25 Απρ 2024
READING

Η Amazon ανοίγει σημεία pick-up μέσα σε ευρωπαϊκά καταστήματα

2 MIN READ

Η Amazon ανοίγει σημεία pick-up μέσα σε ευρωπαϊκά καταστήματα

Η Amazon ανοίγει σημεία pick-up μέσα σε ευρωπαϊκά καταστήματα

Καθώς το click & collect έχει γίνει αρκετά δημοφιλές για τους Ευρωπαίους, η Amazon ξεκινάει την υπηρεσία “Counter” ειδικά για την ευρωπαϊκή αγορά.

Η Amazon Counter φέρνει τα σημεία παραλαβής της Amazon στους φυσικούς λιανοπωλητές. Το έργο θα ξεκινήσει στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιταλία, αλλά η υπόλοιπη Ευρώπη είναι βέβαιο ότι θα ακολουθήσει.

Η Amazon θα ανοίξει σύντομα “πάγκους παραλαβής” σε περισσότερα από 500 καταστήματα της βρετανικής αλυσίδας Next. Μετά από αρκετές εβδομάδες δοκιμών στη Σκωτία, η ζήτηση για τη νέα υπηρεσία Amazon Counter φαίνεται να είναι αρκετά υψηλή ώστε το σύστημα να κυκλοφορήσει σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο.

Η Amazon έχει επίσης συμφωνήσει να ανοίξει επανδρωμένα σημεία παραλαβής με διάφορους λιανοπωλητές στην Ιταλία, όπως η αλυσίδα βιβλίου Giunti και η αλυσίδα σούπερ μάρκετ Fermopoint.



Το Counter είναι το επόμενο βήμα στα σχέδια του αμερικανικού διαδικτυακού εμπόρου να αποκτήσει όσο το δυνατόν περισσότερο έλεγχο κατά την επεξεργασία των πακέτων του Amazon.

Αρχικά, η Amazon Counter θα προσφέρει μόνο υπηρεσίες παραλαβής, αλλά με την πάροδο του χρόνου θα πρέπει να είναι δυνατή και η επιστροφή. Τα φυσικά σημεία παραλαβής έρχονται επίσης με μια νέα εφαρμογή, τόσο για τους καταναλωτές όσο και για τους συνεργάτες λιανικής πώλησης.

Όπως συμβαίνει στο παραδοσιακό click & collect, οι καταναλωτές θα ειδοποιούνται όταν φθάνει το πακέτο με τα προιόντα τους. Στη συνέχεια, θα έχουν δεκατέσσερις ημέρες να πάνε να το παραλάβουν.

“Υπάρχει μια ισχυρή παράδοση click & collect  τόσο στο Ηνωμένο Βασίλειο όσο και στην Ιταλία και το σχέδιο είναι να τρέξει το Counter σε όλη την Ευρώπη”, δήλωσε ο Patrick Supanc, διευθυντής Amazon για τα σημεία pickup.

Σήμερα, η Amazon έχει χιλιάδες μη επανδρωμένα σημεία παράδοσης σε φυσικούς λιανοπωλητές, συμπεριλαμβανομένου του Morrison στο Ηνωμένο Βασίλειο και του καζίνο στη Γαλλία, αλλά δεν λειτουργούν σωστά και οι πελάτες δεν μπορούν να πληρώσουν επιτόπου.

Για τους λιανοπωλητές που αποτελούν μέρος του προγράμματος, προσφέρει έναν άλλο τρόπο αύξησης της επισκεψιμότητας στα καταστήματα. “Σε ένα δύσκολο λιανικό περιβάλλον, ο στόχος μας είναι ότι η Amazon Counter θα συμβάλει στη συνεχή συνάφεια και ζωντάνια των καταστημάτων μας”, δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Next, Simon Wolfson. Σήμερα, οι υπάλληλοι της Next ξοδεύουν το 12% του χρόνου τους σε παραγγελίες ηλεκτρονικού εμπορίου.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.