26 Απρ 2024
READING

Η Burger King θέτει στόχο τα 40.000 καταστήματα μέσα στα επόμενα 10 χρόνια

3 MIN READ

Η Burger King θέτει στόχο τα 40.000 καταστήματα μέσα στα επόμενα 10 χρόνια

Η Burger King θέτει στόχο τα 40.000 καταστήματα μέσα στα επόμενα 10 χρόνια

Τα επόμενα οκτώ έως δέκα χρόνια, η αλυσίδα εστιατορίων Brands International σχεδιάζει να ξεπεράσει τα 40.000 καταστήματα παγκοσμίως, αυξάνοντας το δίκτυο κατά 55% σε μια κίνηση για να γίνει μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες εστιατορίων στον κόσμο.

Η μητρική εταιρεία του Burger King, του Popeyes Louisiana Kitchen και του Tim Hortons είχε 25,809 καταστήματα ανοιχτά από τις 31 Μαρτίου. Η McDonald’s κατέχει σχεδόν 40.000 καταστήματα, με 37.971 ανοιχτά στο τέλος του πρώτου τριμήνου. Το Yum Brands πλησιάζει τα 50.000 καταστήματα με την παγκόσμια επέκταση του Taco Bell, του KFC και της Pizza Hut.

Η Restaurant Brands με έδρα το Τορόντο άνοιξε 1.300 σημεία πέρυσι, με ισοδύναμο ενός νέου καταστήματος κάθε επτά ώρες. Περισσότερα από 900 από αυτά τα ανοίγματα ήταν νέες διεθνείς τοποθεσίες Burger King. 260 ήταν στην Κίνα και τη Ρωσία.



Για να επιτύχει το στόχο της για 40.000 καταστήματα την επόμενη δεκαετία, θα χρειαστεί να προσθέτει περίπου 1.400 καταστήματα ετησίως, δήλωσε ο επικεφαλής της επιχείρησης Josh Kobza.

“Η RBI είναι μια εταιρεία με θεμελιώδη ανάπτυξη, με τρία καταπληκτικά εικονικά εμπορικά σήματα που πιστεύουμε ότι έχουν ένα πολύ μεγάλο δρόμο ανάπτυξης – τόσο στο εσωτερικό όσο και σε όλο τον κόσμο”, δήλωσε ο CEO, Jose Cil την Τετάρτη.



Η Restaurant Brands δημιουργήθηκε πριν από πέντε χρόνια από τον βραζιλιάνικο επενδυτικό όμιλο 3G Capital, γνωστό και για τη δημιουργία της Kraft Heinz και της Anheuser-Busch InBev.

Η 3G Capital κατέχει μερίδιο 41% ​​στην εταιρεία. Η ομάδα είναι γνωστή για την εστίαση στη μείωση του κόστους, αλλά η Restaurant Brands έχει το πρόσθετο πλεονέκτημα να είναι σε θέση να έχει franchise τα καταστήματά της, επιτρέποντάς της να επεκτείνει το παγκόσμιο αποτύπωμα γρήγορα, ενώ είναι οικονομικά αποδοτικό.

Από την αρχή του έτους, η μετοχή της εταιρείας έχει κερδίσει σχεδόν 27%, ωθώντας την αξία της στην αγορά σε περισσότερα από 30 δισεκατομμύρια δολάρια. Σε αυτό το επίπεδο, η αξία της εταιρείας είναι περίπου ίση με την Yum Brands, αλλά εξακολουθεί να είναι ένα κλάσμα της χρηματιστηριακής αξίας της McDonald’s, ύψους 152,6 δισ. δολαρίων.

Δεν είναι σαφές εάν τα 14.200 επιπλέον καταστήματα θα μοιραστούν εξίσου στα τρία εμπορικά σήματα. Με 17.823 καταστήματα στο τέλος Μαρτίου, η Burger King έχει πάνω από το τριπλάσιο αριθμό καταστημάτων από τη Tim Hortons, τη δεύτερη μεγαλύτερη αλυσίδα της εταιρείας. Το Popeyes, τον οποίο η RBI απέκτησε πριν από δύο χρόνια, είχε 3,120 καταστήματα στο τέλος του πρώτου τριμήνου.



Η Restaurant Brands είχε προηγουμένως ανακοινώσει σχέδια για επέκταση της Tim Hortons στην Κίνα. Η καναδική αλυσίδα καφέ αντιπροσώπευε σχεδόν το 60% των εσόδων του πρώτου τριμήνου, αλλά η ανάπτυξη στην εγχώρια αγορά της επιβραδύνεται.

Θα μπει στη μάχη με την Starbucks και την – προσεχώς στο Χρηματιστήριο – κινεζική αλυσίδα Luckin Coffee, για να κερδίσει τους πελάτες της στην ταχέως αναπτυσσόμενη κινεζική αγορά καφέ. Η Tim Hortons σχεδιάζει να ανοίξει 1.500 θέσεις σε ολόκληρη τη χώρα την επόμενη δεκαετία.

Οι πωλήσεις ιδίων καταστημάτων της Tim Hortons υποχώρησαν το πρώτο τρίμηνο. Σε σύγκριση, οι πωλήσεις ίδιων καταστημάτων της Burger King αυξάνονται κατά 2,2% και 0,6% του Popeyes δείχνουν ότι οι μάρκες εξακολουθούν να αυξάνονται.

Ωστόσο, η αύξηση των πωλήσεων των ίδιων καταστημάτων των δύο αλυσίδων έχει επιβραδυνθεί από το προηγούμενο έτος, γεγονός που θα μπορούσε να αποτελέσει πιθανή αιτία ανησυχίας.

Στις Η.Π.Α., άλλες αλυσίδες fast food έχουν επίσης δει την ανάπτυξη αργή καθώς οι προτιμήσεις των καταναλωτών αλλάζουν προς υγιεινότερες επιλογές.

Η διεθνής επέκταση αποτέλεσε επίσης μια πρόκληση για ορισμένους, λόγω των διαφορών στις περιφερειακές προτιμήσεις και της δυσκολίας μετάφρασης του εμπορικού σήματος σε μια νέα αγορά.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.