08 Μάι 2024
READING

Μελέτη αναφέρει ότι το Whole Foods είναι το πιο ακριβό super market από όλα

2 MIN READ

Μελέτη αναφέρει ότι το Whole Foods είναι το πιο ακριβό super market από όλα

Μελέτη αναφέρει ότι το Whole Foods είναι το πιο ακριβό super market από όλα

Whole Paycheck (ολόκληρος μισθός) λοιπόν! Παρά τη διαφήμιση του Amazon.com για την προώθηση των μειωμένων τιμών του Whole Foods, η αλυσίδα παραμένει η ακριβότερη στον πλανήτη, σύμφωνα με νέα μελέτη της Bank of America Merrill Lynch (BOA).

Η μελέτη, η οποία περιελάμβανε τον γύρο περικοπών τιμών που ανακοινώθηκε στις 3 Απριλίου που ο retailer ισχυριζόταν ότι περιελάμβανε μεγαλύτερες εκπτώσεις και θα διπλασίαζε τον αριθμό των αποκλειστικών προσφορών για μέλη της Prime, δεν φαίνεται να έχει μετακινήσει τη βελόνα στην ανταγωνιστικότητα των τιμών της αλυσίδας σε σχέση με άλλα είδη παντοπωλείου .

Η έρευνα της BOA περιελάμβανε 10 μελέτες τιμολόγησης σε οκτώ διαφορετικές μητροπολιτικές περιοχές της χώρας κατά το παρελθόν έτος. Οι τελευταίες από αυτές έλαβαν χώρα αφού η Whole Foods ανακοίνωσε τις τελευταίες περικοπές τιμών.



“Στη Φιλαδέλφεια, το καλάθι του Whole Foods εξακολουθεί να κοστολογείται +39% επιπλέον της Walmart (τον retailer με τις χαμηλότερες συνολικές μέσες τιμές).

Τα φρέσκα προϊόντα είναι ακόμα ακριβότερα κατά +25 τοις εκατό έναντι της Walmart και τα center-of-store προϊόντα, +58 τοις εκατό έναντι της Walmart », δήλωσε ο Robert Ohmes, αναλυτής της BOA στο CNBC.

Η υπεροχή του Whole Foods έναντι της Walmart ήταν στην πραγματικότητα μία ποσοστιαία μονάδα υψηλότερη από τις τιμές των ερευνών της BOA κατά τα τελευταία τρία με τέσσερα χρόνια.

Αν και η σύγκριση των τιμών των Whole Foods με τις τιμές της Walmart μπορεί να φανεί άδικη, θεωρήστε ότι η Sprouts Farmers Market, ένας αυξανόμενος ανταγωνιστής σε μια παρόμοια εξειδίκευση με την Whole Foods, είχε μια μέση επιπλέον τιμή 8% μικρότερη σε σχέση με τις τιμές της Walmart.

Οι περισσότερες από τις περικοπές των τιμών από την Whole Foods ήταν στα φρέσκα προϊόντα παραγωγής, σύμφωνα με την έρευνα, με λιγότερες προσφορές να βρίσκονται σε άλλες κατηγορίες προιόντων των καταστημάτων της.

Η έρευνα της BOA υποστηρίζει τα ευρήματα άλλων, σύμφωνα με τα οποία η συσχέτιση των περικοπών των τιμών στο Whole Foods δεν συνέβαλε σε μεγάλες οικονομίες για τους πελάτες της αλυσίδας.

Το περασμένο φθινόπωρο, μια μελέτη του Gordon Haskett για το καλάθι των 108 ειδών που πωλούνταν από το Whole Foods διαπίστωσε ότι οι τιμές στην αλυσίδα ήταν μόλις 0,8% χαμηλότερες ένα χρόνο μετά την εξαγορά του από την Amazon.

Τα Prime μέλη, τα οποία έπρεπε να επωφεληθούν περισσότερο από την ιδιοκτησία του Amazon, εξοικονόμησαν μόνο ένα επιπλέον $ 1,54 σε ένα καλάθι αγορών πάνω από $ 400 σε σύγκριση με μη μέλη.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.