25 Απρ 2024
READING

Κι άλλη Marvel, παρακαλώ! Η Disney βλέπει νέες ευκαιρίες στον ορίζοντα

4 MIN READ

Κι άλλη Marvel, παρακαλώ! Η Disney βλέπει νέες ευκαιρίες στον ορίζοντα

Κι άλλη Marvel, παρακαλώ! Η Disney βλέπει νέες ευκαιρίες στον ορίζοντα

Καθώς τα στελέχη της Disney τσουγκρίζουν τα ποτήρια τους γεμάτα σαμπάνια προς τιμής της επιτυχίας του Avengers: Endgame, το οποίο είναι η δεύτερη πιο επιτυχημένη ταινία όλων των εποχών και έχει πετύχει 2,3 δισεκατομμύρια δολάρια στο παγκόσμιο box office σε λιγότερο από δύο εβδομάδες, ήδη αναζητούν τον τρόπο με τον οποίο θα χρησιμοποιήσουν τη  Marvel για την επίτευξη περαιτέρω παγκόσμιας κυριαρχίας.

Κατά τη διάρκεια της αποκάλυψης των κερδών του δεύτερου τριμήνου της Disney  ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος Bob Iger σημείωσε διάφορους τρόπους με τους οποίους η Disney σχεδιάζει να εκτοξεύσει το εμπορικό σήμα Marvel στις διάφορες πλατφόρμες της ακόμη πιο βαθιά από ό, τι έχει ήδη κάνει, από τις εγκαταστάσεις του  θεματικού της πάρκου μέχρι το streaming.

Η στρατηγική είναι σύμφωνη με το cross-platform DNA της Disney, όπου οι ιδιοκτησίες και οι τίτλοι της Disney τροφοδοτούνται στα πολυάριθμα μέσα μαζικής ενημέρωσης και τα “εμπορικά πλοκάμια” της εταιρείας. Υπογραμμίζει επίσης το βαθμό στον οποίο η επιτυχία του Endgame στο box-office δεν είναι τελικά το τελευταίο παιχνίδι κατά την άποψη της Disney.

Όσο ο τίτλος παρέχει ευκαιρίες βιωματικής και λιανικής για τη συνολική επιχειρηματική δραστηριότητα της Disney, είναι όλα καλά. Πράγματι, παρά την τεράστια κούρσα του στον κινηματογράφο, η CFO της Disney, Christine McCarthy, τόνισε ότι τα κέρδη του Endgame θα “μετριαστούν” από το υψηλό κόστος παραγωγής του.

Ένας σημαντικός νέος στόχος είναι η Κίνα, όπου το Endgame είναι η πιο κερδοφόρα δυτική ταινία όλων των εποχών, συγκεντρώνοντας πάνω από 600 εκατομμύρια δολάρια μέχρι στιγμής.

“Η Marvel έχει γίνει εξαιρετικά δημοφιλής στην Κίνα”, είπε ο Iger. “Η ιδέα να φέρουμε τη Marvel TV στο κοινό ως μέρος της στρατηγικής για άμεση κατανάλωση είναι κάτι στο οποίο επενδύουμε πολύ”. Παρόλο που από σήμερα δεν είναι σαφές εάν και πότε η Disney θα διεισδύσει στην Κίνα με τη Disney +, την εφαρμογή ροής ψυχαγωγίας, λόγω κανονιστικών περιορισμών.

Εν τω μεταξύ, ο Iger είπε ότι το νέο θεματικό πάρκο Disneyland της Disney είναι ένα λογικό μέρος όπου η Marvel θα μπορούσε να τροφοδοτήσει την όρεξη της Κίνας για όλα τα είδη που είναι σχετικά με τους υπερήρωες. “Φαντάζομαι ότι θα είμαστε πολύ φιλόδοξοι με το τι θα κάνουμε με τη Marvel στη Disneyland της Σαγκάης”, είπε ο Iger, αστειευόμενος ότι οι ομάδες του σίγουρα ανέμεναν κάτι τέτοιο κατά την ανακοίνωση των κερδών.

Τα αξιοθέατα Marvel επεκτείνονται επίσης στη Disneyland του Anaheim, στην Καλιφόρνια, την οποία επισκέφθηκε ο Iger  και όπου «γίνονται πολλά έργα», ανέφερε. Ένα τραινάκι του Galaxy Roller Coaster κατασκευάζεται επίσης στο Epcot Center της Disney στην Φλόριντα.

Ο Iger ανακοίνωσε επίσης ότι το Endgame θα είναι διαθέσιμο στη Disney + στις 11 Δεκεμβρίου, ένα μήνα μετά την κυκλοφορία της υπηρεσίας. Αλλά έμεινε σιωπηλός όταν ρωτήθηκε για το ποιοί μελλοντικοί τίτλοι θα μεταφερθούν στη μεγάλη οθόνη.

“Έχουμε ανακοινώσει δύο ή τρεις νέες ημερομηνίες (για ταινίες), αλλά δεν αποκαλύπτουμε ποιές είναι”, είπε ο Iger. “Υπάρχουν πολλές εικασίες online, οπότε αν δείτε στο διαδίκτυο, ίσως πάρετε ορισμένες απαντήσεις. Η Marvel δεν μου έδωσε την άδεια να τα ανακοινώσω “, μια δήλωση που είναι ταυτόχρονα αυτοπεριοριστική και μάλλον αστεία.

«Υποθέτω ότι πρόκειται να το κάνουν αργότερα αυτό το καλοκαίρι», συνέχισε. “Αν όμως είδατε το Endgame, το οποίο ελπίζω ότι έχετε κάνει, υπάρχουν πολλές ενδείξεις.” Και πρόσθεσε ότι όταν πρόκειται για “τη φύλαξη των μυστικών τους”, λειτουργεί “σαν άνθρωπος της Marvel”.

Ο τόνος του Iger ήταν ευχάριστος και χαρούμενος καθ ‘όλη τη διάρκεια, καθώς μοιράστηκε την απόλαυση του Endgame και την πρόσφατα κλειστή εξαγορά ύψους 71 δισεκατομμυρίων δολαρίων της 21ης ​​Century Fox. Τα κέρδη ήταν επίσης καλά νέα: η Disney ξεπέρασε τις προσδοκίες της Wall Street, κερδίζοντας $ 1,61 ανά μετοχή, σε σύγκριση με τα αναμενόμενα $ 1,58 ανά μετοχή.

Τα έσοδα ήταν 14,9 δισ. δολάρια σε σύγκριση με τα προβλεπόμενα 14,3 δισ. δολάρια. Ως αποτέλεσμα, η μετοχή της Disney σημείωσε άνοδο κατά 2% μετά το κλείσιμο του Χρηματιστηρίου.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.