29 Απρ 2024
READING

Οι μεγαλύτερες εταιρείες ένδυσης του 2019: Η Dior παραμένει στην κορυφή

2 MIN READ

Οι μεγαλύτερες εταιρείες ένδυσης του 2019: Η Dior παραμένει στην κορυφή

Οι μεγαλύτερες εταιρείες ένδυσης του 2019: Η Dior παραμένει στην κορυφή

Ενώ η πολυτελής αυτοκρατορία μόδας του Christian Dior κράτησε εύκολα στη θέση της, καθώς η μεγαλύτερη εταιρεία στον κόσμο επικεντρώνεται στην ένδυση, τα παπούτσια και τα αξεσουάρ, αρκετοί λιανοπωλητές ενδυμάτων κάνουν άλματα πίσω της.

Η Lululemon μεταπήδησε 668 θέσεις, στο νούμερο 1480 της παγκόσμιας κατάταξης εταιρειών “Forbes Global 2000”, όπως μετράται από ένα σύνθετο αποτέλεσμα εσόδων, κερδών, περιουσιακών στοιχείων και αγοραίας αξίας.

Η εταιρεία αθλητικών ειδών ένδυσης, η οποία έκανε όνομα με την πώληση του γυναικείου παντελονιού γιόγκα των $ 100, επεκτείνει τη συλλογή της σε αντικείμενα όπως αποσμητικά, αθλητικά παπούτσια και ανδρικά ρούχα. Υπό τη διοίκηση του νέου CEO Calvin McDonald, τα έσοδα της Lululemon αυξήθηκαν κατά 24% στα 3,3 δισ. δολάρια το 2018.



Το Foot Locker, το οποίο άνοιξε το πρώτο του κατάστημα στην Καλιφόρνια το 1974, σημείωσε άνοδο 699 θέσεων, στο Νο. 1671. Ενώ η εταιρεία αθλητικών ειδών διατηρεί σημαντική παρουσία στα εμπορικά κέντρα, με περισσότερες από 3.200 θέσεις, έχει διπλασιάσει τις ψηφιακές δυνατότητές του.

Έχει επενδύσει σε πλήθος digital εταιρειών, συμπεριλαμβανομένης της επένδυσης 100 εκατομμυρίων δολαρίων στην GOAT, η οποία λειτουργεί μια ηλεκτρονική πλατφόρμα μεταπώλησης αθλητικών παπουτσιών.

Έχει επίσης επενδύσει εκατομμύρια σε startups, όπως το γυναικείο εμπορικό σήμα Carbon 38 και την εταιρία παιδικών ενδυμάτων Rockets of Awesome. Τα κέρδη σχεδόν διπλασιάστηκαν στα 541 εκατομμύρια δολάρια το 2018.

Ενώ οι εταιρείες όπως το Lululemon και το Foot Locker κερδίζουν έδαφος, δεν είναι ακριβώς κοντά στο να διώξουν τους γίγαντες της ένδυσης από το θρόνο τους.

Η Dior ανέβηκε επτά θέσεις στο Νο 143 στο συνολικό κατάλογο και σταθεροποίησε τη θέση της ως Νο.1 στη βιομηχανία ένδυσης. Οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά διψήφιο αριθμό σε 55 δισεκατομμύρια δολάρια το 2018.

Ο οίκος μόδας ωφελείται από το 41% ​​της μητρικής της εταιρείας LVMH, η οποία κατέχει 70 πολυτελείς μάρκες, όπως οι Louis Vuitton, Dom Pérignon και Sephora.



Η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία ένδυσης είναι η Nike. Η επιστροφή στην ανάπτυξη της εταιρείας και η διαφημιστική της καμπάνια με τον Colin Kaepernick συνέβαλαν στην τροφοδοσία της μετοχής, η οποίο έκλεισε με κέρδος 19% το 2018.

Τα τρία κορυφαία brands κλείνει η Inditex, ο γίγαντας από την Ισπανία που κατέχει τη Zara. Η εταιρεία ενδέχεται να μην αυξάνεται με το ρυθμό που συνήθιζε, αλλά οι πωλήσεις έφτασαν το 6% στα 31 δισεκατομμύρια δολάρια το 2018.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.