Η αγορά των wearables θα αυξηθεί κατά 15% ετησίως έως το 2023

Η παγκόσμια αγορά wearables προβλέπεται να αυξηθεί κατά 15% ετησίως έως το 2023, σύμφωνα με την έκθεση της ερευνητικής εταιρείας, Technavio.

Η ζήτηση για wearables θα αυξηθεί καθώς αυτά ενσωματώνουν προηγμένες τεχνολογίες, όπως η τεχνητή νοημοσύνη (AI), η εικονική πραγματικότητα (VR) και οι ανέπαφες πληρωμές, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Τα Smart bands, τα smart rings, τα smart watches και τα HMD, θα χρειαστούν εξαρτήματα χαμηλής κατανάλωσης όπως αισθητήρες, επεξεργαστές και μπαταρίες από προγραμματιστές υλικού.

Οι επεξεργαστές και οι μονάδες μέτρησης αδρανείας (IMU) που ανιχνεύουν την κίνηση θα χρειαστεί επίσης να χρησιμοποιήσουν λιγότερη ισχύ, ενώ παράλληλα θα βελτιώσουν την απόδοση των wearables, σύμφωνα με την Technavio.

Αντί να χρησιμοποιήσει τεχνολογία των smartphones συρρικνωμένη σε μικρότερες συσκευές όπως τα ρολόγια, η βιομηχανία των wearables θα χρειαστεί εξειδικευμένα εξαρτήματα τα οποία να συμβαδίζουν περισσότερο με τα πρότυπα χρήσης φορητών συσκευών, αναφέρει η έκθεση.

Η πρόβλεψη της Technavio για ετήσια αύξηση 15% για την αγορά των wearables αντικατοπτρίζει έναν βασικό τομέα εστίασης για τις εταιρείες τεχνολογίας που επεκτείνουν τη συνδεσιμότητα των καθημερινών συσκευών όπως τα ρολόγια, τα ακουστικά, τα fitness trackers και τα ρούχα.

Οι συσκευές που αναπτύσσονται ταχύτερα είναι τα smartwatch, τα οποία αποτελούν φωτεινό σημείο για εταιρείες όπως η Apple που αντιμετωπίζουν την επιβράδυνση ή τη στασιμότητα της ζήτησης για smartphones.



Οι παγκόσμιες αποστολές smartwatch αυξήθηκαν 48% το Α’ τρίμηνο του 2019 από το προηγούμενο έτος, χάρη σε μάρκες όπως η Apple, η Samsung, η Fitbit και η Huawei, σύμφωνα με ξεχωριστή μελέτη του ερευνητή Counterpoint.

Η αγορά smartwatches θα αυξήσει το μερίδιό της σε ολόκληρη την αγορά των φορητών συσκευών στο 47% έως το 2023 από 44% πέρυσι στην αυξανόμενη δημοτικότητα του Apple Watch και σε διάφορες εκδόσεις συσκευών που βασίζονται σε Android από διάφορους κατασκευαστές gadget, σύμφωνα με την International Data Corp.

Τα δημοφιλή AirPods της Apple εμπνέουν άλλες εταιρείες να δημιουργήσουν ασύρματες συσκευές ακρόασης που λειτουργούν σε εξάρτηση από ένα smartphone.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Amazon αναπτύσσει ακουστικά που λειτουργούν με την εικονική βοηθό της, Alexa, καθώς ο γίγαντας του ηλεκτρονικού εμπορίου επιδιώκει να επισκιάσει τα δημοφιλή AirPods της Apple στην αγορά φορητών συσκευών.

Επίσης, η Google και η Qualcomm ανέφεραν πρόσφατα ότι εργάζονται σε ένα SDK για την κατασκευή ακουστικών bluetooth που θα ενεργοποιούνται από το Google Assistant.



Οι κατασκευαστές συσκευών πώλησαν 12,5 εκατομμύρια ζεύγη ακουστικών στο τέταρτο τρίμηνο του 2018, σύμφωνα με στοιχεία της Counterpoint Research που ανέφερε το Bloomberg.

Η Samsung φέτος ξεκίνησε την πώληση των Galaxy Buds της που λειτουργούν σαν AirPods και σαν την προγραμματισμένη συσκευή του Amazon.

Η Google εισήγαγε τα Pixel Buds πέρυσι, ενώ η επιχείρηση Beats της Apple, η Jabra και η Sony προωθούν επίσης ασύρματα ακουστικά.