσθεσε περίπου 140 νέα καταστήματα εκεί.



Άλλες εταιρείες βλέπουν παρόμοιες μακροπρόθεσμες ευκαιρίες. Η Yum China, η κινεζική spinoff της Yum Brands, επιταχύνει την επέκταση της KFC. Ο ανταγωνιστής της Popeyes, άνοιξε το πρώτο του κατάστημα στη χώρα πριν από περισσότερες από τρεις δεκαετίες και πρόσθεσε 191 νέα καταστήματα κατά το πρώτο τρίμηνο.

Η Starbucks, η οποία άνοιξε το πρώτο της κατάστημα στην Κίνα πριν από 20 χρόνια, σχεδιάζει να ανοίξει σχεδόν 600 εκεί κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2019 ως μέρος του σχεδίου της να παραμείνει η μεγαλύτερη αλυσίδα καφέ στη χώρα.

Η Luckin Coffee της Κίνας, που έκανε δημόσιο ντεμπούτο στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης πριν λίγο καιρό, προσπαθεί να νικήσει τα Starbucks με εκπτώσεις και καταστήματα που δημιουργήθηκαν με στόχο την ευκολία.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.